Startup Weekend İstanbul İle 2012 Girişim Maratonu Yeniden Başlıyor!

Kauffman Foundation tarafından desteklenen, 100’ü aşkın şehirde düzenlenen Startup Weekend'in Türkiye ayağı olan Startup Weekend İstanbul’a başvurular başladı. Yaratıcı iş fikirlerini 2,5 günde olgunlaştıran ve şirket kurma aşamasına getiren yarışma; 27-29 Nisan 2012 tarihleri arasında Microsoft Türkiye ofisinde düzenlenecek. İşte detaylar..

Kauffman Foundation tarafından desteklenen, 100’ü aşkın şehirde düzenlenen Startup Weekend'in Türkiye ayağı olan Startup Weekend İstanbul’a başvurular başladı. Yaratıcı iş fikirlerini 2,5 günde olgunlaştıran ve şirket kurma aşamasına getiren yarışma; 27-29 Nisan 2012 tarihleri arasında Microsoft Türkiye ofisinde düzenlenecek.

Gerçekleştiği ülkelerde internet ve mobil dünyasının yeni yıldızlarını ortaya çıkartmasıyla ünlü olan Startup Weekend, katılımcıların gruplar halinde çalışarak parlak bir iş fikrini 54 saatlik bir süre içinde şirketleşme aşamasına getirdikleri bir girişimcilik yarışması.

Startup Weekend’e katılmak için http://istanbul.startupweekend.org adresine başvuruda bulunmak gerekiyor. Parlak bir iş fikri olan ve girişimci bir ruha sahip olduğunu düşünen yazılımcılar, tasarımcılar, pazarlamacılar ve şirket kurmak isteyen girişimcilerin başvurabildiği yarışmaya, Özyeğin Üniversitesi tarafından yapılan değerlendirme sonucu kabul edilenler katılabilecek.

Startup Weekend aslında bir girişim maratonu. Yarışmanın tüm süreçleriyle birlikte toplamda 54 saat süren yarışma maratonunda; girişimciler öncelikle 1-2 dk lık sürelerle yarışma için seçtiği fikirleri diğer katılımcılarla paylaşıp proje takımında bulunması gereken kişilerin vasıflarını ( yazılımcı, tarasımcı, pazarlama uzmanı vs. ) belirtiyorlar. Tüm girişimciler fikirlerini ortaya sundıktan sonra fikirler içinden bazıları eleniyor ve seçilen 10-15 iş fikri için ekipler oluşturuluyor. Cuma akşamı başlayan çalışamlar pazar akşamına kadar sürüyor.

Ekipler 54 saatlik süre maraton süresince; kod yazıyor, iş fikri geliştiriyor, araştırma yapıyor, iş planı hazırlıyor ve kuracakları şirketin vizyonunu sürekli olarak geliştiriyorlar. Pazar akşamı ise ekiplerin birbirlerinin sunumlarını izlemelerinin ardından startup dünyasının önemli isimlerinden oluşan jüri çeşitli kategorilerde en başarılı ekipleri seçiyor.

Ayrıca bu sene, katılımcıların ara ara yarışma havasından çıkıp rahatlayabilmesi için bazı sürpriz etkinlikler de düzenlenecek.

Yarışma hakkında daha detaylı bilgi almak ya da önceki yıllarda yapılan çalışmaları incelemek için http://istanbul.startupweekend.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Maraton programını bu sayfadan inceleyebilirsiniz. Unutmayın, kayıtlar başladı, bu adresten başvurularınızı yapabilirsiniz.

Girişim Haber olarak tüm katılacak girişimcilere başarılar diliyor, girişimci ve yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.435 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Yarışma
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor