Webit 2012, Dijital Dünyanın Devlerini İstanbul'da Ağırlıyor!

10-11 Ekim 2012 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek Webit 2012, dijital, telekomünikasyon ve inovasyon dünyasının öncü isimleri ile yatırımcı ve girişimcileri İstanbul’da buluşturuyor. Google, eBay, Unilever, BBC, Coca-Cola, Microsoft, Facebook, Yahoo! gibi birçok markanın üst düzey yöneticilerini bir araya getiren Webit, bu yıl İstanbul’da 60 ülkeden toplam 6000 delegeyi ağırlayacak. Detaylar haberimizde..

10-11 Ekim 2012 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek Webit 2012, dijital, telekomünikasyon ve inovasyon dünyasının öncü isimleri ile yatırımcı ve girişimcileri İstanbul’da buluşturuyor. Google, eBay, Unilever, BBC, Coca-Cola, Microsoft, Facebook, Yahoo! gibi birçok markanın üst düzey yöneticilerini bir araya getiren Webit, bu yıl İstanbul’da 60 ülkeden toplam 6000 delegeyi ağırlayacak.

İstanbul Global Şölene Hazırlanıyor

Google, Facebook, Adobe, Intel, Mozilla, Yandex, PayPal, IBM, Opera, Qualcomm, Digital Ecosystems gibi dünyanın en yenilikçi şirketleri, Webit 2012 vesilesiyle dünyanın dört bir yanından ve Türkiye’den İstanbul’a gelen girişimciler ile buluşacak. Facebook’un Güney, Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Doğu ve Afrika Pazarları Bölge Direktörü Diego Oliva konuşmasında, sosyal medya alanında çeşitli projeler geliştirmeyi planlayan girişimciler için Sosyal Medya’nın Geleceği hakkında kapsamlı bir resim ortaya koyacak. Kongrenin ilk gününde, PayPal’ın Orta Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Pazarları Genel Müdürü Laurent Le Moal, Ödeme Çözümlerinin İnovatif Yanları ve Parasallaştırma Araçlarının Geleceği üzerine odaklanarak mobil ödemeler konusuna vurgu yaparken, Yandex’in Ürün Pazarlama Direktörü Andrey Sebrant ise Küçük ve Büyük Ölçekli Verilerin Pazarlamayı Nasıl Ölçümlenebilir bir Deneysel Bilime Dönüştürdüğüne işaret edecek. Google’ın Pazarlardan Sorumlu Genel Müdürü Ben Barokas’ın, Online Reklamcılık Satın Alma ve Satış İşlemlerinin Online Medyayı Ne Yönde Şekillendirdiğine ilişkin olarak yapacağı konuşma ise katılımcılara farklı bir perspektif çizecek. Kongrede ele alınacak konular bu kadarla sınırlı kalmıyor; Webit 2012 ayrıca, Facebook’un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Mobil Pazarlar Direktörü Henri Moissinac’ın Mobilin Gücü adlı konuşmasına da ev sahipliği yapacak.

Sektör liderleri ve profesyonellerinin bir araya gelerek işletmeleri için yeni ticari ipuçları edinebilecekleri, işbirlikleri ve bağlantılar sağlayabilecekları Webit 2012 aynı zamanda, katılımcılar için network oluşturma fırsatı da sunuyor. Araştırma ve danışmanlık şirketlerinin tanınmış isimleri, Forrester, Boston Consulting Group, Arthur D Little’ın konuşmacı ve üst düzey yöneticilerin yanı sıra,  Edelman, OMD, G2, DDB Tribal, LBi, Huge gibi iletişim dünyasının lider firmalarının direktörleri de Webit 2012’ye damga vuracak global kurumların başında geliyor. Ferrero, Nokia, Renault’nun üst düzey marka temsilcileri ve TechCrunch, The Next Web, Wall Street Journal’dan dijital medya temsilcilerinin de ağırlanacağı Webit 2012, Etihad Etisalat (Mobily), Mobinil (Africa), Deutsche Telekom AG, Orange, Azerfone gibi Telekom firmalarının CEO’ları da dahil olmak üzere birçok ünlü ismi istanbul’a taşıyor.

Türkiye’den Kimler Katılıyor?

Webit’e Türkiye’den konuşmacı olarak katılacak yöneticiler arasında Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve PayPal Türkiye Ülke Direktörü Kıvanç Onan bulunuyor. Google Bölgesel MEA Pazarlama Müdürü Mustafa İçil, Mikro Ödeme Sistemleri Kurucusu ve CEO’su Alper Akcan, Mobilera Kurucu Ortağı ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Arda Kertmelioğlu, Peak Games Kurucu Ortağı ve CSO’su Rina Onur, euro.message CEO’su ve Kurucu Ortağı Altuğ İnci ve Qualcomm Türkiye Genel Müdürü Barış Ruacan ile Garanti Bankası İnteraktif İletişim ve Tasarım Müdürü Evrim Ersoy da konuşmaları ile kongreyi zenginleştirecek isimler arasında. Katılımcıların, Mustafa İçil’in konuşmasıyla, Google’ın Dijtal Çağda Tüketiciler ile İletişimi konusundaki bakış açısını dinleyecekleri Webit 2012’de, Garanti Bankası’ndan Evrim Ersoy ise Dijital Deneyimlerin Dizaynı’na dikkat çekecek.

Türkiye’nin, dijital dünya ile ARGE’nin büyüme potansiyeli açısından muazzam bir konuma sahip olduğunu söyleyen e-Academy Yönetim Kurulu Başkanı ve Webit Kongresi’nin Kurucusu Plamen Russev, konferansın İstanbul için önemini ise şöyle açıklıyor: “Sektörün önde gelen isimlerinin ve dünyanın lider yöneticilerinin bölgesel pazar oyuncuları ile bir araya geldiği böylesi bir etkinliğin İstanbul’da düzenlenmesi gerçekten çok önemli. Webit 2012, Türk girişimcilerin kendi iş anlayışlarını, geniş bir dijital vizyonla birleştirmeleri açısından da büyük bir fırsat. Türk iş dünyasının küresel açıdan genişlemesi adına yeni ufuklar açacak Webit 2012, dijital, teknoloji ve girişimci ekosisteminin tek uluslararası etkinliğine ev sahipliği yapacak İstanbul’un, dijital dünyanın yeni merkezi olarak anılmasına da liderlik edecek.”

Daha fazla bilgi için www.webitexpo.com adresini ziyaret edebilir, kayıt sayfasından kendinize uygun profili seçerek etkinliğe kaydınızı 5 Ekim'e kadar yapabilirsiniz.

Haberimizi web ve it sektörlerinde faaliyet gösteren girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor