Mobil Uygulama Geliştirenlere 50 Bin Dolarlık Teşvik Geliyor!

iPhone ve Android işletim sistemli cep telefonlarında ‘app’ adlı mobil uygulamaların geliştirilerek dünya pazarına açılmasını sağlamak için şirketlere destek paketi açılıyor. Hedef mobil oyunda markalar oluşturmak. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dış ticaretteki teşvik düzenlemelerini açıkladı. Çağlayan, katma değeri büyük olan çeşitli hizmet sektörlerine de teşviklerin yolda olduğunu söyledi. Eğitim, Sağlık, Sinema gibi hizmet sektörlerinin yanısıra bilişim sektörüde bu sektörlerden birisi. Detaylar haberimizde..

iPhone ve Android işletim sistemli cep telefonlarında ‘app’ adlı mobil uygulamaların geliştirilerek dünya pazarına açılmasını sağlamak için şirketlere destek paketi açılıyor. Hedef mobil oyunda markalar oluşturmak.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dış ticaretteki teşvik düzenlemelerini açıkladı. Çağlayan, katma değeri büyük olan çeşitli hizmet sektörlerine de teşviklerin yolda olduğunu söyledi. Eğitim, Sağlık, Sinema gibi hizmet sektörlerinin yanısıra bilişim sektörüde bu sektörlerden birisi.

Zafer Çağlayan, bilişim sektörüne yönelik destekler ile ilgili şöyle konuştu: “Teknokentlerin yurtdışında silikon vadilerinde açacakları bilişim merkezlerinin yıllık kira giderlerini ve bu merkezlerde çalıştıracakları iki personelin maaşlarını yüzde 80 oranında ve yıllık 600 bin dolara kadar destekliyoruz. Bu yöndeki faaliyetleri desteklemek amacıyla bilgisayar oyunlarının pazara giriş giderlerini yüzde 50 oranında ve oyun başına 100 bin dolara kadar destekliyoruz. Türkiye’de üretilen ve satışı yapılan her bir cep telefonu aplikasyonunun (uygulama) giderlerini yüzde 50 oranında ve toplamda 50 bin dolara kadar destekleyeceğiz.”

Çağlayan, aynı zamanda Google gibi arama motorlarında tanıtım yapan girişimcilere de maddi kaynak sağlanacağını dile getirdi.

Bir sonraki haberlerimizde hizmet sektörlerine yönelik diğer teşvikleri detaylıca siz değerli okurlarımızla paylaşıyor olacağız. Haberimizi mobil uygulamalar geliştiren girişimciler ve girişimci şirketler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

YTÜ Matematik Mühendisliği mezunu, 2005 yılında yazılım mühendisi olarak bilişim sektöründe çalışma başladı. Şimdilerde data, martech ve ai odaklı projelerde Teknik  Proje Yöneticisi olarak çalışıyor. 2006-2010 yıllarında girişim analizlerini kişisel blogunda paylaştı, Eylül 2010'da yeni medya girişimi Girişim Haber'i kurdu. Yayın Yönetmenliğine ek olarak yazılarıyla da bu platformda yer alıyor.

Yorumlar

murat
murat
Yeni windowsphoneda çıktı ona geliştirmek lazım

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor