Sanayicilerden Ortak Enerji Santrali

Sanayi alanında en büyük giderlerin başında yer alan Elektrik Giderlerine bir çözüm bulmayı amaçlayan Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi (DOSAB) bu alanda oldukça zorlu bir adım atarak kendi enerjilerini üretme kararı aldılar. Yerli kaynaklarımızdan olan ve üretimi yeterli seviyelerde olduğundan dolayı uygun bir ücret ile satılan Kömür üzerine bir elektrik santrali kurmayı planlayan Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi bu sayede Bursa ilinde bulunan 13 ayrı organize sanayi bölgesine şuan ki ücretlendirmelerden %30 daha uygun fiyata enerji sunmaya başlayacak.

Sanayi alanında en büyük giderlerin başında yer alan Elektrik Giderlerine bir çözüm bulmayı amaçlayan Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi (DOSAB) bu alanda oldukça zorlu bir adım atarak kendi enerjilerini üretme kararı aldılar.

Yerli kaynaklarımızdan olan ve üretimi yeterli seviyelerde olduğundan dolayı uygun bir ücret ile satılan Kömür üzerine bir elektrik santrali kurmayı planlayan Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi bu sayede Bursa ilinde bulunan 13 ayrı organize sanayi bölgesine şuan ki ücretlendirmelerden %30 daha uygun fiyata enerji sunmaya başlayacak.

Sanayi Bakanlığı ile ortaklaşa olarak çalışmalara başlayan ve 8 aydır konu hakkında yeterlilik çalışmaları yapan Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi (DOSAB) bu konuda oldukça ciddi adımlar atarak ülke içerisindeki Enerji Tüketimini en azından kendi öz kaynakları sayesinde biraz daha düşürmeyi amaçlıyorlar.

Bölgedeki 3 ayrı kömür yatağında araştırmalar yapan ve konu hakkında Devlet Desteği de sağlayan ekip yakın bir süreç içerisinde 500 MV lık enerji üreten bir santrali hizmete sokmayı planlıyor. Yaklaşık olarak 414 firmanın faaliyet gösterdiği ve 37.529 kişiye istihdam sağlanan DOSAP'da başlatılan bu çalışma verimli ve istenilen kazançlara sahip olursa yakın dönemde birçok ilimizde Sanayi İçi Elektrik Üretim Tesislerine denk gelmemiz büyük bir sürpriz olmayacaktır.

Üretilecek olan bu öz elektriğin ise daha uygun fiyatlardan firmalara sunulması üretimde karlılık ve fiyatta uygunluk gibi faktörlerin biraz daha büyüyeceğini ve bunun hem üretici hem de müşteri bazında büyük bir artı değer olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bu haberimizi, yatırımcı ve girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunarız.

Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber 

Bu içeriği 2.939 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Reel Sektör, Yatırım

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor