TOYP 2012 'de Seçilen Türkiye Finalistleri Açıklandı!

Her yıl dünya çapında düzenlenen ve alanında fark yaratan çalışmalara imza atan 18-40 yaş arası gençleri ödüllendiren TOYP programının Türkiye finalistleri açıklandı. Finalistler 16 Kasım akşamı İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gala Gecesi’nde ödüllerini aldılar. JCI Türkiye Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından bu yıl 18. kez düzenlenen Ten Outstanding Young Persons (TOYP) – En Başarılı 10 Genç Programı ödül töreni 16 Kasım’da gerçekleştirildi. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene yaklaşık 1500 kişi katıldı. İşte TOPY 2012'de açıklanan Türkiye Finalistleri..

Her yıl dünya çapında düzenlenen ve alanında fark yaratan çalışmalara imza atan 18-40 yaş arası gençleri ödüllendiren TOYP programının Türkiye finalistleri açıklandı. Finalistler 16 Kasım akşamı İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gala Gecesi’nde ödüllerini aldılar.

JCI Türkiye Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından bu yıl 18. kez düzenlenen Ten Outstanding Young Persons (TOYP)En Başarılı 10 Genç Programı ödül töreni 16 Kasım’da gerçekleştirildi. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene yaklaşık 1500 kişi katıldı.

TOYP 2012 Gala Gecesi’nin sunuculuğunu TOYP 2011 Kişisel Başarı kategorisindeki birincisi Fuat Sami ve  TOYP 2012 Direktörü Berna Ülkü gerçekleştirdi.

Gala Gecesi’nde iş dünyasından konukların yanı sıra programın jüri komitesinde bulunan isimlerden de katılım oldu. 10 kategori için toplam 51 duayenin görev aldığı jüri komitesinde Ayla Algan, Behzat Gerçeker, Murat Yalçıntaş, Şafak Pavey gibi isimler adayları değerlendirdiler.

Dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan TOYP’un Türkiye finallerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi de mekan sponsoru olarak destek verdi. İstanbul Ticaret Odası ve Global Agency’nin de sponsor olduğu TOYP 2012 Gala Gecesi’nde ödül alan isimler şöyle:

Kategori İsim
İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik Tülin AKIN
Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi Can YEĞİNSU
Bilimsel Önderlik Melahat Bilge DEMİRKÖZ
Kültürel Başarı Aslı JACKSON
Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik Mehmet Enes KUTLUCA
İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı Yusuf ÇOPUR
İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet Hasibe KIZILTAŞ
Fen ve Teknik Gelişme Nuh GEDİK
Kişisel Başarı Yakup AKYOL
Tıbbi Yenilik ve Buluşlar Fikri Y. AVCI

Özel Ödüller

JCI Türkiye Senatosu Özel Ödülü Hasan SÖYLEMEZ
JCI Türkiye Özel Ödülü Evrim GÖZENER
GGH Özel Ödülü Ertuğrul BELEN

TOYP 2012 Türkiye finalistleri 2013 yılında düzenlenecek JCI Dünya Kongresi’nde ülkemizi temsil edecekler. Türkiye, TOYP Programı’nda şimdiye kadar katıldığı dünya finallerinde toplam yedi kez birincilik elde etti.

Junior Chamber International (JCI) Hakkında

Junior Chamber International (JCI), 118 ülkeye yayılan ve 200.000’i aşkın üyeye sahip, dünyanın en büyük 3. sivil toplum örgütü. JCI, küreselleşen dünyada, evrenselliği benimseyen ve dünya barışını destekleyen bir oluşum. Üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişime katkıda bulunmalarını hedefliyor. ICC, UN, UNICEF, UNDP ve Aiesec ile uluslar arası ortaklığı olan JCI, Jacques Chirac (Fransa Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Fransa Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk (AT Komisyon Başkanı), Gerald Ford (ABD Başkanı), Taro Aso (Japonya Eski Başbakanı), Paul Schulter (Danimarka Başkanı) gibi birçok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırmakta. Detaylı bilgi için www.jciturkey.cc ve www.jcistanbul.org adreslerini inceleyebilirsiniz.

TOYP 2012'de özül alan tüm girişimcilerimizi Girişim Haber ailesi olarak tebrik ediyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 5.248 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, STK, Yarışma
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor