Amerikalı Yatırımcılar 6 Türk Girişimciyi Uçuracak!

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü Küresel Girişimcilik Programı’nın (GEP) Türkiye ayağını koordine eden Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Silikon Vadisi ile Boston’dan girişimci ve erken dönem firmalara yatırım yapan melek yatırımcı olarak adlandırılan 14 fon yöneticisini önceden belirlenecek 32 Türk girişimcisiyle buluşturacak. İstanbul ve Ankara’da 29 Mayıs-1 Haziran arasında temaslarda bulunacak yatırımcıların yönettikleri fonların toplam büyüklüğü 50 milyar dolara ulaşıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü Küresel Girişimcilik Programı’nın (GEP) Türkiye ayağını koordine eden Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Silikon Vadisi ile Boston’dan girişimci ve erken dönem firmalara yatırım yapan melek yatırımcı olarak adlandırılan 14 fon yöneticisini önceden belirlenecek 32 Türk girişimcisiyle buluşturacak. İstanbul ve Ankara’da 29 Mayıs-1 Haziran arasında temaslarda bulunacak yatırımcıların yönettikleri fonların toplam büyüklüğü 50 milyar dolara ulaşıyor. Türkiye’ye gelecek yatırımcılarn arasında Google’ın CEO’su Eric Schmidt’in şahsi fonu Tomorrow Ventures’u yöneten Court Coursey, ABD’nin en güçlü girişim sermayesi yatırımcılarını belirleyen Forbes Midas 50 listesinden Jim Boettcher ve ülkenin en büyük risk sermayesi fonu NEA Ventures’un ortağı Yanev Suissa da olacak. 

Sunum Yapıp Yarışacaklar

Türk girişimciler, ABD’li yatırımcılar ve kendilerine eşlik edecek 8 Türk yatırımcı yarımşar saat sunum yaparak iş fikirlerini anlatacak. 32 Türk girişimcinin 16’sı henüz cirosu olmayan, diğer 16’sı da cirosu olan ama yatırım arayan girişimcilerden seçilecek. Yatırımcılar, girişimcilerin yapacağı sunumları oylayacak ve her kateforiden ilk üçe hem nakit para hem de ABD’den başka yatırımcılarla tanışma imkânı sağlayan özel programlara katılma hakkı verilecek. Yani 6 şirket büyük destek alacak. Ayrıca isteyen yatırımcı, onlara sermaye de koyabilecek. Amerikalı yatırımcıların karşısına çıkarılacak Türk girişimciler, Türkiye’de yapılan girişimcilik yarışmalarının finalistlerinden seçilecek.

30 Şirkette Yatırımcı ve Lady Gaga'nın Ortağı

Eric Schmidt’in şahsi fonu Tomorrow Ventures, halen yaklaşık 30 şirkette yatırımcı konumunda bulunuyor. Fon, geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga’nın menajeriyle birlikte kurduğu Backplane isimli şirkete de yatırım yaptı. Schmidt, bu ay Türkiye’ye gelerek Başbakan Erdoğan ile görüşmüştü. 

Sadece Kadınlara Yatırım Yapıyor

Türkiye’ye gelecek ABD’li melek yatırımcılar arasında dikkat çeken bir isim de Laura Brightsen oldu. Birghtsen, ABD’nin sadece kadın melek yatırımcıları bir araya getirip sadece kadın girişimcilere yatırım yapan melek yatırımcı ağı Golden Seeds’in yönetici direktörlüğünü yapıyor. Ağırlığını işkadınlarının oluşturduğu 230 üyesi bulunan Golden Seeds, 2 tane risk sermayesi fonu yönetiyor. ABD’nin en büyük online otomobil satış sitesi carmax.com’un kurucusu Austin Ligon da gelecek yatırımcılar arasında yer alıyor.

5 Yıl İçinde Patlama Yaşayacaksınız

GEP Türkiye Programı çerçevesinde dün gazetecilerle bir araya gelerek ABD’deki girişimci haberciliği üzerine deneyimlerini anlatan Boston Globe köşeyazarı Scott Krisner, ABD ve başka uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye’deki başarılı girişimcilerin haberlerine ilgi gösterdiğini söyledi. Kirsner, “Uluslararası yatırımcılar artık Türkiye ile daha çok ilgileniyor. 5 yılda Türkiye’de girişimcilik patlaması yaşanacak. Girişim sermayesinde Çin, Brezilya ve Türkiye ön plana çıkıyor” dedi.

Başvurular İçin Gep-Turkey

Global pazarı hedefleyen projesi/şirketi olan girişimcilerimizin bu programı takip etmesini ve değerlendirmesini tavsiye ediyoruz. Başvuru ve daha fazla bilgi için www.gep-turkey.org adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Gazete Habertürk kaynaklı haberimizi, global pazarı hedefleyen projesi/şirketi olan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz. 

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor