Kadın Girişimcilere Faizsiz 15'er Bin TL Kredi Geliyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadın girişimciliği ve istihdamı konusunda kolları sıvadı ve yeni bir çalışma başlattı. Kadınlara 8 yılda geri ödemeli faizsiz kredi imkanı sunan bakanlık kadınları kendi işlerinin patronu yapacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadın girişimciliği ve istihdamı konusunda umut verici bir çalışma başlattı. Kadınlara 8 yılda geri ödemeli faizsiz kredi imkanı sunan bakanlık kadınları kendi işlerinin patronu yapacak. Kadınların toplumdaki yerini sağlamlaştırmak için projeler üreten Bakanlık şu ana kadar kadınlardan kendilerine gelen toplam 17 bin 476 projeye 375 milyon TL destek verdi. Detaylar haberimizde..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadın girişimciliği ve istihdamı konusunda kolları sıvadı ve yeni bir çalışma başlattı. Kadınlara 8 yılda geri ödemeli faizsiz kredi imkanı sunan bakanlık kadınları kendi işlerinin patronu yapacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadın girişimciliği ve istihdamı konusunda umut verici bir çalışma başlattı. Kadınlara 8 yılda geri ödemeli faizsiz kredi imkanı sunan bakanlık kadınları kendi işlerinin patronu yapacak. Kadınların toplumdaki yerini sağlamlaştırmak için projeler üreten Bakanlık şu ana kadar kadınlardan kendilerine gelen toplam 17 bin 476 projeye 375 milyon TL destek verdi.

Geri Ödeme Faizsiz

Bakanlık, bu çalışmada “Gelir Getirici Proje Destek Programı”nı kadınlar için yeniden şekillendirdi. Projelere her türlü maddi destek bakanlık tarafından sağlanıyor. Kendi işini kuran kadınlar daha sonra sıfır faizle ilk 2 yıl ödemesiz, geri kalanı da 6 yılda 6 eşit taksitler halinde ödüyor.

Meyvecilik İçin 11 Yıl

Ayrıca kırsal alanda meyvecilik projelerinde ise geri kredi ödemesi 11 yıl olarak belirlendi. Meyvecilik projeleri için destek alan bir kişi borcunu ilk 5 yıl ödemesiz sonraki 6 yıl 6 eşit taksitler halinde ödeyecek. Verilen desteklerde başarılı görülen projelerin son bir yıllık geri ödemesi de hibe edilecek.

En Çok 15 Bin Lira Kredi

Programla girişimcilerin kentlerde iş kurabilmesi veya kırsal alanda yöre şartlarına uygun üretim yapabilmesi için kişi başına en az 3 bin, en fazla ise 15 bin lira kredi desteği verilmesi kararlaştırıldı. Projelere destek sağlayan bakanlık, geri ödeme periyoduna giren projelerde borç ödeme oranını yüzde 66 olarak tespit etti. Buna göre projelerden yararlanan kadın girişimcilerin yüzde 90′ı borcunu geri ödedi.

Özgüven Sağladı

Proje kapsamında destek olunan alanlarda kadınlarla görüşmeler de yapıldı. Kendi işlerini yürütmekten dolayı mutlu olduklarını belirten kadınlar, iş sayesinde özgüven kazandıklarını dile getirdiler.

15 Bin TL hibe projesine katılma şartları:

  • Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık gelir almayanlar.
  • Proje konusu işin gerektiği bilgi ve beceriye sahip olan kişiler.
  • Fon kaynaklarıyla desteklenen gelir getirici projelerden yararlanmamış olanlar.
  • Aktif esnaf olmayanlar.
  • Bankalardan kredi çekme imkanı olmayan yoksul vatandaşlar.

Bağımsız Üyeler İçin Kota Hareketi Başladı

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu, halka açık şirketlere üçte bir oranında bağımsız yönetim kurulu üyesi kotası getiren SPK düzenlemesinin uygulanmasında, kadın üyelere öncelik verilmesi amacıyla bir proje tasarladı. Proje İsveç Başkonsolosluğu’nun sağladığı hibe yardımı ve Egon Zehnder International’ın stratejik desteği ile başlatıldı. Bu kapsamda şirketlerin bağımsız yönetim kurulu üyelerinde bulunmasını istedikleri yetkinlik ve deneyim veri tabanındaki kadınlarla eşleştirilecek. Çalışmaların ilk aşaması aralık ayında tamamlanacak.

Haberimizi aşağıdaki video haber ile desteklemek istiyoruz:

Gelir Getirici Proje Destek Programı hakkında daha fazla bilgiyi bu sayfadan alabilir, www.sosyalyardimlar.gov.tr web adresinden bakanlığın diğer projelerini inceleyebilirsiniz.

Faizsiz Krediye başvuru için www.aile.gov.tr web sitesinden bölgenize ait vakıf birimini bulup ile iletişime geçebilirsiniz.

Haberimizi kredi arayışındaki kadın girişimcilerimiz başta olmak üzeretüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

YTÜ Matematik Mühendisliği mezunu, 2005 yılında yazılım mühendisi olarak bilişim sektöründe çalışma başladı. Şimdilerde data, martech ve ai odaklı projelerde Teknik  Proje Yöneticisi olarak çalışıyor. 2006-2010 yıllarında girişim analizlerini kişisel blogunda paylaştı, Eylül 2010'da yeni medya girişimi Girişim Haber'i kurdu. Yayın Yönetmenliğine ek olarak yazılarıyla da bu platformda yer alıyor.

Yorumlar

füruzan
füruzan
Bizim seyahat acentası var .Burası için böyle bir kredi alabilirmiyim.Bankalar kredi vermiyor.Bayan  işverenim.Eski bir şirket ...Bilgi lütfen?

Saygılarımla

Füruzan Hazer
zerrin atçakan
zerrin atçakan
kendi imkanlarımla evde çeyiz ev tekstili ile uğraşıyorum bu işimi büyütmek istiyorum bunun için kredi alabilirmiyim saygılarımla ZERRİN ATÇAKAN...
tuba ilhan
tuba ilhan
mrb ben kendi imkanlarımla takı, kıyafet moda tasarım ve pastaneden kuaföre kadar egitimli el beceri önceden evlere boncuk işiveren ve işimi daha büyükmek istiyorum takı kıyafet ve kendimin dükkanım da kıyafet ve takı ile butik acmak istiyorum bunun için kredi alabilirmiiyim düzenli ödeme ile gerek senet yazın ihtiyac kredi cektimde öderim nasıl yardımcı olabilirsiniz.
sevdanur özkan
sevdanur özkan
mrh.eşim faal din görevlisi olarak çalışmakta sağlık olarak ondan faydalanıyorum hac ve umre öncesi hediyelik eşya dükkan açmayı düşünüyorum bu uygulamadan yararlanabilirmiyim
nazmi ünlü
nazmi ünlü
bu yapılacak yardım veya kredilendirme için yetkililerden hiç bir açıklama yok.gidilecek yol nasıldır bilen varmı

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor