JCI'ın Tayvan'da ki Dünya Kongresine Türk Damgası!

118 ülkede 200 bini aşkın üyesi ile faaliyet gösteren JCI’ın (Junior Chamber International) bu yılki dünya kongresi Tayvan’da gerçekleştirildi. Dünya Kongresi’nde İsmail Haznedar JCI Dünya Başkanı’nın Baş Müşavirliği görevine getirildi. Toplumlardaki pozitif değişimin her alanda daha iyi liderler yetişmesi ile olacağına inanan ve bu doğrultuda her yıl birçok başarılı projeye imza atan JCI (Junior Chamber International – Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) bu yılki dünya kongresini de tamamladı. 4400 kişilik katılım ile 18-23 Kasım tarihlerinde Tayvan’ın Taipei kentinde gerçekleştirilen JCI Dünya Kongresi dünyanın dört bir yanındaki JCI üyelerini bir araya getirdi. Detaylar haberimizde..

118 ülkede 200 bini aşkın üyesi ile faaliyet gösteren JCI’ın (Junior Chamber International) bu yılki dünya kongresi Tayvan’da gerçekleştirildi. Dünya Kongresi’nde İsmail Haznedar JCI Dünya Başkanı’nın Baş Müşavirliği görevine getirildi.

Toplumlardaki pozitif değişimin her alanda daha iyi liderler yetişmesi ile olacağına inanan ve bu doğrultuda her yıl birçok başarılı projeye imza atan JCI (Junior Chamber International – Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) bu yılki dünya kongresini de tamamladı. 4400 kişilik katılım ile 18-23 Kasım tarihlerinde Tayvan’ın Taipei kentinde gerçekleştirilen JCI Dünya Kongresi dünyanın dört bir yanındaki JCI üyelerini bir araya getirdi.

Açılış konuşmasını ICC WCF (Uluslararası Ticaret Odası, Dünya Odalar Federasyonu) Başkanı ve DEİK Başkanı Rona Yırcalı’nın yaptığı kongreye Tayvan Türk Ticaret Ofisi temsilcisi Ateş Balkan da katıldı.

JCI Türkiye, yıl boyu gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları ile JCI’daki lider konumunu almış olduğu görevlerle pekiştirmiş ve JCI dünyasında başarıları ile parlayan bir yıldız olmayı sürdürdü.

Daha önceki yıllar ülkemizi Dünya Başkan Yardımcısı sıfatı ile ziyaret eden Chiara Milani JCI 2013 Dünya Başkanı seçildi. JCI Türkiye 2010 Başkanı ve 2011 Dünya Başkan Yardımcısı İsmail Haznedar, Milani’nin Baş Müşavirliği (Chief Executive Assistant to the President) görevine getirildi. Yıl boyunca, gerçekleştirilecek uluslararası çalışmalarda ve Stratejik Planlama Komitesi’nde görev alarak, kurumun geleceğinin şekillenmesinde aktif rol üstlenecek. Bu görev, JCI bünyesinde dünya başkanlığına giden yolda önemli adımlardan birini oluşturmakta.

Junior Chamber International (JCI) Hakkında

Junior Chamber International (JCI), 118 ülkeye yayılan ve 200.000’i aşkın üyeye sahip, dünyanın en büyük 3. sivil toplum örgütü. JCI, küreselleşen dünyada, evrenselliği benimseyen ve dünya barışını destekleyen bir oluşum. Üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişime katkıda bulunmalarını hedefliyor. ICC, UN, UNICEF, UNDP ve Aiesec ile uluslar arası ortaklığı olan JCI, Jacques Chirac (Fransa Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Fransa Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk (AT Komisyon Başkanı), Gerald Ford (ABD Başkanı), Taro Aso (Japonya Eski Başbakanı), Paul Schulter (Danimarka Başkanı) gibi birçok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırmakta. Daha fazla bilgiyi www.jci.cc ve www.jcistanbul.org adreslerinden edinebilirsiniz.

İsmail Haznedar Hakkında

ODTÜ İşletme mezunu, Stratejik İşler danışmanlık firmasının kurucusu, bunun yanında JCI’ın Dünya Başkan Yardımcısı (www.jci.cc) görevi sonrasında BM İlişkileri Sorumluluğunu yürütüyordu. Bir girişimci stratejist olarak, kariyeri süresince, aralarında ulusal ve uluslararası kurumların bulunduğu pek çok proje için stratejiler geliştirmek kendisine özel deneyimler kazandırdı. Alanındaki en eski ve köklü kuruluş olan Strategic Planning Society (SPS, www.sps.org.uk)’nin onursal üyesi, Türkiye temsilcisi olan Stratejik Planlama Derneği’nin de kurucu başkanlığını yürütüyor.

Başarıları için girişimci stratejist İsmail Haznedar'ı ve JCI Türkiye ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Ülke insanımızın uluslararası sivil toplum örgütlerindeki başarılı çıkışlarına güzel bir örnek olan bu haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 6.211 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası, STK, Ulusal, İş Dünyası
Yazar İdris Cin Hakkında

YTÜ Matematik Mühendisliği mezunu, 2005 yılında yazılım mühendisi olarak bilişim sektöründe çalışma başladı. Şimdilerde data, martech ve ai odaklı projelerde Teknik  Proje Yöneticisi olarak çalışıyor. 2006-2010 yıllarında girişim analizlerini kişisel blogunda paylaştı, Eylül 2010'da yeni medya girişimi Girişim Haber'i kurdu. Yayın Yönetmenliğine ek olarak yazılarıyla da bu platformda yer alıyor.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor