Ar-Ge Yapan KOBİ'lere 400 bin TL Hibe Desteği Sağlanacak!

TÜBİTAK başta olmak üzere birçok alanda yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye dünya üzerinde Ar-Ge çalışmalarını en hızlı artıran ülke oldu. Hayata geçirilen yenilikler ertesinde araştırma ve geliştirme bütçesi ciddi şekilde artış gösterirken, şirketlerin Ar-Ge personel sayıları da katlandı. 2012′de Türkiye, Ar-Ge çalışmalarını en hızlı arttıran ülke konumuna gelmekle kalmadı buluş ve patent başvuru hızında da dünyanın ilk üç ülkesi arasına girdi. 2012 sonu ve 2013′te de Ar-Ge teşvikleri tam gaz sürecek. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK başta olmak üzere birçok alanda yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye dünya üzerinde Ar-Ge çalışmalarını en hızlı artıran ülke oldu.

Hayata geçirilen yenilikler ertesinde araştırma ve geliştirme bütçesi ciddi şekilde artış gösterirken, şirketlerin Ar-Ge personel sayıları da katlandı. 2012′de Türkiye, Ar-Ge çalışmalarını en hızlı arttıran ülke konumuna gelmekle kalmadı buluş ve patent başvuru hızında da dünyanın ilk üç ülkesi arasına girdi. 2012 sonu ve 2013′te de Ar-Ge teşvikleri tam gaz sürecek.

TÜBİTAK, KOBİ’lerin mevcut ürünlerini geliştirebilmeleri, firma içi yeni ürün üretilmesi, katma değer yaratan çalışmaların gerçekleştirilmesi için 400 bin TL’ye kadar projeler de geri ödemesiz ‘hibe’ desteği sağlanıyor. KOSGEB bu destek paketinde de kesenin ağzını açmış durumda. 200 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destekler söz konusu olabiliyor. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) şirket projelerin yüzde 50′sine kadarına destek oluyor. Avrupa Birliği, Çerçeve Programları da mucit KOBİ’ler için tam bir fırsat kapısı. Bu kapsamda 4.5 milyar euro bütçe bulunuyor.

Haberimizi Ar-Ge yapan girişimci kobilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 5.816 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, KOBİ, Reel Sektör
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor