TÜBİTAK Ar-Ge Destek Programındaki Öncelikli Alanları Duyurdu!

TÜBİTAK, "1511 Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı"nı başlatarak Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun karar verdiği öncelikli sektör alanlarını duyurdu. TÜBİTAK tarafından enerji, gıda, otomotiv, makine imalat teknolojileri, bilgi ve iletişim teknolojileri gibi öncelikli alanlarda yer alan projelerin daha avantajlı desteklenmesini sağlamak için başlatılan 1511 Destek Programı kapsamında yeni çağrı duyuruları yapıldı. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK, "1511 Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı"nı başlatarak Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun karar verdiği öncelikli sektör alanlarını duyurdu.

TÜBİTAK tarafından enerji, gıda, otomotiv, makine imalat teknolojileri, bilgi ve iletişim teknolojileri gibi öncelikli alanlarda yer alan projelerin daha avantajlı desteklenmesini sağlamak için başlatılan 1511 Destek Programı kapsamında yeni çağrı duyuruları yapıldı.

Ülkemizin Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin güçlü olduğu veya geliştirilmesinin amaçlandığı alanlar Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 22. toplantısında enerji, gıda, otomotiv, bilgi ve iletişim teknolojileri, makine imalat teknolojileri, su, savunma ve uzay olarak belirlendi.Bu alanlarda belirlenen hedef ve ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştirilecek Ar-Ge projelerini desteklemek için TÜBİTAK "1511 Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı"nı başlattı.

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı'nın (TEYDEB) geçtiği duyuruya göre program kapsamında enerji, gıda, otomotiv, makine imalat teknolojileri ile bilgi ve iletişim teknolojileri öncelikli alanlarında toplam 17 yeni çağrı yayımlandı;

Enerji

  • Kömür ve Kömür Teknolojileri (3 çağrı)

Gıda

  • Tohum ve Hayvan Islahı (2 çağrı)
  • Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu (2 çağrı

Otomotiv

  • Hibrit ve Elektrikli Araç Teknolojileri (2 çağrı)
  • Yenilikçi Araç/Ürün Tasarımları ve Tasarım Doğrulama (2 çağrı)

Makine İmalat Teknolojileri

  • Mekatronik (2 çağrı)
  • Takım Tezgahları ve Aksamları İmalatı (2 çağrı)

Bilgi ve İletişim Teknolojileri

  • Gömülü Sistemler ve Entegre Devreler (2 çağrı)

Çağrı duyuruları hakkında daha fazla bilgiye www.tubitak.gov.tr/sid/2527/pid/478/index.htm adresinden erişebilirsiniz. Ayrıca TEYDEB ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için TÜBİTAK TEYDEB sayfasını incelemenizi tavsiye ediyoruz

İlgili sektörlerdeki girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor