Kendi İşini Kurmak İsteyenler İçin Birbirinden İlginç 24 İş Modeli!

Çaydan kahvaltı büfelerine süs bitkisinden su piresi yetiştiriciliğine kadar bin TL’den bir milyon TL’ye yatırımla kadar kurabileceğiniz birbirinden ilginç 24 iş modelini Ekonomist araştırmış. İşte birbirinden ilginç 24 iş modeli..

Türkiye, girişimci bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Bu anlamda uluslararası alanda yapılan araştırma sonuçlarından çıkan rakamlar istenilen düzeyde olmasa da yine de umut verici. Küresel Girişimcilik Raporu (Global Entrepreneurship Monitor)’un 2011 rakamlarına göre, 18-64 yaş aralığındaki potansiyel ve yeni girişimci oranlarının toplamını ifade eden toplamgirişimcilik aktivitesi, Türkiye’de 2010 yılında yüzde 8.6 iken, 2011 yılında yüzde 11.9’a çıktı.

Zira bu rakam 2006 yılında yüzde 6.1 seviyelerindeydi. Potansiyel girişimcilik rakamlarındaki artışın da gözle görülür bir şekilde artış kaydettiğini görüyoruz. Türkiye’deki potansiyel girişimci oranı 2006 yılında yüzde 2.2 iken, 2011 yılında bu oran yüzde 6.3’e çıkmış. Yine, 2006 yılında yüzde 4 olan yeni girişimci oranı da geçtiğimiz yıl yüzde 6’ya yükselmiş.

Rakamlar bize Türkiye’nin girişimcilik anlamında altı yıl önceden çok daha farklı bir tablo çizdiğini gösteriyor. Biz de kapak haberimizi hazırlarken girişimciler ve girişimcilik ruhu artan Türkiye için önümüzdeki dönem trend olabilecek karlı ve yeni iş modellerini araştırdık. Özellikle tarım ve hayvancılıkta yeni iş fırsatları dikkat çekiyor. Bu iş fırsatlarının çoğu da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Bunun yanı sıra genç nüfusuyla övünen ancak hızla yaşlanan Türkiye’nin yaşlı ekonomisine yönelik yeni girişimcilere ihtiyacı olduğu da başka bir gerçek.

Çaydan kahvaltı büfelerine süs bitkisinden su piresi yetiştiriciliğine kadar bin TL’den bir milyon TL’ye yatırımla kadar kurabileceğiniz birbirinden ilginç 24 iş modelini Ekonomist araştırmış.

İşte birbirinden ilginç 24 iş modeli;

BOMBUS ARISI  - Devlet hormon yerine döllenmeyi teşvik ediyor

Hormonlu üretime karşı iyi tarım uygulamaları içinde yer alan ve Tarım Bakanlığı’nın da desteğine tabi olan bombus arıları son zamanların en gözde girişim alanlarından biri. Bombus arıları polinasyon (döllenme) amaçlı kullanılıyor. Döllenme için havanın belli bir sıcaklıkta olması gerekiyor. Üretimde hormonun yerini alan bombus arılarının kullanılması desteklenerek hormonsuz sebze meyveye geçiş hedefleniyor. Antilsan Satış ve Pazarlama Müdürü Ulaş Yıldırım, hormonsuz üretime fırsat veren bombus arısında en büyük üreticilerden biri olduklarını söylüyor. Belçika ortaklı bir şirket olarak Antalya Çakırlarmevkiinde yer alan üretim tesislerinde 350 bin kovan bombus arısı üretildiğini kaydeden Yıldırım, bunun 200 bin kovanını Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini kaydediyor. Seralardaki doğal döllenmeyi sağlayan bombus arıları üstelik devlet teşviki kapsamında. Öyle ki, geçtiğimiz beş yıl içerisinde bombus arısı için yapılan destek miktarı yaklaşık 6 milyon TL’ye ulaştı. Organik ve iyi tarım uygulamaları için ayrılan destekler bu seviyede olunca seralardaki bombus arısı kullanımı da iki katına çıktı. Bu arıların ömürleri 45 gün ve bir kovan arının fiyatı 150 ile 200 TL arasında değişiyor. Bir kovan arı ile 2 bin metrekarelik serada döllenme yapılabiliyor.

DİKENLİ İNCİR - Bir diğer adı da Frenk yemişi

Kendiliğinden doğada yetişen, kaktüsgillerden bir bitkinin meyvesi olan dikenli incir, Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki köylülerin önemli geçim kaynaklarından birisi haline geldi. Türkiye’nin hemen hemen her yöresinde görülen ancak, Akdeniz ve Ege’de daha sık rastlanan yabani bir bitki olan dikenli incir, halk arasında ‘Frenk inciri’, ‘Frenk yemişi’ olarak da biliniyor.

Kıraç alanlarda, kurak ve kireçli topraklarda yetişen, ana vatanı ise Güney Afrika olan dikenli incirin Tarsus’a bağlı köylerde hasadı yapılıyor. Yıllık ise 150 bin ton civarında toplanıyor. Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Gezer, "Dikenli incir kırsal kesimlerde yol kenarlarında bile kendiliğinden yetişiyor. Köylüye de sadece toplayıp satmak kalıyor” diyor. Köylüden 20 kilogramlık sandıkta 12-13 TL’den alınan bu ürün, 60 TL’den alıcı buluyor.
Dikenli incir için özellikle Fransa’dan talep aldıklarını ifade eden Gezer,” “Ayrıca Hacettepe Üniversitesi ile yürüttüğümüz bir projeyle bu ürünü ilaç sektörüne de kazandırmayı hedefliyoruz” diyor.

SOLUCAN GÜBRESİ - Yüksek kaliteli gübrenin hammaddesi

Solucan gübresi, 50 yılı aşkın bir süredir ABD başta olmak üzere Avrupa’da ve dünyanın birçok başka ülkesinde üretiliyor. Her tür meyve, sebze, ağaç ve bitki türlerinin yetiştirilmesinde de yaygın olarak kullanılıyor. Bu solucanlara besin maddesi olarak verilen organik olarak yetiştirilen büyükbaş hayvan dışkılarını, organik bitkisel menşeli atıkları ve geri dönüşümde kullanılabilir nitelikte evsel ve kâğıt atıklarını, kısa süre içerisinde dönüştürmek sureti ile oluşturdukları gübre, yüksek kalitede bir gübre.
Bu anlamda iş fikri oluşturmuş girişimciler var. Örneğin, İstanbul ve Antalya’da bunun için kurulmuş solucan gübresi üretim tesisleri var. Siz tesis kurmasanız bile bu işe kompost kutular alarak başlayabilirsiniz. Bu kutular sayesinde, evlerinizden çöp olarak atılan sebze, meyve kabuk ve posaları, yumurta kabukları gibi değerli organik atıkları değerlendirerek, yüksek kalitede yüzde 100 organik solucan gübresine dönüştürebilirsiniz. Hatta bunu yaşadığınız mahalleye yayarak, işinizi büyütebilirsiniz. Günlük 250 gramlık evsel atık, 500 solucanla gübre haline dönüştürülebiliyor. Gübrelerin kilogramı ise 2 TL’den satılıyor. Kutuların fiyatı 250 ile 550 lira arasında değişiyor.

TATLI PATATES - Hem zahmetsiz hem de pahalı

Manavlarda kilogramı 15-20 liradan satılan tatlı patates, Türkiye’de henüz çok yaygın değil. Oysaki en az normal patates kadar zahmetsiz yetişiyor. Tek farkı ise tatlı patatesin daha sıcak iklimlerde yetişiyor olması. Türkiye’de tatlı patatesin sadece Hatay’da yetiştirildiğini söyleyen Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, ürünün yüksek gelir sağladığına dikkat çekiyor.

Üniversite olarak laboratuvarda ürünün hastalıklı genini temizlediklerini ve verimli hale getirdiklerini belirten Çalışkan,” 3-5 yıl içerisinde bu ürüne olan talep artacak. Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Ege kıyının bölgeleri ile Samsun, Çanakkale, Yalova, İstanbul ve Kırklareli bu ürünün yetişmesi için ideal” diyor. Özellikle ürüne Avrupa ülkelerinden ciddi bir talep olduğunu ifade eden Çalışkan, şu bilgileri veriyor: “Patatesin yetişme süresi dört ay. Bir dekara yaklaşık 3 bin civarında fide gerekiyor. Bir fidenin fiyatı ise 10 ile 20 kuruş arasında değişiyor. Bir dekar araziden yaklaşık 50 ile 60 kilogram arasında ürün almak mümkün.”

KALAMATA ZEYTİN - Çuvalların gözdesi

Sandviç ve kanapelerin vazgeçilmezleri arasına giren kalamata zeytini, son zamanlarda oldukça revaçta. Özellikle ABD’de oldukça moda olan kalamata zeytini, Avrupa’da da çok tüketiliyor. Türkiye’de iri olması nedeniyle ‘eşek zeytini’ adı verilen bu tür, normal zeytinin iki katı büyüklüğünde. Ödemiş, Tire ve Akhisar yörelerinde yetişen bu zeytin, adı Yunanistan’ın Kalamata yöresinden geliyor. Bu zeytin sirkeyle terbiye ediliyor ve mayalanıyor. Tadı ise turşuya benziyor. Bu zeytinin aynı zamanda iyi bir ihraç ürünü olduğunu söyleyen Hisar Zeytincilik Gıda Mühendisi Kemal Cengiz, “Özellikle ABD, Türkiye’den her yıl 5 bin ton kalamata zeytini ihracatı yapıyor. Ancak üretim hala yetersiz” diyor. Bu zeytinin yetiştiriciliğinin yanı sıra değişik ambalajlarda pazarlamasının da yapılabileceğini kaydeden Cengiz, yaklaşık 700 bin TL’lik yatırımla, 200 adet zeytin tankı alınabileceğini ve zeytin kilogramının 2,5 liradan satılabileceğini ifade ediyor.

AGAVE ŞURUBU - Kaktüsten yapılan doğal şurup

Agave şurubunu son zamanlarda yemek ve özellikle tatlı tariflerinde daha sık duymaya başladık. Aslında agave şurubu, agave kaktüsünden elde edilen doğal bir tatlandırıcı. Agave kaktüsü aynı zamanda tekila içkisinin de elde edildiği bir bitki. Şurup ise kaktüsün içindeki sıvı. Bu sıvı, beyaz şekere göre yüzde 25 daha tatlı olduğundan, daha az kullanılması yeterli oluyor. Bir diğer özelliğinin ise vücut tarafından daha kolay metabolizma edilmesi yani kan şekerini daha az yükseltmesi olarak ifade ediliyor. Kıvam ve renk olarak bala benzeyen bu şurup, Türkiye’ye The LifeCo firması tarafından getiriliyor. The LifeCo’nun kurucusu Ersin Pamuksüzer, ürünün özellikle ABD ve Avrupa’da oldukça fazla tüketildiğini ancak Türkiye’de yeni yeni tanınmaya başladığını ifade ediyor. Eczane, aktar ve marketlerde rahatlıkla satışı yapılabilecek bu ürünün bayiliğini yapabilirsiniz. Agave şurubunun fiyatı ise 19 ile 195 lira arasında değişiyor.

SU PİRESİ - Akvaryumların temizlikçileri

Su pireleri, akvaryum yetiştiriciliğinde en çok kullanılan canlı yemlerden biri. Genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece ile 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak ürüyorlar. Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini mevsiminde akvaryumculardan satın almak mümkün. Üretilen su pireleri kaliteli ve besin değerleri yüksek ise piyasadaki balık yemi tedarikçileri ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenler tarafından rağbet görüyor. Bu konuda bir girişim yapan Nilgün Ertürk, su pirelerinin bakteri barındırmaması ve suyu temizleme özelliği nedeniyle akvaryumcular tarafından tercih edildiğini söylüyor. Üretimi üç adet küçük havuzda yaptığını belirten Ertürk, “Bir poşet su piresini 5 TL’den satmak mümkün. Üretiminize bağlı olarak ayda minimum 200 TL kazanç sağlamak mümkün” diyor.

İSTİRİDYE MANTARI -
Klimalı bir çatı katında bile yetiştirilebiliyor

Türkiye’de tarım sektöründe yeni bir yer bulmaya başlayan istiridye mantarı da girişimciler için de fırsat söz konusu. Avrupa’da 1900’lü yılların başında kültür altında üretimi yapılan, Uzakdoğu’da ölümsüzlük mantarı çeşitlerinden biri olan istiridye mantarı, dünyada beyaz kültür mantarından sonra en çok satılan ikinci ürün olarak ifade ediliyor. Türkiye’de bu mantarın tüketimi henüz Avrupa’nın 40’ta biri kadar olsa da her yıl artan bir tüketim söz konusu. İstiridye mantarının tamamen doğal şartlarda üretildiğini ve bu nedenle talep gördüğünü söyleyen Marmara Mantar Genel Müdür Yardımcısı Halil Soyhan, bu mantarın izolasyonlu çatı katlarında ya da bodrum katlarında klima olması koşuluyla rahatlıkla yetiştirilebildiğini ifade ediyor. Üründen iki ayda bir hasat alınabiliyor. 10 bin TL’lik bir yatırımla ayda iki bin TL gelir elde edilebiliyor. Ürünün fiyatı kilogram başına 12.90 ile 15.90 TL arasında değişiyor. Marmara Mantar’ın bu işe adım atmak isteyen girişimciler için hobi kitleri olduğunu ifade eden Soyhan, “Kompostlarımız mantar tohumları ekilmiş her şeyiyle hazır halde gönderiliyor. Girişimci bu kitlerle işe adım atabiliyor” diyor. Soyhan, ürün için Avrupa ülkelerinin yanı sıra Rusya, Kazakistan, Azerbaycan ve Ukrayna’dan da talep olduğuna dikkat çekiyor.

PORTAKAL KABUĞU -
Kilosu 30 kuruş, kurutulmuş kabuğa 2 lira

Adana ve Osmaniye çevresi ile narenciye üretiminin yoğun yapıldığı yörelerde, üreticiler, kurutulmuş portakal kabuğu satarak para kazanıyor. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde portakal kilosu bahçede 30 kuruştan, kurutulmuş kabuğu ise 2 TL'den satılıyor. Gıda, kozmetik, ilaç sanayi gibi sektörlerde ham madde olarak kullanılan portakalın kabuğu yurt içi piyasada alıcı bulduğu gibi Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerine de ihraç ediliyor. Her yıl aralık ayında başlayan bu iş, mayıs sonuna kadar devam ediyor. Portakal kabuğu iki şekilde toplanıyor. Birincisimahallelerden portakal kabuklarını birilerine toplattırabilirsiniz. İkincisi ise portakalı siz satın alıp kabuğunu soydurabilirsiniz. Üç gün güneşte kurutulan portakal kabuğu daha sonra çöpünden ve çürümüş kabuklardan temizleniyor. Sonra kabukları çuvallara doldurarak sevkiyata hazır hale getiriliyor.

PONNY - Küçük atçıları geleceğe hazırlayın

Daha çok sirklerde görmeye alıştığımız minyatür at çeşitlerinden ponny yetiştiriciliği henüz Türkiye’de yaygın değil. Zira Türkiye’nin iklimi bu atların yetiştiriciliğini yapmak için oldukça uygun. En küçüklerinin boyu 42 cm, kiloları ise 20-60 arasında değişiyor. Daha çok ABD, Arjantin ve İngiltere başta olmak üzere çok sayıda ülkede özel çiftlikleri bulunuyor. ABD dışında henüz pet shop'lara girmeseler de alıcılar doğrudan onların yetiştirildiği çiftliklere ulaşıyor.

Meral Sultan Harası Müdürü Hasan Güner, özellikle erken yaşta atçılığa başlayan çocuklar için bu atların binicilik öğrenimi açısından ideal olduğunu vurguluyor. Atların genelde Hollanda, Belçika, Fransa gibi ülkelerden ihraç edildiğini belirten Güner, bu iş modelinin henüz Türkiye’de olmadığını ancak böyle bir girişimin yapılması durumunda ilgi uyandıracağını ifade ediyor. Ponny’lerin fiyatı 5 bin Euro’dan başlıyor. Güner, atların genellikle eğitimli olarak geldiğini söyleyerek, “Bir adet erkek, üç adet dişi Ponny alarak bu işe başlayabilir, atları kendiniz üretebilirsiniz. Bunun için altı ahırlık bir alan ilk etapta yeterli” diyor.

ÇEKİRDEKSİZ LİMON - Fideler gelecek yıl girişimcilere dağıtılacak

Mersin’e bağlı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü uzun çalışmalar sonucunda, çekirdeksiz limon üretti. Dokuz ay tazeliğini koruyan ve çekirdeksiz olan bu limonlar, girişimciler için farklı bir iş modeli olabilir. Ürünün tescilinin yapıldığını söyleyen müdürlüğün proje sorumlusu Güçer Kafa, “Dünya standartlarına göre bir ürün ürettik. Uzun süre muhafaza edilebildiği için ürünün ihracat açısından da avantajı var” diyor. Projeyi ABD’li bir firmanın yakından takip ettiğini ve şu aşamada karantina testleri yaptığını belirten Kafa, aynı projeyle Güney Afrikalı bir şirketin de ilgilendiğini ifade ediyor. Ürünü 2013 yılı sonuna kadar üreticilere sunacaklarını söyleyen Kafa, “Çekirdeksiz limon, en büyük rakibimiz İspanya ve Arjantin’le olan rekabet gücümüzü artıracak. Biz ‘küt diken’ dediğimiz en iyi limon çeşidini çekirdeksiz hale getirdik. Bu da ihracatta üreticiye avantaj sağlayacak” diyor.

İSTİRİDYE - Gurme restoranlarının gözdesi

İstiridye, gurme restoranlarda ve balıkçı tezgahlarında aranan bir deniz ürünü olarak biliniyor. Lüks segmentine giren bu ürünün en önemli özelliği ise besleyici olması. İstiridye için birçok ülkeden büyük bir talep var. Eşeyli üreme özelliğine sahip istiridyelerde döl verimi oldukça yüksek. Örneğin bazı türlerden birey başına, üreme mevsimi boyunca, 100 milyon yumurta almak mümkün. İstiridye yetiştiriciliği, balık çiftliklerindeki sisteme benzerlik gösteriyor. Yani yavrular kuluçkahanelerde üretiliyor. Rotifer Su Ürünleri’nin sahibi Prof. Dr. Atilla Alpaz, Türkiye’de Marmara ve Ege bölgesinin istiridye yetiştiriciliği oldukça uygun olduğunu ancak henüz bu alanda bir pazar oluşmadığına dikkat çekiyor. Deniz kenarında kapalı bir tesis kurularak bu işe adım atılabileceğini ve bunun maliyetinin de 500 ile 600 bin TL arasında değişebileceğini ifade eden Alpaz, “Geleceği oldukça parlak bir alan. Ayrıca yurtdışı pazarlarda da bu ürün kendisine oldukça kolay yer bulabilir” diyor.

MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ - Sütü de yoğurdu da çok makbul

Manda yetiştiriciliği yeni bir fırsat kapısı aralayabilir. Zira manda popülasyonu son yıllarda oldukça düştü. 40 yıl önce sulak alanların 'sıtma eradikasyonu' gerekçesiyle kurutulması ve mandanın sulak alanları sevmesi nedeniyle 1960'larda bir milyona yaklaşan manda popülasyonu günümüzde 70 bin adede kadar gerilemiş durumda. Bu tablo, girişimciler için bir fırsat kapısı olarak tanımlanıyor. Çünkü manda yetiştiriciliği, başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere çoğu kurum ve üniversite tarafından destekleniyor. Düşük faizli ve uzun vadeli krediler ise devlet bankalarında bu işin girişimcilerini bekliyor. Kayseri Damızlık Birliği Başkanı Güney Çakı, özellikle mandanın süt ve yoğurduna oldukça talep olduğunu ifade ediyor.
İnek sütünün litresinin 80 kuruş olmasına karşın manda sütünde bu fiyatın 2 TL’ye çıktığına dikkat çeken Çakı, “Manda yetiştiriciliği oldukça randımanlı. 100 başmanda için 80 bin TL yatırımyeterli. İstanbul’da Çatalca, Trakya bölgesi, Kayseri’nin Develi bölgesimanda yetiştiriciliği için uygun” diyor.

SUDA DOMATES - İsteyene anahtar teslim sera kuruluyor

Suda domates üretimi aslında boru üretimi yapan ve Mir Holding çatısı altında faaliyet gösteren Dizayn Grup’un bir projesi… Topraksız tarım uygulaması alanında geliştirilen teknikle, bir kilo domates üretimi için damla sulama yöntemiyle tüketilen 60 litre su miktarı altı litreye düşürüldü. Bu üretim tekniğinde bitkinin kök bölgesindeki besinlere 60’ın üzerinde optimizasyon yapılıyor. Suyun debisi, Ph değeri irdeleniyor. Ekolojik Tarım Sera Müdürü İlker Genç, suda domates yetiştiriciliğiyle herhangi bir domates cinsinden iki buçuk kat daha fazla verim alındığını belirtiyor. Bu yöntemle yapılan yetiştiricilikte dönümbaşına 65 ile 80 ton arasında verimalınabildiğini kaydeden Genç, “Anahtar teslimseralar kuruyoruz. Fide, gübre, ilaç, ambalaj gibi her türlü ihtiyacı biz tedarik ediyoruz. Maliyeti dönüm başı 105 bin Euro. Üç ile beş yıl arasında yatırımın geri dönüşü alınıyor. 10 bin metrekare alanda, 1.2 milyon TL ciro yapmak mümkün” diyor.

CHAROLLAIS KUZUSU - Hızlı yetişen, çok yağsız koyun eti

Anavatanı Fransa’nın Saone et Loire bölgesi olan Charollais koyunu, son zamanlarda en gözde koyun çeşitlerinden biri. Genellikle eti için yetiştirilen bu koyun, birçok ülkede yağsız kuzu eti için kullanılıyor. Bu koyun ırkının en önemli özelliği ise kuzularının erken yetişmesi ve etinin yağsız olması. Bu nedenle yetiştiriciler ve tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Ayrıca sütü de normal koyuna göre daha fazla. Charollais koyununun normal koyuna göre yüzde 250 daha karlı olduğunu söyleyen saanen.org Satış Müdürü Osman Atız, bu koyunların genellikle Fransa ve Bulgaristan’dan ithalatının yapıldığını belirtiyor. Bu koyun türünün üretimi için proje başlattıklarını belirten Atız, “İlk koyunlarımızı aldık. Satışlara ise 2013 yılında başlayacağız” diyor. Kuzuların satış fiyatı 800 lira. Kuzulardan ertesi yıl geri dönüş alınabiliyor. Bu alanda yatırımı düşününler için karlı bir yatırım olabilir.

ALTIN ÇİLEK - Avrupa altın çilek bekliyor

Başbakan Tayyip Erdoğan alırken görüntülenince kilosu o günlerde 90 liraya kadar çıkan altın çilek, yasadışı üretilen bazı hapların ölümcül sonuçlara neden olduğu söylentileri üzerine zor günler yaşasa da yine de tüketici tarafından oldukça talep gören bir ürün. Bol lifli olması nedeniyle zayıflamaya yardımcı olduğu ifade edilen altın çilek, yüksek C vitamini özelliğiyle de dikkat çekiyor. Seralar ya da açık alanlarda bu çilek yetiştirilebiliyor. Özellikle Mersin ve Antalya civarının bu ürün için en uygun yetişme alanları olduğu ifade ediliyor. Bu işe hobi olarak başlayan ancak daha sonra üretime geçen Murat Akkoç, “Hobi olarak başladığım bu işte altı ayda 2 bin tonluk üretime ulaştım. Daha sonra ürünü büyük marketlere pazarladım” diyor. Bu iş modeli için bir dönümlük bir bahçe yeterli. Bin fide için bin TL yatırım yapılması gerekiyor. Bu ürün, meyve-sebze hallerinin yanı sıra marketlere de pazarlanabilir. Ayrıca ürün için Hollanda, Almanya, Fransa gibi AB ülkelerinden de talep olduğu ifade ediliyor.

İSVİÇRELİ SAANEN KEÇİSİ - Keçi sütü yetiştiriciliğinde önemli alternatif

Adını İsviçre’deki Saane Vadisinden alan Saanen keçileri, süt verimliliği, kolay beslenmesi ve farklı koşullara kolaylıkla uyum sağlamasıyla keçi besiciliğinde önemli bir yere sahip. Saanen ırkının en önemli özelliklerinden birisi olan farklı iklim koşullarına uyma yeteneği sayesinde, götürüldüğü yerlerde çok çabuk adapte olabiliyorlar. Erken çağda cinsi olgunluğa ulaşıyor ve hızlı ürüyorlar. Bu da Saanen ırkının yetiştirme yönünden en önemli avantajı. Ortalama 2.5 yaşında süt verimleri ise yıllık ortalama 750 kilograma ulaşıyor. Bu keçiler kapalı alanda bile yetiştirilebiliyor. Örneğin kullanılmayan meraların, bu alanda yetiştiricilik yapmak isteyenler için uygun olduğu ifade ediliyor. Bu keçiler oğlakken tanesi 400 TL’den, keçiyken ise 500 TL’den alınabiliyor.

TRABZON HURMASI - Yüzüne bakılmazdı, şimdi çok tüketiliyor

Halk arasında ‘Trabzon hurması’ olarak bilinen aynı zamanda Japon elması olarak da anılan bu hurma çeşidi, son yıllarda halk arasında oldukça tüketilmeye başlandı. Domatesi andıran görüntüsüyle diğer hurmalardan ayrılan Trabzon hurması, en rahat Akdeniz ikliminde yetişiyor. Bu hurmanın en avantajlı özelliği ise ekiminde kullanılan toprak türünün önemli olmaması. Darende Kaymakamlığı Ziraat Mühendisi İlker Bıçakçı, bugüne kadar hiçbir üreticinin bu ürünle ilgili sorun yaşamadığına dikkat çekiyor. Halk arasında da ürünün oldukça talep gördüğünü ifade eden Bıçakçı, “Ekim için en uygun yerler, Hatay, Antakya, Mersin ve Malatya. Üçüncü yılın sonunda meyvesini vermeye başlıyor, beşinci yılın sonunda ise ağaçlar ortalama verime kavuşuyor” diyor. Bu iş modeli ortalama 30 dönümlük bir araziye kurulabilir. 30 dönüm bir araziye yaklaşık 40 bin ağaç dikilebiliyor. Bir ağaçtan ortalama 30 kilogram ürün alınabiliyor. Ortalama yatırım ise 55 bin ile 60 bin TL arasında değişiyor.

ORGANİK BAL - İyi bal rafta kalmıyor

Türkiye, bal üretiminde dünyanın sayılı doğal üretim alanlarına sahip. Özellikle Toroslar ve Doğu Anadolu'nun yüksek yaylarından elde edilen ballar kalitesiyle, Doğu Karadeniz’deki ballar ise tıbbi nitelikleriyle öne çıkıyor. Son yıllarda organik bala olan talepteki artış dikkat çekici. Özellikle son günlerde yaşanan sahte bal krizinin ardından tüketicinin ‘en doğal’a olan yönelişi de bu noktada girişimciler için fırsatlar yaratıyor. Gebze Bal Üreticileri Birliği Başkanı Kadir Gürkan, organik bal üretimi için yerleşim yerlerine en az 5 kilometre uzaklıkta bir alana, kimyasal boya içermeyen peteklere ihtiyaç olduğunu söylüyor. Organik bal üreticisi olmak için en az 2-3 yıl sürekli denetimlerden sonra organik üretim sertifikası alınabiliyor. Gürkan, özellikle İstanbul’un Şile ilçesi ile Çankırı’nın Çerkeş yaylarının üretim için uygun olduğunu vurguluyor. Bir kovanın maliyeti 250 ile 300 TL arasında değişiyor. Minimum 200 ile 300 kovan alınması gerekiyor. Bir kovanın toplam yıllık üretimi ise 18 ile 30 kilogram arasında değişiyor. Normal balın kilogramı 25 ile 30 TL arasında satılırken, bu rakam organikte 150 ile 200 TL arasında değişiyor.

SÜS BİTKİSİ - İhracat kanalları giderek genişliyor

Süs bitkileri sektörü 2011 yılında ihracatta yeni bir rekora imza attı. Türkiye süs bitkileri ihracatı geçtiğimiz yıl yüzde 36 artarak 76.3 milyon dolara ulaştı. Sektör devamlı büyüme trendi içerisinde. Zira sektörün önemli üreticilerden olan İtalya, İspanya gibi rakip ülkelerin yüksek üretim maliyetleri nedeniyle üretimi bırakmaları da Türkiye için bir avantaj sunuyor. Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, canlı bitki ve peyzaj ürünleri üretim ve ihracatının giderek önem kazandığını söylüyor. Bu ürünlerin üretimi ve yatırımının önümüzdeki dönemde ihracat açısından gelecek vaat ettiğini belirten Bağdatlıoğlu, şöyle devam ediyor: “İhracatta özellikle canlı bitkiler önemli artış kaydediyor. Bu ürün grubunda Türkmenistan, Irak, Azerbaycan ve Özbekistan gibi pazarlarda ihracatımız artıyor. Ayrıca kesme çiçekte karanfil ve gerbera en çok ihraç edilen türler. Bu türleri, krizantem, lilium, lisianthus, anemone ve yeşillikler izliyor. Hazır buketler de ihracatta önem kazanıyor.”
Ortalama yatırım büyüklüğü ürüne göre farklılık gösteriyor. Ancak bu işe adım atmak için ilk etapta uygun iklim koşullarına sahip araziye ihtiyaç duyuluyor. Antalya gibi kıyı şeridinde daha çok iç pazara yönelik ve Irak Azerbaycan ve Türkmenistan gibi pazarlara ihraç edilmek üzere dış mekan bitkileri üretimi yapılıyor. Yüksek kesimlerde yapılan üretim ise Rusya, Avrupa ülkeleri gibi soğuk iklime dayanıklı çeşitler olarak ihraç ediliyor.

ORGANİK AYRAN  - İlk girişimcisi Tire’den çıktı

Türkiye’de organik ürünlere olan talep bu alanda yeni ürünleri de beraberinde getiriyor. Organik sütten sonra şimdi de Tire Süt Kooperatifi organik ayranı piyasaya sundu. Tamamen organik sütten elde edilen organik ayranlar, İstanbul, Ankara ve İzmir'de Migros, Tansaş ve Kipa hipermarketlerinin yanı sıra, İzmir'de Pehlivanoğlu süpermarketlerinde satışa sunuldu. Organik ayranın kısa bir süre önce piyasaya sunulmasına karşın oldukça beğenildiğini söyleyen Tire Süt Kooperatifi Basın Danışmanı Koray Hoylu, “Tüketice doğal ürünlere bir dönüş var. Şimdi otellerden de teklifler almaya başladık.Tire Süt Kooperatifleri olarak ayrıca bayilik veriyoruz. Süt, ayran, sucuk ve Tire köfteden oluşan bu konsept girişimciler için yeni bir iş modeli oluşturabilir” diyor. Cam şişede litrelik olarak satışa sunulan organik ayranın satış fiyatı ise 3.15 TL.

KAHVALTILIK - Biraz domates, biraz zeytin peynir...

Özellikle organize sanayi bölgeleri, fabrika ve iş merkezlerinin yoğun olduğu bölgelerde, kahvaltı ciddi bir sorun. Bunun nedeni işlek caddelere nazaran bu bölgelerde kahvaltı yapılacak mekanların yetersiz olması. Bu boşluğu gören Seyidoğlu, kahvaltı büfeleri kurmaya başladı. Peynir, zeytin reçel, tereyağı, domates, salatalık gibi temel kahvaltılıkları vakumlayarak tek tabakta bir araya getiriyor ve günlük taze olarak tüketiciye sunuyor. Örneğin, bu kahvaltı menüsünü alıp çantanızda veya arabanızda kolaylıkla taşıyabilir, istediğiniz yerde kahvaltınızı yapabilirsiniz. Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, bu konuda franchising verdiklerini söyleyerek, “20 bin dolar franchise giriş bedeli alıyoruz. Tüm mimari konsept ve mağaza demirbaşları için de 60 bin TL yatırım gerekiyor. Biz anahtar teslimi mağazalar sunuyoruz. Yatırımcı ilk sekiz ayda tüm maliyeti amorti edip kara geçebiliyor” diyor.

YAŞLI BAKIM MERKEZLERİ -
Yaşlanan Türkiye’ye yeni girişimler gerekiyor

Avrupa ülkeleri arasında en genç nüfusa sahip olan Türkiye de giderek yaşlanan ülkeler arasına girmeye başladı. Zira şu anda 60 yaş üzeri 6 milyon kişinin bulunduğu nüfusun 2050 yılında 17 milyona ulaşması öngörülüyor. Bu durum kendi içinde bir yaşlı ekonomisini de yaratacak kuşkusuz. Bu potansiyeli gören şirketler, Türkiye’ye yatırıma başladı bile. Örneğin, dünya genelinde 3 bin 200 yatak kapasiteli 42 huzurevi bulunan Avrupa’nın alanında liderlerinden Senior Assist Sağlık Grubu, Türkiye’de +60 yaşam evleri ile hizmet sunmaya başladı. Şirketin genel müdürü Mustafa Irgat, Türkiye’nin yaşlanmasıyla birlikte özellikle mimari, tekstil alanlarının yanı sıra, basit kullanımlı cep telefonları, büyük numaralı sabit telefon makineleri, televizyon kumandaları gibi pek çok alanda yeni girişim fırsatları doğacağını söylüyor.

Irgat, şunları belirtiyor: “Örneğin, uygun ayakkabı giyme, çorap giyme aparatları, uygun döşeme ile yaşlı ergonomisine uygun ebatlarda her türlü ev eşya ve malzemesi üretimi de yeni bir iş kolu olarak ortaya çıkacak. Sadece yaşlılar için üretilecek vücut bakım ürünleri (gero-body lotion) bu alanda çok önemli bir eksikliği giderecek. Kalorisi ve vitamin mineral değerleri ayarlanmış beslenme olanağı sunacak olan yiyecek-içecek zincirleri de önemli bir iş kolu haline gelecek. Bugün dünyada anahtar teslim yaşlı bakım merkezleri inşa eden, inşaat firmaları mevcut. Ülkemizde henüz bu konuda know-how’a sahip yerli bir girişimci yok.”

ÇAY - Uzakdoğu çaylarında fırsat var

Türkiye en fazla çay tüketen ülkeler arasında yer alıyor. Artık market raflarında da çay çeşitlerinin arttığını görüyoruz. Örneğin, Vietnam’da özel yetiştirilen ve Lotus çiçeğinden yapılan Lotus çayı, kilo vermeye yardımcı olan Jasmine çayı akla ilk gelenler. Bu alanda büyük bir pazar ve girişim fırsatı sözkonusu. İnternetten yapılacak bir araştırmayla siz de farklı çay çeşitlerini Türkiye pazarına sunabilirsiniz. Bunun son örneklerinden biri ise iki girişimcinin getirdiği ve belirli karışımlardan oluşan, adını Uzakdoğu felsefesinden alan ve anlamı ‘çaya giden yol’ olan Chado… Chado’da Vietnam, Çin, Hindistan, Kore, Japonya, Güney Afrika, Brezilya her bölgenin kendine özel çayları mevcut. Barış Çekin ve Tunç Berkman tarafından Türkiye'ye getirilen Chado Çay, Papermoon'dan Backyard'a Pipa'dan Godiva mağazalarına kadar ünlü mekanlarda sunuluyor. Kısa zamanda piyasaya girmesine rağmen internetten ve özel mekanlarda satış yapılıyor. Çay dışında bu çayların özel cam demlikleri, mumları, bardaklarının da satışı yapılıyor. Barış Çekin, Chado’yu tüketen müşteri kitlesinin yüzde 80’ini kadınlar oluştururken son zamanlarda erkek müşteri kitlesinde de büyük bir artış olduğunu ifade ediyor. Fiyatlar paket olarak 15 TL ile 25 TL arasında değişiyor.

Güncelleme:

Ekonomist kaynaklı haberimizi tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 1.394.274 kişi okudu.
Kategori: Bayilik / Franchise, İş Fikirleri
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

eczanemizburada
eczanemizburada
Merhabalar

Yeni girişimler araştıran biri için çok güzel fikirleri içeren yazı.

Teşekkürler

Dr Adnan AYDOĞDU
Girişim Haber
Girişim Haber
Dr. Adnan Bey; beğeni ifadeniz için biz teşekkür ederiz.
Sevgi ve Saygılarımızla
KAYA57
KAYA57
organik köy ürünleri yüzde yüz doğal ortamdan ilgilenenler email atabilir
ismail
ismail
arkadaşlar ben bir yıldır bitki yaglarını çıkarma işi yapıyorum,güzel paralar kazandım.bunun için birtane imbik sistemi satın alıp kurdum.ayrıca bu sistemde meyvelerden veya şekerden alkollü içeceklerin birçogunu çok düşük bir maliyetle ürete biliyorsunuz,örnegin 1 lt rakının maliyeti 2 tl geçmiyor..
kanunen ürettiginiz alkol çeşitlerini satılması yasaktır.kendiniz üretip tüketiyorsanız kanunsuz bir durum yoktur yasaldır
ismail
ismail
bilgi için 532 495 5132 no araya bilirsiniz
sinan
sinan
çok güzel bir çalışma.tebrik ediyorum.tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum
füruzan
füruzan
TAMAM BİZDE GİRİŞİMCİYİZ BİZ GİRİŞİM İÇİN BİR YARDIM ALAMIYORUZ...KİME VERİLİYOR BU KREDİ VE YARDIMLAR..
eray yonucu
eray yonucu
merhaba dogru analizler yapmışsınız emeginize saglık ..aslında bende kendi işimi kurmak istiyorum ancak özel sektörde çalışıyordum 15 gün öncesine kadar .artık kendi işimi yapmak istiyorum .maddi olarak imkanım yok .ancak maddi olarak imkanı olan arkadaşlarla bazı projelerde yer almak isterim .aslında bir şirket kurarak sitelere bahçıvanlık ,temizlik ve profesyonel anlamda site yöneticiligi alanlarında hizmet sunmak istiyorum girişimci arkadaşlarla irtibat kurmak isteiyorum tabiki başka projelerde olabilir
Nurettin
Nurettin
Yapmış olduğum tekstile yapışan metal dizim işini aktif olacak kişiye devretmek istiyorum Nurettin 0532-326-37-49 iyi çalışmalar
murat gölkaya
murat gölkaya
güneşte kurutulmuş domates kurusu  yilardir firmalara yaptim .bunun yaninda mantar ,boled mantari,kuzu göbeyi mantari,domuş ve kuru olarak yaptim.ve en sonda elma kurusu,erik kurusu, da yaptim.bunlarin bir kizmi (elma kuruzu)küp kesim yapmiş oldum.35 sene bu işi yapiyom.bu iş le ilgili yatirim yapmak istiyen varsa elimden gelen yardimi veya birlikte çalişarak bu işin üstesinden kazanç salana bilir.tel 05325460633 murat gölkaya
BOzkurt
BOzkurt
Herşey cok güzel açıklanmıs fakat anlamadıgım bu işlerden elde ettiğimiz ürünleri kime satıcağımız aydınlatırsanız mutlu olurum . Yaşım küçük daha
ONUR
ONUR
40.000 TL 250 M2 LİK BİRA CAFEYE ORTAK OLMAK İSTER MİSİNİZ ? BAHÇESİ VAR. FAAL DURUMDA VE İŞLEK BİR YERDE. 0530 241 45 44    AYLIK ORTALAM 6000-7000 KARI VAR..   KİŞİ BAŞI ŞUAN 3.000 FALAN BIRAKIYOR. NARGİLE YASAĞI İYİCE ÇIKARSA İŞLER DAHADA ARTAR.  0530 241 45 44
eyüp
eyüp
Sağlıklı içecek sektöründe organik kahve bayilikleri verilecektir.
Dünyanın içilebilir en sağlıklı kahve çeşitleri ile tanışın müthiş fırsatı kaçırmayın
0532 784 43 12
feyzullah
feyzullah
karlı bir iş tüm türkiyeye bayilikler verilecektir irtibat tlf 0507 255 55 81
EMRE GÜÇLÜ
EMRE GÜÇLÜ
Feyzullah bey İşin ne üzerine olduğunu bana mail olarak atabilirmisiniz.Teşekkür ederim...emreguclu48@gmail.com
ümit
ümit
Feyzullah bey İşin ne üzerine olduğunu bana mail olarak atabilirmisiniz.Teşekkür ederim...atalay280@hotmail.com
BÜLENT
BÜLENT
feyzullah bey bana da mail gönderirseniz sevinirim teşekkürler.

yildizbulent@mail.com
ibrahim
ibrahim
feyzullah bey banada işiniz hakkında bilgi aktarırsanız sevinirim teşekkürler...ibrahimpolat56@hotmail.com
tolga
tolga
feyzullah bey konu hakkında banada meail gönderirimisiniz tolgaefekan@mynetcom.tr
Businesstr
Businesstr
Merhaba arkadaslar ben turkiyede kendi isimi kurmak istiyorum bana yardimci olabimirmisiniz
Feti Ahmet
Feti Ahmet
Arkadaşlar merhaba..

Kendi işimi yapmak istiyorum fakat ne iş yapmalıyım henüz karar veremedim. Araştırıyorum fakat kafam çok karışık. ilginç fikirleri olan varsa dinlemek isterim..
AYHAN
AYHAN
Is kuracam sermayede az kime ne danisacagimi sasirdim ha bire herkes kendi derdinde samimi olmak gerekirse cok sermayem olursa benim burda ne isim olur feyzullah yazmis kesik kardesim sen ne satiyorsun insanlari bilgilendirsene kimi pesinden kosturuyorsun neyin varsa söyle yani Allahinizi severseniz Bir fikir alis verisinde insanlari kandirmayin herkes kendi cocuklarinin ekmek derdinde ...herkese saygilar.
engin bettaş
engin bettaş
selam arkadaşlar bir iş fikrim var dünyada ve türkiyede ilk gıda sektöründe kahvaltı sektöründe bir ilk yeni yepyeni 5 çeşit kahvaltılık arkadaşlar 8 ay pazar araştırması yaptım talep inanılmaz proje yeni market reyonlarına farklılık getirecek yenilik getirecek bilindik kahvaltılıkları unutturacak doğal lezzetler .arkadaşlar bu iş 0 riskli sermaye nekadar bilmiyorum ama bir dünya ve türkiye markası olmak isteyen ve koyduğu sermayeyi hem marka hem kariyer hemde kazanç olarak görebileceğiniz bir iş. daha detaylı bilgi ve görüş alışverişi için ciddi arkadaşlarla görüşmek isterim yurt dışı olabilir saygılar 0507 724 20 11
Mert bey
Mert bey
KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYEN BAYAN GİRİŞİMCİLER, ANKARA Çankaya Kavaklıdere Tunalı Hilmi de Prestijli Gayrimenkul Ofisine Kar Ortağı Bayan Girişimciler Tel . 0312.4251059 Mailbox Grup
ümit umut
ümit umut
Yurt dışında yaşamak ve ortak iş düzeni  kurmak  …
Orta Asya da Kırgızistan merkezli ve aynı zamanda Özbekistan ve Kazakistan da açılabileceğimiz altyapısını hazırladığım bir iş projem adına az bir sermaye koyarak hem çalışma izni hem de oturma izni ve şirket ortağım olacaksınız bu yüzden az sermayesi olan bir ortak arayışındayım ilgilenirseniz tanışmak isterim. Büyük risklere girmeden hayırlısı ile başaracağız ben kendimden ve projemden eminim.
Saygılarımla…
nemesis.73@outlook.com
Skype :    nemesis.73_1
sedat bey
sedat bey
Feyzullah bey bilgi almak istiyorum. classs_mannn@mynet.com
yavuz eroğlu
yavuz eroğlu
feyzullah bey bilgi alabilirmiyim ? aksaray yavuz_0051@hotmail.com
Erdal Gözüm
Erdal Gözüm
Paylaşım gerçekten bilgilendirici olmuş. Doğrudur Türkiye gerek girişimcilik gerekse teknolojik ilerleme açısından eskiye nazaran çok ileri seviyelere geldi. Görülen o ki, bu yükselen grafik artmaya devam edecek. Türkiye geleceğin dünya lideri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Bek Biskek
Bek Biskek
Umit umut, baglantiya gecebilirsek anlasabiliriz.
kyrgyz530@mail.ru
celal tok
celal tok
Endonezyada şirket kurmak veya iş yapmak isteyenler mür:jalaltok@hotmail.com

+6282357581982
arca derin
arca derin
İZMİR/BAYRAKLI/OSMANGAZİDEKİ SALONUMU DEVİR EDİYORUM.İÇERSİNDE:CAFE BÖLÜMÜNDE:1 BİLGİSAYAR,BİR YAZAR KASA,1 YAZICI,3MASA 7SANDALYE,MİNİ BUZDOLABI ,SATIŞA SUNABİLECEĞİNİZ  BAYANLARA ÖZEL İÇ ÇAMAŞIR ,MAKYAJ EŞYALARI,VE KÜÇÜK EV ALETLERİ,SPOR BÖLÜMÜNDE:9 ADET HİDROLİK SPOR ALETİ VE PLATFORMLARI,1TL İLE ÇALIŞAN MASAJ KOLTUĞU,POWER PLATE,YÜRÜYÜŞ BANDI,DİĞER ALETLER,SOYUNMA ODASI VE DOLAPLARI,2 DUŞ 1 WC,DANS VE PLATES ODASINDA:MATLAR VE PLATES TOPLARI,DANS ŞALLARI VE AYRICA ÇOCUK OYUN ODASI BULUNMAKTADIR.AKTİF ÇALIŞIR HALDEDİR.ÇOCUĞUM VE DİĞER İŞİME YETİŞEMEDİĞİM İÇİN DEVİR EDİYORUM.DEĞİŞİK ÖDEME ŞARTLARI MEVCUTTUR NAKİT ÖDEME OLANAĞI OLMAYANLARA 1700X60 AY NAKİT ALMAK İSTİYENLERE  85000 TL 05555884101
ozan celik
ozan celik
herkese merhaba.Bende ozel bakimevi acmak istiyorum ve 50 bin lira sermayeye ihtiyacim var cok karli oldugunu biliyorum ve bilgimde var.acikcasi kapisini calmadigim yer kalmadi fon icin ama kimseden ses cikmadi su anda bakimevleri ozel olarak 2.000 tl den hasta kabulu yapiyolarlar ve 50kisilik bir yer acilsa ortalama 100bin ayda yapar  kin ben herzaman hep isin obur yuzunden bakarimki ayda 50bin kazansan  ki bunun en kotu ihtimalle yarisini tum giderlerine ciksan yarisida sana kaliyor bu bir ornekdir ayrintilari yardimci olmak isteyen olursa paylasirim  .505 500 25 04 ozan
TAMER ERDEM
TAMER ERDEM
Sizde kendi işinizin sahibi olabilirsiniz..
arkadaşlar ;

türkiye genelinde açacağımız şubelerimizden , çok düşük sermayeler ve kısa süreli eğitimin ardından kendi işiniz ve sabit gelirlere sahip olmak istemezmisiniz ??

sigorta sektöründe binlerce müşterisi ve çalışma arkadaşlarıyla şirketimiz günden güne büyümekteyiz...

detaylı bilgi için lütfen e-mail yada telefon ile bize dönüş yapınız..

tamer erdem

TAMER ERDEM Sigorta aracılık hizmetleri limited şirketi

küçükköy hürriyet mh. 267 sokak no:16 / a gaziosmanpaşa istanbul

0212 618 48 80

tamer.erdemsigorta@hotmail.com
mesgul adam
mesgul adam
Sayın ozan çelik haklısınız karlı bir iş ama hasta sayınız artınca . ancak bakım merkezi kurmak sanıldığı kadar kolay değil zahmetli bir iş. Çok kosturmanız gerekli. Ayrıca yanlış bilmiyorsam artık devlet hasta ve yaşlı bakım merkezlernin açılmasını durdurdu. Kurulu bir düzene girmeniz gerekiyor. Bir bakım merkezine ortak olmak. Öle düşünceniz varmı. Ayrıca 50 bin sermaya diyorsunuz. Bu rakam çok düşük. Çünkü binanın yeni kanunlara göre uyumlu olması gerekir. Asansör, ısıtma sistemi. Personel . ve bina kira ise en az 4 katlı olması gerek oda 65 hasta kapasiteli olur. Bunların maliyeti zaten 50 binden fazla olur.
Grafiker
Grafiker
Aslında daha çok risk oranı düşük girişimlerden yanayım. Özellikle hizmet sektöründe risk olayı oldukça az.
ozan celik
ozan celik
sevgili  mesgul adam yonetmeligi biliyorum veher isde oldugu gibi bu isinde puf noktalari var ben burdan detaylara cok girmek istemiyorum ilk etapda cok masrafli gibi gorunsede verdigim rakam simdilik yeterli devlet ise sadece sinirlama getirdi olmayan ve arastirdigim iki il var.yaslilarla ise kurucu degil bakici ve mudur ilgilenir her 5 yasliya 1 bakici dusuyor.detaylari dedigim gibi ciddi kisilerle paylasip imkan olursada bu isi gerceklestirmek istiyorum.sunuda belitmek isterim sifirdan bir bina kurmak gerekmiyor  baska bir fikrim var buda maliyeti dusuruyor zaten saygilar
mesgul adam
mesgul adam
biz bu işi yapıyoruz zaten ondan bu kadar emin konusuyorum. başka yerler actık özel eğitim. yaslı bakıma yetişemiyoruz devretmeyi düşünüyoruz
Mehmet Şirin
Mehmet Şirin
Merhabalar,

Online cep telefonu ve tablet aksesuarları satışı düşünenler aşağıdaki irtibat bilgilerinden benimle iletişime geçin. 1 yılı aşkın süredir faal çalışan ve stoklu ürünler ile birlikte devir yapabileceğim (ikinci işim olduğu için) bir sitem var. Detaylar için lütfen iletişime geçin.

sirin.mehmet@gmail.com
0554 449 3694
 faruk ertunç
faruk ertunç
Kişi ve aileleri için Sosyal Güvenlik kurumlarından emeklilik çok önemli.Ne  zaman emekli olabilirim.Şartları yerine getirmek için neler yapmam gerekir diye sorgulamak,emeklilik planı yapmak gerekli.Ben Sosyal Güvenlik ve emeklilik konularında uzmanım.Sorularınızı ; 0536 230 43 46 cep telefonumdan bana yöneltebilirsiniz.Danışma ücretsizdir.
ahmet demir
ahmet demir
Çinden ithalat yapmak isteyenler.ELEKTRONİK HARİÇ NE İSTERSENİZ AYAĞINIZA TESLİM.
AYHAN MAZİ
AYHAN MAZİ
sayın ahmet demir; bana uygun fiyatlı sahte para tesbit kalemi lazım...belki ilk etapta yüksek adetlerde sipariş olmayabilir ancak daha sonrasında işin gelişmesine göre yüksek adetlerde çalışabiliriz. acil fiyat rica ediyorum. ayhanmazi@hotmail.com
Ronay GÖKÇE
Ronay GÖKÇE
Sayın ahmet demir Bey, size ulaşabileceğim bi mail adresiyle ronaygokce@gmail.com adresinden iletişime geçebilir misiniz?
sibel çıtak
sibel çıtak
hasan kara virüslü siteye yönlendiriyosun insanları sen şeymisin lavuk
Girişim Haber
Girişim Haber
Sibel Çıtak Hanımın yorumu üzerine Hasan Kara Bey'in yorumu silinmiştir.
eren çarkci
eren çarkci
arkadaşlar ben solucan gübresi üretiyorum 3-4 yıldır dedikleri gibi karlı bir yatırım girmek isteyen olursa bu işe yardımcı olurum 0505 636 69 69 arayım yardımcı oluruz
engin bettas
engin bettas
BEN ENGİN BETTAŞ.İŞ KURMAK İSTEYEN VE YATIRIM YAPMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR.ÇOK CİDDİ BİR PROJE HAZIRLADIM DÜNYADA VE TÜRKİYEDE BİR İLK GIDA KAHVALTILIK SEKTÖRÜNE YEPYENİ 5 LEZZET YÖRESEL.TÜRKİYEDE ADI İLE MUTFAĞIYLA İNSANIYLA ÇOK KÜLTÜRLÜ TATLARIYLA ZENGİN KAHVALTI ÇEŞİDİYLE ( 162 ÇEŞİT ) DÜNYA SIRALAMASINDA ÖNEMLİ DEĞERE SAHİP BİR İLİMİZ.BU BOL ÇEŞİTLİLİK İÇERİSİNDEN BİLİNEN ANCAK O İLİMİZDEN DIŞARI HİÇ ÇIKMAYAN ŞU ANDA ETÜT ÇALIŞMASINI TAMAMLADIĞIM VE PAZAR ARAŞTIRMASINI YAPTIĞIM 5 ÇEŞİT İLE BAŞLAMAK İSTİYORUM.ÇOK CİDDİ BİR İŞ ARKADAŞLAR DÜRÜST GÜVENİLİR SAĞLAM BİR İNSAN ARIYORUM.BU İŞ İÇİN SERMAYE NEKADAR GEREKLİ DİYE SORARSANIZ KAPASİTEYE BAĞLIDIR.0 RİSK AÇIK PAZAR BİLDİĞİMİZ KAHVALTILIK DEĞİL ZATEN SATICIDA ALICIDA BIKTI AYNI ŞEYLERDEN KAŞARPEYNİR KREM PEYNİR VS DEĞİŞİK FARKLI YENİ TATLAR İSTİYOR ARTIK SEKTÖR BU AMAÇLA.BU PAZARDA İLK VE TEK OLACAK.İHRACATA AÇIK PAZAR HAZIR İÇ PAZAR DIŞ PAZAR.ŞU ANDA SADECE TESİSLEŞME AŞAMASINDAYIM ÜRETİM PAKETLEME.TABİKİ DÜRÜSTÇE BENİM YETERLİ SERMAYEM YOK ANCAK SERMAYE KONUSUNDA YATIRIM YAPACAK ARKADAŞ ARIYORUM ABİ KARDEŞ DOST CANDAŞ YOLDAŞ .KENDİ ADIMA HİÇ BİRŞEY İSTEMİYORUM.BEN SADECE BU PROJENİN HAYATA GEÇMESİNİ İSTİYORUM.VE DAHA DETAYLI KONUŞMAK FİKİR ALMAK İSTERSENİZ ARAYABİLİRSİNİZ BURADAN NEKADAR AÇIKLAYICI BİR SUNUM YAPTIM BİLMİYORUM AMA KONUŞARAK DAHA AÇIK VE NET OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM 0507 724 20 11
engin bettas
engin bettas
ARKADAŞLAR PROJE ÇALIŞMALARIMDA İLK ÖNCE PAZAR ARAŞTIRMASI YAPTIM VE ÇOK CİDDİ TALEP GÖRDÜM .ÇÜNKÜ İLK TEK FARKLI VE SADECE BİR ÇOK KİŞİNİN ADINI DUYDUĞUMUZ TATMADIĞIMIZ LEZZETLER.TABİKİ O İLİMİZ VE ÇEVRESİ HARİÇ VE İDDA EDİYORUM BENİM KONSEPTİMİN FARKLILIĞINI ONLARDA GÖRECEK BEN BU SEÇTİĞİM 5 ÇEŞİT KAHVALTILIĞI SOSLU BİR ŞEKİLDE ÜRETİP REYONLARDA SATIŞA HAZIR HALE GETİRECEĞİM.TÜRK DAMAK TADINA UYGUN OLARAK .ARKADAŞLAR ÇOK KARLI VE CİDDİ BİR İŞ MARKA OLACAK BİR PROJE BİR DÜNYA VE TÜRKİYE MARKASI .GÜVENİLİR DÜRÜST ABİ KARDEŞ DOST ARKADAŞ BİR İNSAN ARIYORUM BENİ YARI YOLDA BIRAKMAYACAK BAŞARIYI BERBER TAÇLANDIRACAĞIM BİR İNSAN ARIYORUM ARAYIN GÖRÜŞELİM. 0507 724 20 11
Özer Malkoç
Özer Malkoç
Bayanlar ve baylar, girişimci olmak için en son yapıcağınız şey ithalat yapmak olsun!
Levent BALABAN
Levent BALABAN
portakal kabuğunu nerelere satabiliriz yardımcı olursanız sevinirim
okan adıyaman
okan adıyaman
arkadaşlar ticarete açık. satış konusunda iyiyim diyen arkadaşlara 10 bin tl gibi rakamlarla çok sağlam bayilik teklifi sunuyorum. açık hava reklam mecraları uzerine
detaylı bilgi için lutfen mail adresimden iletişime geçiniz
okan.adiyaman@hotmail.com.tr
ömer özden
ömer özden
PARANIZI GERÇEK VE KAZANÇLI BİR İŞE YATIRIN

Girişimci olan ve Girişimci olmaya aday kişilere duyurulur.
Sermayeniz mi var?(Kim bilir ne zorluklarla biriktirmişsinizdir o paraları.)

Hangi işe yatırım yapsam diye mi düşünüyorsunuz?

Hayale değilde gerçek bir işe mi yatırmak istiyorsunuz?

Hem düşük yatırım maliyeti olsun hemde kısa sürede kendini amorti etsin hatta kısa sürede kâra da geçirsin istiyor musunuz?

Öyle bir iş düşününki yatırdığınız para size 3 ayda geri dönsün

Şimdi sıkı durun!

İşte size Türkiye'nin her yerinden yapabileceğiniz bir iş fırsatı!



İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği
İstiridye mantarı diğer bir adıyla Yaprak mantarı ülkemizde oldukça beğeniyle tüketilmeye başlanan bir mantar çeşidi olmaya başladı. Beyaz mantar yetiştiricileri riskli bir üretim sürecine sahip oldukları ve yeterli miktarda para kazanamadıkları için beyaz mantar yetiştiriciliğini bırakmakta ve istiridye mantarı yetiştiriciliğine başlamaktalar. Bu İstiridye mantarı üretiminin çoğalmasına ve yaygınlaşmasına sebep oldmakta. Elbet teki bu mantarın lezzeti ve para kazandıran bir üretim sürecine sahip olması da bunda etkili olmaktadır.




İstiridye mantar tüketimi ülkemizde her geçen gün artmakla birlikte bu tüketimi karşılayacak üretimin yetersiz kalması yeni girişimciler için büyük fırsatlar yaratmakta.

Şunu asla unutmayın ki gıda sektörü asla bitmez. İnsanlar var olduğu müddetçe yemeye ve içmeye muhtaçdırlar.





Mantar Üretim Odası Maliyetleri Nedir ?

100 m2 de üretim ve demirbaş maliyetleri?

Sırayla ele alacak olursak.
12000 TL Kompost
5000 TL Ranza
1000 TL Fan
850 TL Petek
2000 TL Elektrik Su Fıskiye Tesisatı
2000 TL Klima
4500 TL Yalıtımlı 100 m2 Çadır + Beton
2000 TL veya hazır betonarme bir odanın yalıtım masrafı
Toplam: 27.350 TL civarı bir yatırım gerekecektir 100 m2 lık bir Çadır için.




Yaprak Mantarında Kazanç Nedir ?

100m2 de kazanç durumu ortalamasını ele alalım.
Böyle bir odaya koyacağınız 16 TOn Pamuk kompostu.
Elde edeceğiniz %30 verimle 5 Ton mantardır.
Mantarı da 5 TL den sattığınızı ele alırsak 90 günün sonunda 25.000 TL elde etmiş olursunuz.Komposta ödediğiniz bedel 12.000 TL.
Yatırımınızın demirbaşlarını bile ilk üretim periyodunda amorti etmiş olursunuz ki bu dünya ticaret kurallarına aykırıdır.
ÖNEMLİ NOT: Piyasada bu işin dolandırıcıları çoktur onun için benimle iletişime geçmeden önce sakın bu işe girmeyin derim. Beni aradığınızda sebebini anlatacağım.

omerozden_89@yahoo.com.tr

0535 490 03 53
Barış Bayram
Barış Bayram
sahil e yakın bir yerde iseniz waterball öneririm. elimde sıfır su topu var piyasanın çok altında uygun fiyatla satabilirim. vereceğiniz parayı 1 ay dan az bir sürede çıkarabilirsiniz. ilginenen arkadaşlar mail atabilirler. bu iş ile ilgili fikirleri paylaşabilirim. btioyo01.bb@gmail.com
Ömer dinç
Ömer dinç
Bu millet topraktan başka yatırım yapacak bir şey bulamıyormu .
Mesela teknoloji proje üretimleri gibi . Millet nerdeyse ayda dometes yetiştirip mangal yapacak bizim körelttiğimiz değerlerin kısır döngüsü içinde hala aynı yatırımlar ile uğraşıyoruZ yok manda yok inek. Arkadaş diğer devletler teknolojı satıyor biz dometes
Ekrem Tutar
Ekrem Tutar
Bende 7 yildir led ile mesgulum kendi isim.3 yildir sahis firmasi olarak faal.aydinlatma tabela dekor vs.benim gibi bu isi cok sevenlerin dikkatini cekmek icin buradayim.
Ekrem Tutar
Ekrem Tutar
Ekolled 05458910120
ergul sekerci
ergul sekerci
arkadaşlar antalyada yaşayanlar için günlük getirisi 10 ve 20 bin tl arasında olan
yeni firmamıza ortak arıyorum yatıracagınız ücret 90 bin lira kuracagımız tesis 400 bin lira geri dönüşümü yatırdıgın paranı altı ayda alırsın......
tesisde hem bedava ortak olmuş olursun hemde ömür boyu bol kazançlı bi firman olur
irtibat 0507 760 77 45
Suat PiŞKİN
Suat PiŞKİN
selamlar sitenizi tesadüfen buldum ve bu yorum sayfasında yaklaşık 30 dakikadır takıldım kaldım . bunun gibi başka bir arama-bulma veya iş var para var fikir var gel abi tarzında bir yeriniz varmı ? Smile süpersiniz ..site süper teşekkürler..

Bu arada madem o kadar yorum okudum girişimcilik fikrini aklıma getirdiniz bari bende yazayım. ;
hazır giyim sektöründe orta asya kazakistan,kırgızistan ve azerbaycan için her türlü danışma , perakende hazır giyim mağaza kurulumu,işletimi,eğitimi(firma sahibi eğitimi-Mağaza müdürü eğitimi-mağaza çalışanı eğitimi-),ortaklık ((yasal olan çerçevede)) danışmanlık, bir mağaza veya zincir mağaza kurma. ((elinizi sıcak sudan soğuk suya sokmadan tabiri kullanayım da çekici olsun Smile) paramı konuştururum sizde kazanın ben işi öğreneyim bende kazanayım yada siz kazanın ben işi öğrenmeyeyim yine siz yapın ben para kazanayım diyorsanız ;

suat.piskin
belig_s@hotmail.com
mustafa doğan
mustafa doğan
slm arkadaşlar ben bir ticaret yapak istiyorum karar veremiyorum sizden ricam düşüncelerinizi bana meyil atabilirmisiniz herkese başarılar
e-mail.mustafaferas34@gmai.com
Sıddık KAYA
Sıddık KAYA
tıkladığım bir link çıkmadı, hiç  kızamadım.
"Hatasız Kul Olmaz" güzel olmuş. Smile
cengiz biçer
cengiz biçer
Mrb diyarbakır da sıhhi tesisat ve kalurifer işleriyle uğraşıyorum bayilik veren firmalarla veye benzeri işleri bayiliği almak istiyorum 05358734906
yunus bahadir
yunus bahadir
arkadaslar elimde 12 bin tl sermayeyle gunluk 200euro yani 600 tl gunluk kazancli bir is imkani var yanliz sermayem olmadigi icin yapamiyorum. eyer bu ise benimle girmek isteyen olursa 6 ay sonra risksiz 25bin tl elde edecek ayrica. gelen gunluk 600 tl hergun sermayeyle birlikte sermeye sahibinde olacak. ve is sureklilik arz edecek bir is. ilgilenenlerin. yunus_bahadir34@hotmail.com
ibrahim sevim
ibrahim sevim
yunus bey konuyu biraz açar mısınız?
ecir namli
ecir namli
Arkadaslar merabalar.ben polis memuruyum 24 yasindayim.kendi isimi kurmak istiyorum .lutfen fikirleri olanlar yardimci olabilir mi.mail adresim namli_namli_1990@hotmail.com
ismail ismail
ismail ismail
pakistan karaci de yasiyorum. tekstilden granite futbol topundan organik yag ve baharat cesitlerine bir cok urun ve urunlerin ihracati yapilmakta ilgilenen arkadaslar lutfen mail atin. ulutatar@gmail.com
Kenan miroğlu
Kenan miroğlu
Merhabalar suat pişkinn bey sizleri temin ederim ki kazançlı girişimleri yatırımları ve meslekleri artıkarıyla eksileriyle tek tek değerlendiren bir kaynak piyasada daha doğrusu nette bir tek bu blog var.
Kenan miroğlu
Kenan miroğlu
Ayrıca belirtmem gerekir ki girisim habere bu denli bir derleme yaptığı için çok teşekkür ederim. Yunus bey konudan burada biraz bahsedebilir misiniz?
can ünlübaş
can ünlübaş
30.000. Tl sermaye koyacak ortak arıyorum.
canunlubas@gmail.com
mustafa kuşadası
mustafa kuşadası
Hava parası isim parası ödemeden kendi kahve cafe lerini açma fırsatı ...parekende ürün satma fırsatı. ..organizasyon unu kurma ekibini oluşturma fırsatı ...parasal riske girmeden bütün günü nu ayirmadan bunları gerçekleştirme fırsatı ...en önemlisi sevdiklerinin sağlığıklarina kavuşturma şansı ayağına geldi
Detaylı bilgi için  ; ganoexcelkusadasi@outlook.com
hatice  gokmen
hatice gokmen
slm arkdaslar benim kardeşim sanen keçisi aldı 2 yıldır uğraşıyor ancak sütünü toptan verebilecek bir merkez olmadıği için sorun yasiyor devlet bu girişimcilere ssk teşvik çikarılan sütün değerlendirmesi hayvanların yemi vs gibi hibe veya faizsiz krediler veriyormu bu konuda beni bilgilendrirmisinz birde benim kogeb girişimci belgem var kardeşime  nasıl yardımci olabilirim  bana fikir verebilirmisinz saygılar bütün girişimci arkdaslara basarılar
ferdi şahin
ferdi şahin
merhaba
ben ankara da dogal urunler satan bır yer dukkan acmak ıctıyorum.
dukkan da ( baharatlar bal cevız ıhlamur badem zeytın zeytın yagı peynır tarcın vs vs kuruyemıiş gıbı urunler satan bır dukkan olcak
bunun ıcın ne yapmam gereklıdır bılgınız varsa verebılırmısınız
05444851506
mesut kanmaz
mesut kanmaz
herkeşe selamalikum gercekten iş arıyom bu konuda yardımcı olursanız memeun olurum iş derken calışmak istiyorum buyuklerim olarak bana yardımcı olursanız tesekur ederım  05340854401 bu benım numaram allaha emanet olun
kaan serttaş
kaan serttaş
nikah ve bebek şekeri dükkanımı özel sebeblerden dolayı devretmek zorundayım yerimiz ankara eryamanda bulunduğumuz yer deki tek sektörüz bu konu da detaylı bilgi almak isterseniz lütfen mailimden kuzey2402@hotmail.com ulaşabilirsiniz
Bayilik veren firmalar
Bayilik veren firmalar
Herkese hayırlı işler, benim 10.000 lira sermyem var ama ne iş yapsam bilmiyorum. Bir sürü bayilk veren firmalar var ama karar veremiyorum. ne iş yapmalıyım.
mango plotter
mango plotter
KENDİ İŞİNİZİN PATRONU OLUN DÜŞÜK MALİYETLE YÜKSEK KAZANÇ SAĞLAYIN (BAYİLİK VE FRANCHISE) DEĞİLDİR A'DAN Z'YE TÜM KURULUM YAPILDIKTAN SONRA KENDİNİZE AİT DÜKKANINIZDA ÜRETİME BAŞLAYACAKSINIZ. BUNUN YANIDA TEKNİK DESTEK, TEKNİK SERVİS, YEDEK PARÇA TEMİNİ ÜRETİM VE SATIŞ ARTTIRMA YÖNTEMLERİ BİLGİSİ VERİLECEKTİR. TÜM CİHAZLAR MANGO PLOTTER GÜVENCESİ ALTINDADIR DETAYLI BİLGİ İÇİN : mangoplotter1@gmail.com
burhan
burhan
mrb nasilsiniz biz turk serketeyiz mobilya uzerinda ve her turlu mal satabiliriz yasal olarak  fasta eljadida sehrinde yerimiz var fakat devre satilik vermek istiyoruz serket 2 yillik musterisi hazir 2 yillik is yaptik cok sukur. turiya hanim: burhanel@hotmail.com
gökhan güleç
gökhan güleç
Yıllık yaklaşık 200 proje ve 450.000 TL ciro yapan 2009 yılından bu yana faaliyet gösteren fuar organizasyon firması devren satılıktır. 1 yıl boyunca satış ve operasyon desteği verilecektir. İlgilenenler pmgajans@gmail.com dan detaylar için iletişime geçebilir. beylidüzü istanbul http://www.pmgajans.com/
Atilla Usta
Atilla Usta
Usta öğreticilik,ascilik,kantin işletmeciliği belgelerim var. Restaurant,lokanta,cafe gibi isletme kuracaklara kiralanir. Ayrica bu gibi isletmelerin kurulum maliyetini %30-40 daha düşük fiyatlara kurabilirim. atilla.ustaa@hotmail.com
birses
birses
Solucan ve gübre satışlarımız başlamıştır..İlgilenenler bu numaradan arayabilir  solucangubresi34@gmail.com
Enes AYDIB
Enes AYDIB
ORGANİK TARIM SEKTÖRÜNE SİZDE KATILMAK İSTİYORSANIZ SİZ DEĞERLİ GİRİŞİMCİLERİMİZE ÖZEL KAÇIRILMAYACAK FIRSATLAR
HAKSOL ORGANİK TARIM olarak siz değerli müşterilerimize özel kısa süreliğine kaçırılmayacak fırsatlar sunuyoruz.
Peki nedir bu fırsatlar;
1) SAYIM GARANTİSİ (+%5)
a-) Solucan siparişlerinizi doğru sayım teknikleri ile solucanlara zarar vermeden uygun koşullar altında siparişe hazır hale getiriyoruz
b-) Solucan sayınızın azda olsa eksik çıkması ihtimalini göz önünde bulundararak verdiğiniz siparişin % 5 daha fazlasını siparişinize ekliyoruz
2) %10 DAHA FAZLASI BİZDEN SİZE HEDİYE
a-) Sipşarişinizi bizden vermeniz kaydıyla istediğiniz solucan miktarının tam %10 daha fazlasını veriyoruz.
b-) Örneğin; 100.000 adet solucan siparişi verdiniz biz siparişinizi sayıp yukarıda bahsettiğimiz sayım garantisi ile %5 daha fazlasını yani 5.000 adet solucanı ekliyoruz. Daha sonra %10 yani 10.000 adet solucanı da sizlere HEDİYE olarak gönderiyoruz. Yani vermiş olduğunuz 100.000 adet solucan elinize tam 115.000 solucan olarak geçiyor.
3) ÜCRETSİZ NAKLİYE
a-) Vermiş olduğunuz solucan veya solucan gübresi siparişinizi Türkiye’nin neresinde olursanız olun istediğiniz adrese, özel araçlarımızla teslim ediyoruz.
4) ÜCRETSİZ KURULUM
a-) İstek halinde solucanları bakacağınız kasaları hiçbir ücret talep etmeden kendimiz temin edip, adresinizde kurulumunu yapıyoruz.
5) ÜCRETSİZ EKİPMAN
a-) Solucan siparişinizle birlikte özel sıcaklık ve nem ölçme cihazı solucan adedinize görede 1-2 aylık fermante edilmiş solucan maması tarafımızdan hiçbir ücret talep edilmeden karşılanacaktır.
6) SİTEMİZDE REKLAM
a-) Solucanlarınız bizden almanız koşuluyla sitemizde özel olarak isim, soyisim, telefon numarası ve adres gibi bilgilerinizi hiçbir ücret talep etmeden yayınlanacaktır.
7) ÜCRETSİZ TEKNİK DESTEK
a) Isıtma sistemi, sulama sistemi, kendi imalatımız olan ve piyasa altı bir fiyatla sürekli akış sistemi vs. gibi konularda teknik destek ve bilgi verilir
8) MÜŞTERİ DESTEĞİ
a-) Solucanlarınızı bizden almanız koşulu ile bu işi yaptığınız bölgeden bizi arayıp solucan ve solucan gübresi almak isteyen müşteriler hiçbir komisyon ücreti talep etmeden size yönlendirilecektir(Bu konuda kafa karışıklığı ve güvensizlik hissi oluşabilir lakin bizle iletişime geçmeniz durumunda herşeyi detaylı bir şekilde anlatılacaktır)
BU FIRSATI SAKIN KAÇIRMAYIN
YAPMANIZ GEREKEN TEKŞEY BİZİ ARAYIP SOLUCAN SİPARİŞİ VERMEK
GERİSİNİ BİZE BIRAKIN
İLETİŞİM
haksoltarim@gmail.com
Enes AYDIN     Tunahan TOKGÖZ
0543 356 7899  0542 524 9407
moda aksesuar
moda aksesuar
TOPTAN TELEFON İŞİ KURUYIRUZ KILIF AKSESUAR SARJ ALETİ KIRILMAZ CAMLAR SİLİKON ARKA KILIFLAR TAŞLI KILIFLAR DÜKKAN AVM STAND PAZAR YERİ GİBİ MEKANLARDA RAHATLIKLA SATABİLCEĞİNİZ ÜRÜNLERDİR TOPTAN 1-3-5TLDEN ÜRÜNLER BULUNMAKTADIR EN AZ 4İLA 5 KATI KAR İLE SATILMAKTADIR BİZE ULAŞIN :02623247444 izmit kocaeli picasso aksesuar bad_boy_cigo@hotmail.com
Yakup ırmak
Yakup ırmak
Arkadaşlar sermayesiz iş kurmak isteyen beni arasın hangi ilde olursan ol sadece bir ofis kurarak hiçbir yere yatırım ve para baglamadan zarar etmeden kendi işini yapma imkanı sunuyorum arayın detayları anlatayım Ustaduvar@gmail.com

Enes K
Enes K
Arkadaşlar  kırmızı kaliforniye solucanı ve gübresini  araştırdım. Türkiyede organik tarim icin organik gübre ihtiyacını karşılayabilecek bir sektör.veteriner abimle beraber bu işe girdim.Sermayesi yüksek bir iş değil. Şükür kazanıyor bu işe girmek isteyenlere danışmanlık ve yardım edebilirim. nefsoltar@gmail.com
majida
majida
merhaba fasta yatirim isteyenler tercumanlik ve her konuda yardimci olurum size. ben firdaws hanim majida0710@hotmail.com
Sibel bozkurt
Sibel bozkurt
Bende kendi işimi kurmak istiyorum portakal yagı yapıyorum portakal kurutuyorum kime satabilirim yardımcı olun lütfennnnn
muh mehmet
muh mehmet
Merhaba yatırım kararınızı verdiniz diyelim. Alımlarınızda ve satımlarınızda işinizi resmileştirmeniz gerekmektedir. Ortak iş veya şahıs işi yapıyorsanız işi resmi tutmak ilerde adli anlaşmazlıkların önüne geçecektir.  Şirket kuruluşlarınızda gerçek veya tüzel kuruluşlarınızda
İstanbul anadolu yakası muhasebe hizmetlerinizi yapmaktan şeref duyarız. Muhasebecim çok defter parası istiyor. defterimi pahalı tutuyor derseniz de yanınızdayız. uygun ölçülerde muhasebenizi tutmak isteriz. irtibat : muhasebetr@mail.com.tr   Mehmet bey
yusuf
yusuf
afyon sucuğu satıyorum,dana etinden doğal,katkısız ilgilenlere: yusufucan03@hotmail.com
Nemesis
Nemesis
KİLOSU 5 LİRADAN PORTAKAL KABUĞU ALINIR yusufucan03@hotmail.com
Tural
Tural
Merhaba ben Azerbaycandan yaziyorum burda yazilari okudum bende kendi isimi kurmak istiyorum fakat hic bir sey aklima gelmiyor bende isimi kurmak icin sermaye var amma ne kuracagimi bilmiyorum yardimci olmak isteyenler yaza bilirse sevinirim humbetli.tural@mail.ru
Mert Şahin
Mert Şahin
Paintball sahası açmak nasıl fikir? bu tarz durumlarda aile ya da birinin desteği, motivasyonu çok önemli sonunda büyük borca girmek de var tabii.
ali riza
ali riza
Merhaba, arkadaslar ben azerbaycandan izmire yerlesip ve kendi isimi kurmak istiyorum, ve ya caliskan birile ortak is yapabilirim. bu konuda email adresinden yardimci olursaniz cok sevinirim. saygilar a_talaei75@yahoo.com
Hüseyin Balcı
Hüseyin Balcı
Arkadaşlar herkese selam.Şu an Türkiye genelinde çok popüler olan Dragon's Breath Ejder Ateşi  ile Eğlenceli serinlik Sloganı ile Avm lere bayilikler veriyoruz.
www.ejderatesi.com
Ali Akbuz
Ali Akbuz
Benim 10 bin liranın var . Köyde yaşıyorum üniversiteden ayrıldım . Zamanim var ama kaldı bir iş planı hazırlamak istiyorum
güven tekin
güven tekin
arkadaslar herkeze merabalar sakaryada yaşıyorum kendime ait icindede evi olan 3 donume yakin arazim var burda bi is yapmak  istiyorum guzel fikirleri olan arkadaşlar yer benden sermaye sizden mail atarak ulasabilirsiniz guvenazramm@gmail.com

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor