Geleceğin Girişimcileri, 15 Kasım'daki g3 Forumu'nu Kaçırmayın!

Global Girişimcilik Haftası içinde yer alan etkinliklerin amiral gemisi, Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu, yani g3 Forumu, 15 Kasım'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Gate Türkiye ev sahipliğinde; Vodafone ana desteğinde düzenlenecek Forum'a ilişkin detaylar; TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Gülden Yılmaz, TOBB Girişim Sermayesi Sektör Meclisi Başkanı Göktekin Dinçerler, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ve Gate Türkiye Kurucu Başkanı Selçuk Kiper'in hazır bulunduğu bir basın toplantısı ile aktarıldı. Detaylar haberimizde..

Global Girişimcilik Haftası içinde yer alan etkinliklerin amiral gemisi, Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu, yani g3 Forumu, 15 Kasım'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Gate Türkiye ev sahipliğinde; Vodafone ana desteğinde düzenlenecek Forum'a ilişkin detaylar; TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Gülden Yılmaz, TOBB Girişim Sermayesi Sektör Meclisi Başkanı Göktekin Dinçerler, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ve Gate Türkiye Kurucu Başkanı Selçuk Kiper'in hazır bulunduğu bir basın toplantısı ile aktarıldı.

Basın toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı; TOBB Genç Girişimciler Kurulu'nun, girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük etmek üzere kurulduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Hükümetimizin belirlediği 2023 vizyonu doğrultusunda, ülkemizin ulaşması gereken en önemli hedeflerden biri dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak. Bu hedefe ulaşmamız için ülkemizdeki girişimcilik farkındalığının ve girişimci sayısının artırılması gerekiyor.

Biz, TOBB Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurulları olarak 2009 yılından bu yana 80 ildeki 10.500 üyemiz ve 39 üst kurul üyemiz ile birlikte, Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin sağlıklı bir şekilde gelişmesi adına eğitim-kültür, Ar-Ge-inovasyon, mevzuat, finansman ayaklarında pek çok sistemli çalışmalar yürüttük. Eğitim-kültür kapsamında 3 yılda 65 ilimizi ziyaret ettik, 50'den fazla üniversitede 20.000 öğrenci ve 50.000 kadın ve genç girişimci adayı ile buluştuk. Geçen seneden beri Global Girişimcilik Haftası kapsamında üniversitelerin girişimcilik kulüpleri ile sistemli bir şekilde bir araya gelmekteyiz ve yine bu oluşum kapsamında haftanın amiral gemisi olan g3 Forumu'nu düzenliyoruz.

Bunların yanı sıra, finansmana erişim konusunda da çok önemli iki projeyi gündeme getirdiğimizi ifade etmek isterim. Bunlardan biri, erken aşama girişim sermayesi endüstrisine katkıda bulunacak olan "Fonların Fonu"; diğeri ise melek yatırımcılığı geliştirecek olan "Bireysel Katılım Sermayesi".

Aynı zamanda, girişimcilik konusunda çalışan tüm kurumların ortak bir platformda buluşmasına olanak sağlayan Girişimcilik Konseyinin oluşturulmasına ön ayak olduk. Hükümetimizin hazırlamış olduğu 10. Kalkınma Planı için oluşturulan Girişimciliğin Geliştirilmesi Özel İhtisas Komisyonunda da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Tüm bu sistemli çalışmalarla girişimcilik ruhunun ateşlenmesine ön ayak olmaktan dolayı gururluyuz. g3 Forumu'na vermiş oldukları destekten dolayı Vodafone ve Huawei'ye teşekkür ederiz."

Bu yıl ülkemizde Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında ikinci kez düzenlenecek Forum etkinliğinin ana sponsorluğunu gerçekleştiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ise konuşmasında; ""Bugün Türkiye'nin gelişmiş ülkelerle arasındaki kalkınmışlık farkını kapatılabilmesi, küresel rekabet gücünü geliştirmesi için girişimcilik ekosistemi şüphesiz en önemli odak noktalarından birini oluşturuyor. İyi bir fikrin, bir ülkenin sosyal ve ekonomik değerlerine katkı sağlayacak girişime dönüştürecek mekanizmaların desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. " dedi

Timuray sözlerine şöyle devam etti: "Bugün girişimciliğin küresel istatistiklerine baktığımızda en önemli sorun kadın ve genç girişimci sayısının yeterli seviyede olmadığını görüyor, burada bütün potansiyellerden yararlanılması; gençlerin, kadınların ve engellilerin de bu sürece katılmasının önemine inanıyoruz. Bu bilinçle dünyanın önde gelen mobil iletişim şirketlerinden biri olarak dünyada aynı tarihlerde 123 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası kapsamında gerçekleşen Gelecegin Gucu Girişimciler Forumu'nun partnerlerinden biri olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Son yıllardaki başarılı ekonomik büyüme performansıyla tüm dünyanın dikkatini çeken Türkiye'nin girişimcilik alanında hızla gelişeceğine yürekten inanıyoruz. Gunumuz mobil iletisim teknolojilerinin sundugu olanaklar girisimcilerin basarili olmalari icin yepyeni firsatlar ve ufuklar sunuyor.Vodafone Türkiye ülkemizin girişimcilerini desteklemeye devam edecektir. Gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik eden bu önemli etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan başta TOBB olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere ve diğer program ortaklarına teşekkürlerimi sunuyorum."

Kepenkleri Girişimci Gençler Açacak; Girişimciliğin Beyin Takımı Sahnede Olacak

Forum ev sahiplerinden Gate Türkiye'nin Kurucu Başkanı Selçuk Kiper; geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin her bölgesinden 1000'in üzerinde konuğu ağırlaması beklenen g3 Forum'unun açılışının sabah saatlerinde bizzat konuklar tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. Öğleden sonra yer alacak resmi törende TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ve önde gelen girişimcilerin yer alacağını ifade etti. g3 Forumu'nun ana konuşmacısının Hüsnü Özyeğin olacağını söyleyen Kiper; g3 Forumu hakkında şu bilgileri paylaştı:

"2011 yılında ilkini düzenlediğimiz Forum'da, %41'i kadın %59'u erkek olmak üzere 1.500 civarında katılımcıyı ağırladık. Bu katılımcılara yaptığımız ankette; katılımcıların %28'inin panel konularını önemsedikleri için, %62'sinin ise networking amacıyla geldiği bilgisine ulaştık. Buradan hareketle, geçen seneki yoğun ilgi üzerine Forum'un markalaşması yönünde adımlar attık. Bu yılki etkinlik içeriğimiz, girişimcilerin daha çok fayda sağlayabilmesi üzerine kurgulandı. Paneller yerini 3 ayrı bölüme bıraktı. Bunlar LEARN, ENGAGE ve SIMULATE; yani ÖĞREN, KATIL ve CANLANDIR. Danışma kurulumuzun belirlediği Finans, Hukuk, Pazarlama, İnsan Kaynakları, Fikrin Yatırımcıya Sunumu, Teşvik ve Hibeler, Mobil Teknolojiler-İnovasyon ve Sosyal Girişimcilik olmak üzere 8 konunun uzmanları 10'ar kişilik masalarda girişimcilere bu konuları anlatacaklar ve onların sorularını cevaplayacaklar. Bu format sayesinde girişimciler her türlü sorularına yanıt bulmanın yanı sıra networking imkânı da bulacaklar. Öğleden sonraki bölümde ise açılış konuşmalarının ardından 2 panelimiz olacak. Bunlardan biri Erol Aksoy, Ali Sabancı ve Alphan Manas'ın katılımı ile Başarısızlık Paneli. Firechat/Çapraz Ateş panelinde ise Hüsnü Özyeğin, Ali Sabancı ve Serpil Timuray'ın yöneltecekleri soruları yanıtlayacak. Bu panellerle eşzamanlı olarak, etkinlikte yatırımcı arayan projelerin Türkiye'nin önde gelen yatırımcıları ile buluşacakları bir seans yer alacak."

Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu yani g3 Forumu hakkında daha fazla bilgi için www.g3forum.com adresini inceleyebilir, foruma katılmak için kayıt sayfasından ücretsiz kaydınızı yaptırabilirsiniz. Ayrıca iletişime geçmek isterseniz info@g3forum.com a email atabilirsiniz.

Girişim Haber olarak bizimde katıldığımız bu basın toplantısında ülkemiz girişimcilik ekosistemi için çok değerli çalışmaların yapılmaya çalışıldığını gördük. Bu yolda emek sarfeden tüm yatırımcılarımıza ve girişimcilerimize teşekkür ediyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor