Kadın Girişimcilere Destek Müjdesi!

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından Antalya Manavgat'da yapılan buluşmaya katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN kadın girişimcilerin yüzlerini güldürecek haberler verdi. Son dönemlerde özellikle örgütlenen kadın girişimcilerin ülke pazarındaki isimleri daha fazla duyulmaya başladı. Aslında bu bir anlamda yapılan yardımların ve girişimcilik destekleme programlarının Pozitif Ayrımcılık yapması sayesinde de sağlanmış bir durum gibi görünüyor.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından Antalya Manavgat'da yapılan buluşmaya katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN kadın girişimcilerin yüzlerini güldürecek haberler verdi.

Son dönemlerde özellikle örgütlenen kadın girişimcilerin ülke pazarındaki isimleri daha fazla duyulmaya başladı. Aslında bu bir anlamda yapılan yardımların ve girişimcilik destekleme programlarının Pozitif Ayrımcılık yapması sayesinde de sağlanmış bir durum gibi görünüyor.

Bakan Şahin tarafından yapılan açıklamada da vurgulanan Destek Projeleri 2012 senesinde artarak devam edecek gibi görünüyor. Bu aşamada özellikle KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Desteklerine katılan Kadın Girişimciler destek alma noktasında biraz daha avantajlı olacaklar.

Kadınların istihdam alanındaki yerini arttırmayı planlayan devlet ve sosyal kurumlar bu aşamada çalışmalara da hız vermeye başladı.

Elinde güvendiği bir projesi olan tüm kadınlara özellikle KOSGEB ve MARKA gibi büyük destek merkezleri her daim Karşılıksız Destek Kredileri vermeye devam ediyor.

Verilen Girişimcilik Eğitimlerinde de kadınların bir adım öne çıkarıldığı bu tarz programlar sayesinde kafasında fikri olan ancak gerçekleştirecek nakit durumu olmayan kadınlar için bir kaynak oluşturuluyor ve her noktada onlara destek sunularak büyümelerine katkı sağlanmış oluyor.

2012 senesi içerisinde yine hemen hemen her ilde açılması planlanan bu tarz eğitim ve destek programları ile hem kadın hem de erkek girişimcilere destek sağlanması ve ülke ekonomisinin daha fazla üreten noktasına taşınması amaçlanıyor.

Bu haberimizi kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere yatırımcı ve girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunuyoruz.

Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 13.763 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Kadın Girişimci, Ulusal, STK

Yorumlar

Volkan
Volkan
Hasan bey merhaba,
Hibe kredi desteği için detaylı bilgiye nereden ulaşabiliriz, bire-bir danışabileceğimiz bir telefon numarası yada alternatif bir platform var mı, başvurular hangi kanalla ve hangi tarijte yapılabilir vs. bilgilere ihtiyaç var.
gülsen
gülsen
Hasan bey merhaba,
Hibe kredi desteği için detaylı bilgiye nereden ulaşabiliriz, bire-bir danışabileceğimiz bir telefon numarası yada alternatif bir platform var mı, başvurular hangi kanalla ve hangi tarijte yapılabilir vs. bilgilere ihtiyaç var.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor