SBA, Türk İşadamı Hamdi Ulukaya'yı Yılın Girişimcisi Seçti

Türk işadamı Hamdi Ulukaya'nın sahibi olduğu Chobani, Small Business Administration tarafından Yılın Girişimcisi ödülüne layık görüldü. 'Greek yogurt' sloganı ile kısa sürede Amerika'da yoğurt pazarının lideri konumuna gelen Chobani, satışlarındaki ve çalışan sayısındaki artışa paralel olarak topluma katkıları nedeniyle ödüle layık görüldüğü açıklandı. Ağustos 2005'te kurucusu Hamdi Ulukaya'nın Kraft Foods'a ait New Berlin, NY'daki fabrikayı alarak yola koyulan Chobani, Small Business Administration'dan aldığı kredi ile işini büyüttüğü vurgulandı. İşte detaylar..

Türk işadamı Hamdi Ulukaya'nın sahibi olduğu Chobani, Small Business Administration tarafından Yılın Girişimcisi ödülüne layık görüldü. 'Greek yogurt' sloganı ile kısa sürede Amerika'da yoğurt pazarının lideri konumuna gelen Chobani, satışlarındaki ve çalışan sayısındaki artışa paralel olarak topluma katkıları nedeniyle ödüle layık görüldüğü açıklandı. 

Ağustos 2005'te kurucusu Hamdi Ulukaya'nın Kraft Foods'a ait New Berlin, NY'daki fabrikayı alarak yola koyulan Chobani, Small Business Administration'dan aldığı kredi ile işini büyüttüğü vurgulandı. İki yıl içinde kendi fabrikalarında geliştirdikleri yoğurdu Long Island'taki marketlere pazarlayarak piyasaya giren Chobani, kısa sürede ABD genelinde tanınan bir marka oldu. Son olarak Amerikan Olimpiyat takımının da sponsorluğunu üstelenen Chobani, haftada 1.7 milyon kasa yoğurt satıyor. 1200 çalışana sahip şirket, Idaho'da 900 bin sq feet alana açılacak yeni fabrikası için de 400 kişi işe alacak. Fabrika alanında ABD'deki en büyük tesis olma özelliği taşıyor. 

''ABD'de yoğurdu asla sevmeyen bir grubu hedefledik'' diyen Ulukaya, ''Onları yoğurt yemedikleri için suçlayamayız çünkü bugüne kadar piyasa var olanlar dünyanın geri kalanının yediği yoğurtlardan değildi,'' diye konuşuyor. Washington Times'a konu olan ödül haberinde, Hamdi Ulukaya'nın yoğurt pazarını iyi analiz ettiği ve iyi yürütülen bir sistemle müşterinin talep ettiği daha sağlıklı ve daha besleyici gıda ürünlerinin tercih edilmesinden de yola çıkarak kısa sürede raflarda kendine yer buldu. 

''Pek çok yoğurt üretiyor olmamıza rağmen, üretilen her partiye büyük özen gösteriyoruz. İyi yoğurt üretmek için gereken kriterlere sonuna kadar bağlı kalıyoruz ve iyi yoğurt yapmak istiyoruz,'' diye konuşuyor. 

SBA yönetimi ayrıca Chobani'nin uyguladığı ''Nothing But Good'' sistemi ile fabrika çevresindeki çiftçilere verdiği desteği de övdü. Chobani yıllık karının yüzde 10'unu dünya geneline dağıtmak üzere kendi kurduğu Shepherd's Gift Foundation'a veriyor.  

Ulukaya ayrıca Syracuse Districy and Regional ödülünü Albany'de 2 Mayıs'ta alıyor. SBA tarafından verilen girişimcilik ödülünü ise SBA'nin National Small Business Week kutlama törenlerinde 22 Mayıs'ta Washington, DC'de alacak.

Hamdi Ulukaya'yı tabrik ediyor, turkavenue kaynaklı haberimizi girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 33.348 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Uluslararası, Reel Sektör, Ulusal
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorumlar

pingback
stepdergisi.com
Pingback from stepdergisi.com

Step Dergisi   –  Sosyal GiriÅŸim

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor