Facebook, Mobil Girişim Instagram'i 1 Milyar Dolara Satın Aldı!

Kısa bir süre önce Android sürümü duyurulan ve kullanıcı potansiyelini çok daha geniş bir tabana yayma yolunda tarihi bir adım atan Instagram için tarihi bir süreç daha başlamak üzere. Çünkü Facebook popüler fotoğraf sosyal ağı Istangram'ı satın aldığını duyurdu. İşte internet dünyamızı heyecanlandıran gelişmenin detayları..

Kısa bir süre önce Android sürümü duyurulan ve kullanıcı potansiyelini çok daha geniş bir tabana yayma yolunda tarihi bir adım atan Instagram için tarihi bir süreç daha başlamak üzere. Çünkü Facebook popüler fotoğraf sosyal ağı Istangram'i satın aldığını duyurdu. İşte internet dünyamızı heyecanlandıran gelişmenin detayları..

Facebook’tan bugün yapılan bir açıklamaya göre popüler fotoğraf sosyal ağı Instagram için 1 Milyar Dolar değerinde para ve hisse verilecek. Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in kendi Facebook sayfası üzerinden de yayınladığı bilgiler bir hayli dikkat çekici.

Instagram’in kendi ekosistemini korumaya devam edeceğini ve bu yönüyle satın almanın bir hayli ilginç olacağına değinen Zuckerberg, Facebook servisleri ile Instagram entegrasyonunun da kısa sürede sağlanacağını ve bu iki gücünün kullanıcılara çok daha işlevsel özellikler ile geri döneceğini bildiriyor. Bu birleşmenin Facebook için tarihi bir hamle olduğunu belirten Zuckerberg’in şu sözleri de bir hayli dikkat çekici: “Bu satın alma Facebook için önemli bir kilometre taşı çünkü ilk defa böylesine çok kullanıcısı olan bir şirketi veya ürünü satın alıyoruz.”

Instagram cephesinde CEO'su Kevin Systrom'dan gelen açıklamada ise; Systrom, Instagram ve Facebook'un birlikte daha heyecan dolu bir geleceği olacağının altını çiziyor. Ayrıca Systrom, Instagram'ın ortadan yok olmadığını ve Facebook ile ortak çalışarak Instagram'ın gelişeceğini ve bir ağ yaratacaklarını belirtiyor. Bu sayede uygulamaya gelecek yeni özelliklerle daha iyi bir mobil fotoğraf deneyiminin yaratılması hedefleniyor.

Şirket, Instagram uygulamasının aynen devam edeceğini, yine aynı insanları takip edebileceğinizi ve aynı insanların sizi takip edilebileceğini özellikle vurguluyor. Yani Instagram yine bildiğimiz Instagram olmaya devam edecek. Ancak bu birleşme ile Instagram'ın artık daha büyük bir çılgınlık haline geleceğini görmek zor olmasa gerek.

Pinterest'in çıkışına karşı gelen bu Facebook hamlesine karşılık bakalım rakiplerinden nasıl cevap hamleleri gelecek?

İnternet dünyamızdaki bu sıcak gelişmeyi web girişimcilerimiz ve yatırımcılarımız başta olmak üzere siz değerli okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Özge Cankır
Özge Cankır
Hiç beklemediğim bir satış oldu.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor