Girişimci Öğrenciler, 2012 Yıldızlı Projeler Yarışmasını Kaçırmayın!

Türkiye'nin en geniş katılımlı proje yarışması olan ve Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü'nün bu sene dördüncüsünü düzenleyeceği "Yıldızlı Projeler Yarışması" başvuruları devam ediyor! Son başvuru tarihi 4 Mayıs! Yıldızlı Projeler Yarışması, bugüne kadar tüm Türkiye çapında toplamda 67 farklı üniversiteye ulaşmış ve 356 proje başvurusu almış. YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü, geçtiğimiz senelerde İstanbul Sanayi Odası, Makine Tanıtım Grubu ve İstanbul Ticaret Odası'nın ana sponsorluklarında "Fikrini Geleceğe Taşı!" sloganıyla gerçekleştirdiği (bizim de sizlere duyurduğumuz) Yıldızlı Projeler Yarışması'nı bu sene; Yıldız Teknik Üniversitesi ve YTÜ Teknopark A.Ş. destekleriyle gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Türkiye'nin en geniş katılımlı proje yarışması olan ve Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü'nün bu sene dördüncüsünü düzenleyeceği "Yıldızlı Projeler Yarışması" başvuruları devam ediyor!

Yıldızlı Projeler Yarışması, bugüne kadar tüm Türkiye çapında toplamda 67 farklı üniversiteye ulaşmış ve 356 proje başvurusu almış. YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü, geçtiğimiz senelerde İstanbul Sanayi Odası, Makine Tanıtım Grubu ve İstanbul Ticaret Odası'nın ana sponsorluklarında "Fikrini Geleceğe Taşı!" sloganıyla gerçekleştirdiği (bizim de sizlere duyurduğumuz) Yıldızlı Projeler Yarışması'nı bu sene; Yıldız Teknik Üniversitesi ve YTÜ Teknopark A.Ş. destekleriyle gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Tüm üniversite öğrencilerinin katılabileceği bu yarışmada, 7 Şubat 2012 tarihinde başlayan ve yaklaşık 2 buçuk ay sürecek olan proje başvuru alım sürecinin ardından, 11 Mayıs 2012 tarihinde belirlenecek olan finalist proje ekipleri, Yıldızlı Projeler Yarışması'nın yenilikçi jüri yapısı ve somutlaşmış üniversite-sanayi işbirliği sayesinde, Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi'nden yararlanmak için rakiplerinin bir adım önüne geçmiş oluyor.

Yıldızlı Projeler Yarışması'nda diğer yarışmalara göre göze çarpan en büyük farklılık, proje seçimini Bilim Kurulu ile Sanayi Kurulunun birlikte yapması. Başarılı sanayicilerden oluşan Sanayi Kurulu ve üniversitelerin gözde akademisyenlerinden oluşan Bilim Kurulu sayesinde, üniversite-sanayi işbirliği için somut bir adım atılmış olacak.

Finale kalan projeler; 27 Haziran 2012 Çarşamba günü gerçekleştirilecek final gününde; düzenlenecek olan proje sergisinde sergilenecek, sanayici ve akademisyenlerin değerlendirmelerine sunulacak.

27 Haziran 2012 günü; sanayinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını kavramış, üniversite olanaklarını etkin kullanmış, yenilikçiliği ve yaratıcılığı tüm proje süreci boyunca içselleştirmiş olan en başarılı üç proje ödüllendirilecek. Birinciye 15.000 TL, ikinciye 3.000 TL, üçüncüye 2.000 TL para ödülünün yanı sıra; dereceye giren projelerden önceliği sıralama olmak şartı ile bir projeye 2 yıl YTÜ Teknopark'ta açık ofis imkanı sağlanacak.

Yıldızlı Projeler Yarışması geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de 5 ana kategoride düzenlenecek. Bu kategoriler;

  • Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi
  • Mekatronik, Robotik ve Otomasyon Uygulamaları
  • Elektronik ve Haberleşme Uygulamaları
  • Yazılım ve İnternet Uygulamaları
  • Mekanik, Malzeme ve İmalat Uygulamaları

Proje başvuru alım sürecinin ardından, 11 Mayıs 2012'de belirlenecek olan finalist projeler arasında olmak, alacağın eğitimler ve profesyonel danışmanlar eşliğinde "Geleceğin Girişimcileri" arasında yer almayı sen de istiyorsan; Yıldızlı Projeler Yarışması ile ilgili daha detaylı bilgi ve başvuru için www.elektrikport.com/proje adresini ziyaret etmeniz yeterli.

Unutmayın, başvuru için son tarih 04 Mayıs! Başvuru linki : www.elektrikport.com/proje

YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü'nü çalışmaları için tebrik ediyor, haberimizi; fikri olupta uygulamak için kaynak/fırsat kollayan üniversite öğrencileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor