Singularity Uni'nin Küresel Etki Yarışması 2. Kez Düzenleniyor

NASA'da kurulu Singularity University(SU) bir kez daha Küresel Etki Yarışması'nı Orta ve Doğu Avrupa (CEE) ve Türkiye'de açıyor. Bu yıl 25.000$ değerindeki ödül ikiye katlandı. NASA'da kurulu bu Üniversite'nin Yaz Programı'na katılmaya hak kazanacak en iyi projelere verilecek burs adedi ikiye çıktı. Türkiye ve CEE Bölgesi'nden Yenilikçiler, bölgelerindeki en az bir milyar insanın yaşamını iyileştirmeyi amaçlayan projeleriyle yarışmaya başvurabilirler. Detaylar haberimizde..

NASA'da kurulu Singularity University(SU) bir kez daha Küresel Etki Yarışması'nı Orta ve Doğu Avrupa (CEE) ve Türkiye'de açıyor. Bu yıl 25.000$ değerindeki ödül ikiye katlandı. NASA'da kurulu bu Üniversite'nin Yaz Programı'na katılmaya hak kazanacak en iyi projelere verilecek burs adedi ikiye çıktı. Türkiye ve CEE Bölgesi'nden Yenilikçiler, bölgelerindeki en az bir milyar insanın yaşamını iyileştirmeyi amaçlayan projeleriyle yarışmaya başvurabilirler.

Küresel Etki Yarışması (Global Impact Competition) İkinci Kez Düzenleniyor

Singularity University'nin Küresel Etki Yarışması, çok hızlı gelişen teknolojilerin kullanımıyla insanların yaşamını iyileştirecek yeniliklerin ortaya konmasını amaçlıyor. Üniversite, yarışmayı bölgeye ikinci kez getiriyor. İlkinde düzenleyiciler CEE Bölgesi'nden 50'den fazla başvuru almış olsalar da ikinci yarışmada katılımın 200'ün üzerinde olması bekleniyor. Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Macaristan, Polonya, Romanya, Slovenya, Slovakya, Türkiye ve Ukrayna'dan yenilikçiler dünyanın en çok takip edilen tekno-yenilikçi organizasyonlardan birine katılmalarını sağlayacak bu iki burs için yarışacaklar. Yarışmayı kazananlar Üniversite'nin bu yazki Lisansüstü Programı'na katılacak. 25.000$ değerindeki her bir ödül, eğitim, konaklama ve yemek masraflarını karşılayacak.

Yenilikçilik sınırları aşmakla başlar. Bu yarışma, sınırların ötesinde bir Singularity University(SU) deneyimi yakalamak için çok önemli bir fırsat. Sınırlarınızı aşın!” diyor Singularity University Türkiye temsilcisi Lâle Başarır.

SU Küresel Etki Yarışması CEE & Türkiye 2013 yarışmasının başvuru süreci ilkinden farklı olacak. Yarışmacılar  www.sucee.eu adresindeki yarışma sitesinden 1 Aralık ile 15 Şubat tarihleri arasında katılımlarını yapabilecekler ve iki turda değerlendirilecekler. İlk turda listelenen projeler için uygulamaya geçirme şansı olacak. Her tur ayrı değerlendirilip listelenecek ve finalistler Mart ayında belirlenecek. Bu nedenle katılımcıların uygulamaya geçirmek için daha uzun zamana sahip olacaklarını düşünerek ilk turda başvurmaları önerilmekte.

Finalistler fikirlerini Küresel Etki CEE&Türkiye Konferansı'nda, Yahoo'nun eski CEO Vekili Salim İsmail ve bölgedeki seçkin kurum yöneticilerinden oluşan jüri önünde sunacaklar. Konferans 2013 Nisan ayında Macaristan'ın Budapeşte şehrinde gerçekleşecektir. Yarışmanın dili İngilizce.

Singularity University Hakkında

Singularity University(SU), ABD'nin Kaliforniya eyaletinde NASA Araştırma Merkezi'nde Silikon Vadisi'nin beyin takımı'na dahil kişiler tarafından kurulmuş. Bu Üniversite, 3D Printing/ 3Boyutlu Baskı, alternatif ulaştırma(ör. Tesla otomobil) veya uzay teknolojileri gibi üstel hızlarda gelişen teknolojiler, eğilimler ve yenilikler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bilim insanları, araştırmacılar, girişimciler ve devlet mensuplarının buluştuğu bir merkez.

Zorlu giriş kurallarını aşarak programlara kabul edilenler yoğun eğitimlere katılıyor, bölgenin en büyük firmalarına ziyaretlere- ör. Facebook, NASA, Google, Cisco- ve son derece heyecanlı girişimci firmaların çalışma alanlarına girme ve inceleme imkanlarına sahip oluyorlar. Dersler sırasında Vadi'nin büyük isimleriyle dirsek teması içinde çalışıyorlar. 2.5 aylık program sonunda bölgedeki yatırımcılardan fon sağlayarak kendi işlerini kurabiliyorlar.

Yarışma hakkında daha fazla bilgi için singularityu.org/impact/competitions ve www.sucee.eu adreslerini inceleyebilir, Türkiye Temsilcisi Lâle Başarır ile lale.basarir@singularityu.org ve 05337640216 iletişim bilgilerinden erişebilirsiniz.

Küresel Etki Yarışması (Global Impact Competition)'na katılım başvurunuzu ise www.sucee.eu/competition/apply sayfasından yapabilirsiniz.

Haberimizi, bölgelerindeki en az bir milyar insanın yaşamını iyileştirmeyi amaçlayan proje sahibi girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor