Hediye Göndermenin En Hızlı Yolu, Yerli Bir Girişim: Hediyemo!

Turkcell’deki genel müdür yardımcılığı görevinden ayrılarak Hediyemo adında hediye sitesi kuran Altuğ Acar, geçen yıl 300 bin hediyeyi sahibine ulaştırmış. İnternet üzerinden hediye seçimi yapılan şirket, hediye alınan kişinin cep telefonuna, e-mail’i-ne veya Facebook’a ulaşarak hediye hakkında bilgi veriyor. Böylece hediyenin kısa sürede ilgili kişiye ulaşması sağlanıyor. Hediyelerin en kısa sürede ve istenen zamanda ilgili kişiye ulaşmasının sağlayan servis ilgiyi hakediyor. Detaylar haberimizde..

Turkcell’deki genel müdür yardımcılığı görevinden ayrılarak Hediyemo adında hediye sitesi kuran Altuğ Acar, geçen yıl 300 bin hediyeyi sahibine ulaştırmış. İnternet üzerinden hediye seçimi yapılan şirket, hediye alınan kişinin cep telefonuna, e-mail’i-ne veya Facebook’a ulaşarak hediye hakkında bilgi veriyor. Böylece hediyenin kısa sürede ilgili kişiye ulaşması sağlanıyor.

Cep telefonu operatörü Turkcell’de uzun süre genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Altuğ Acar, bir anda şirketten ayrılarak internet üzerinden satış yapan bir site kurmaya karar verdi. İki yıl kadar piyasa araştırması yaptıktan sonra sektördeki boşluğu fark ederek Hediyemo adındaki siteyi açtı. Acar’ın çalışması Avrupalı ve Amerikalı şirketlerin de gözünden kaçmadı.

Hediyemo Nasıl Çalışıyor?

Piyasada buna benzer bir iki küçük girişimin olduğu ancak kimsenin şimdiye kadar başarılı olmadığını belirten Altuğ Acar, hediyenin anında ve istenilen zamanda ulaşmasının önemli olduğunu söyledi. Bunun için diğer yerli yabancı girişimcilerin tutunamadığını fark eden Acar, hediye yollamak isteyenler için ilginç bir çözüm sunuyor.

Adrese teslimin yanında Facebook, telefon numarası veya internet üzerindeki herhangi bir e-mail adresi ürünü göndermek için yeterli. Seçilen hediye her ne olursa olsun, gönderilen kişinin cep telefonuna düşen bir kısa mesaj, posta kutusuna düşen bir mail, Facebook adresine gelen bir mesajla en kolay ve hızlı biçimde sahibine ulaşıyor. Hediye gönderilen kişi, gönderilen hediye kodunu paylaşarak markaya göre; ilgili markanın mağazasına dilediği zaman uğrayarak kolayca alıyor. Ayrıca çağrı merkezini arayarak veya sitesinden istediği adrese zahmetsizce getirtebiliyor.

Girişimcilik Ödülleri Aldı

Türkiye’nin yenilikçi hediye platformu hediyemo, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı (TEPAV) koordinatörlüğünde GEP-Türkiye tarafından düzenlenen ‘Türkiye’nin En İyi Girişimleri İş Planı Yarışması’nda büyümekte olan şirketler kategorisinde yarışan 16 girişimci arasından üçüncülük ödülünü kazandı.

TurkTechNet organizasyonuyla 200 girişimci firma arasından en iyi 10 Türk teknoloji firması listesine seçilen hediyemo, MobilHediyem.com adıyla Mayıs 2010’da hizmete açıldı.

Altuğ Acar, Türkiye’de birçok projenin dünyadaki örneklerinden esinlenerek ortaya çıktığını, hazırladıkları çalışmanın ise aksine dünyaya örnek olduğunu ifade ediyor. Acar’a Amerika’dan ve Avrupa’dan birçok kişi ulaşarak nasıl kurulduğunu sormuş.

Kendisiyle irtibata geçerek destek isteyenlerin yanında şirketi alıcı gözle inceleyenler de var. Ancak Acar, ortaklık veya satmaya yaklaşmadığı gibi iki yıl sonrasına büyük hedefler koyuyor. “Türkiye’de istediğim noktaya gelince ikinci hedef olarak yurtdışına açılmak istiyorum. İspanya’dan ve Ukrayna’dan oralarda da siteyi kurmam için talepler geldi. Ama henüz erken olduğunu düşündüğüm için girmedim.” diyen Acar, yerel markalarla çalışmak fikrine de sıcak bakıyor. Acar, “Gaziantep’te İmam Çağdaş’la veya Eskişehir’deki bir çiğ börekçi ile neden çalışmayalım ki.” diyor.

Türkiye’nin önde gelen şirketleri çalışanları motive etmek için hediye gönderiyor. Fakat alınan hediyenin beğenilmeyeceği ihtimalini düşünen 20 büyük şirket, maliyet avantajlarını da göz önünde bulundurarak internet sitesinden çek göndermeyi tercih etmeye başlamış.

Sitede 3 liradan 3 bin liraya kadar seçeneklerin bulunduğunu belirten Acar, Turkcell’i örnek gösteriyor. Şirketin çalışanlarına ve 30 bin platin müşterisine doğum günlerinde bir SMS atmak yerine artık pasta gönderdiğini kaydeden Acar, kendilerini işyerleri için ‘yeni bir satış kanalı’ olarak da tanımlıyor. 2011′de 300 bin hediye Hediyemo üzerinden paylaşılırken, siteden geçen işlem hacmi 3 milyon doları aşmış. Hediye arayanlara 30 markanın 1.000′e yakın ürünü sunuluyor.

İnovatif sosyal e-ticaret girişimi olan Hediyemo'ya yayın hayatında başarılar diliyor, yerli web girişimi haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor