Türkçe Konuşan Girişimciler Türkiye'de Biraraya Geldi!

Komşu ülkelerde, Orta Asya'da, Balkanlarda yaşayan ve Türkçe konuşan girişimciler ile ülkemizin bağlarını güçlendirmek için 2005 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Dışişleri Bakanlığının işbirliğinde Türkçe Konuşan Girişimciler Programı düzenleniyor. Bu sene de türkçe konuşan girişimciler Türkiye'de bir araya geldi. 19-30 Mayıs 2012 tarihleri arasında Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul illerinde düzenlenecek olan TOBB 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına bu sene 20 ülke ve 4 özerk bölgeden 45 katılımcı iştirak etti. Detaylar haberimizde..

Komşu ülkelerde, Orta Asya'da, Balkanlarda yaşayan ve Türkçe konuşan girişimciler ile ülkemizin bağlarını güçlendirmek için 2005 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Dışişleri Bakanlığının işbirliğinde Türkçe Konuşan Girişimciler Programı düzenleniyor. Bu sene de türkçe konuşan girişimciler Türkiye'de bir araya geldi.

19-30 Mayıs 2012 tarihleri arasında Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul illerinde düzenlenecek olan TOBB 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına 20 ülke ve 4 özerk bölgeden 45 katılımcı iştirak etti.

Türkçe Konuşan Girişimciler Sertifikalarını Aldı

14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı’na katılanlara sertifikalarını TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu verdi. Hisarcıklıoğlu, Programa katılan girişimcilerden faaliyetlerine ilişkin bilgi alırken, her birini tek tek kutladı.

Türkçe Konuşan Girişimciler, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Program’dan duydukları memnuniyeti ilettiler. Hisarcıklıoğlu ve konuk girişimciler sertifika töreninin ardından hepbirlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinde, Almanya ve Rusya’da yaşayan Türkçe konuşan girişimcilerle ülkemizin bağlarını güçlendirmek ve ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla TOBB ve Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği yapılarak Haziran 2005 tarihinde başlatılan Türkçe Konuşan Girişimciler Programların bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirdi.

Bu Yıla Kadar 455 Girişimci Katıldı

Programa bugüne kadar 24 farklı ülkeden ve 4 özerk bölgeden yaklaşık 455 iş adamı ve iş kadını katıldı. Bu yılki  programa ise toplam 20 ülke ve 4 Özerk Bölgeden (Başkortostan, Gagavuzya, Kırım ve Tataristan)  45 girişimci iştirak etti. Programdan yararlanan toplam katılımcı sayısı 500’e ulaştı.

Türkiye'nin Gelişmesi Yatırımı Cazip Hale Getiriyor

Programın Denizli ayağında Denizli Ticaret Odası (DTO)'nın konuğu olan 45 kişilik işadamı heyeti adına konuşan Almanya'da döner fabrikası sahibi Remzi Kaplan ise Türkiye'ye boy göstermek için iş yapmak için geldiklerini vurguladı. Kaplan, "Biz gurbetçiler yurt dışına iş kurmak için gittik. İşçi çocuğu olduk. Zamanla işveren ve fabrika sahibi olduk. Şimdi buradaki tecrübemiz ve birikimimizle ülkemizde yatırım yapmak istiyoruz. Önceden Türkiye'de iş yapmaktan korkardık. Cesaretimiz yoktu. Son 6 yıldır işler çok kolaylaştı. İş kurmak istendiğinde başta odalarımız olmak üzere bürokrasinin çok faydasını görüyoruz. Sistem artık Avrupa'daki gibi çalışıyor. Siyasi iktidarın ve istikrarın burada çok etkisi var." diye konuştu.

Hükümetin yurt dışındaki girişimcileri ve sermaye sahiplerini sürekli yatırıma davet ettiğini anlatan Kaplan, "Bunlar küçümsenecek şeyler değil. Yıllardan beri biz bunun özlemini duyuyorduk. Türkiye'nin hızlı gelişmesi bize burada yatırım yapmayı cazip hale getiriyor." şeklinde konuştu.

Türkçe Konuşan Girişimciler Programı ile ilgili daha fazla bilgi için ilgili Tobb sayfasını inceleyebilirsiniz.

Haberimizi tüm girişimcilerimizin ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor