Özyeğin, Sabancı Ve MIT Girişimcilik İçin Güçlerini Birleştirdi!

Dünyanın en önemli teknoloji üniversitelerinden MIT, uluslararası alanda en önemli girişimcilik etkinliklerinden MIT Global Startup Workshop’u bu yıl 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye’de gerçekleştireceğini duyurdu. 40 ülkeden gelen katılımcılara benzersiz bir “networking” fırsatı da sunan MIT Global Startup Workshop üniversitelerin Türkiye’de girişimciliğe verdiği destek ve koyduğu ağırlık anlamında bir kilometre taşı olma özelliğine de sahip. MIT Enterprise Forum Turkey ev sahipliği, Özyeğin Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi’nin ortaklığı ve ABD Büyükelçiliği’nin desteği ile gerçekleştirilecek olan etkinlik, Hüsnü Özyeğin, Hanzade Doğan, Ferit F. Şahenk, Ashok Rao, Iqbal Quadir ve Rakesh Malhotra gibi önde gelen girişimciler ve iş insanlarının konuşmalarına sahne olacak.

Dünyanın en önemli teknoloji üniversitelerinden MIT, uluslararası alanda en önemli girişimcilik etkinliklerinden MIT Global Startup Workshop’u bu yıl 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye’de gerçekleştireceğini duyurdu. 40 ülkeden gelen katılımcılara benzersiz bir “networking” fırsatı da sunan MIT Global Startup Workshop üniversitelerin Türkiye’de girişimciliğe verdiği destek ve koyduğu ağırlık anlamında bir kilometre taşı olma özelliğine de sahip.

MIT Enterprise Forum Turkey ev sahipliği, Özyeğin Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi’nin ortaklığı ve ABD Büyükelçiliği’nin desteği ile gerçekleştirilecek olan etkinlik, Hüsnü Özyeğin, Hanzade Doğan, Ferit F. Şahenk, Ashok Rao, Iqbal Quadir ve Rakesh Malhotra gibi önde gelen girişimciler ve iş insanlarının konuşmalarına sahne olacak.

Dünyanın en önemli teknoloji üniversitelerinden MIT, uluslararası alanda en önemli girişimcilik etkinliklerinden MIT Global Startup Workshop’u (MIT GSW) bu yıl Türkiye’de gerçekleştireceğini duyurdu. 7 Mart Çarşamba günü, Swissôtel Living Residence’daki Özyeğin Üniversitesi Yönetici Eğitim Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla duyurulan MIT Global Startup Workshop, 40 ülkeden gelen katılımcılara benzersiz bir “networking” fırsatı da sunacak. Basın toplantısında konuşan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker ve MIT Enterprise Forum Turkey Başkan Yardımcısı Selçuk Kiper, MIT GSW 2012’nin üniversitelerin Türkiye’de girişimciliğe verdiği destek anlamında da bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.

Türkiye girişimcilik ekosistemi dünya arenasında

MIT Enterprise Forum Turkey ev sahipliği, Özyeğin Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi’nin ortaklığı ve ABD Büyükelçiliği’nin desteği ile gerçekleştirilecek olan etkinlik Hüsnü Özyeğin, Hanzade Doğan, Ferit F. Şahenk, Ashok Rao, Iqbal Quadir ve Rakesh Malhotra gibi önde gelen girişimciler ve iş insanlarının konuşmalarına sahne olacak.

Bu yıl Directions for Innovation (İnovasyonda Yeni Ufuklar) temasıyla gerçekleşecek olan MIT Global Startup Workshop’ta; girişimcilere, yatırımcılara ve ekosistemin diğer oyuncularına ufuk açacak teknolojik, stratejik ve küresel pazara ilişkin trendler üzerinde durulacak. MIT GSW 2012, girişimcilik alanındaki küresel gelişmelerin yanı sıra, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine de odaklanacak. Canlı ekonomisi, genç nüfusu ve hızlı büyüyen tüketici pazarıyla girişimcilik alanında bölgesel bir çekim merkezi olmaya aday görülen Türkiye, etkileyici girişimcilik potansiyeli nedeniyle MIT GSW etkinliğinin bu yılki adresi olarak seçildi. Konferansa dünyanın 40 ülkesinden katılımcılar bekleniyor.

MIT Enterprise Forum Turkey Başkan Yardımcısı Selçuk Kiper basın toplantısında şöyle konuştu: “Türkiye’nin coğrafi konumundan yola çıkarak bu yılki etkinliğin teması kapsamında, Asya’daki ve dünyanın diğer bölgelerindeki dinamik ekonomiler mercek altına alınacak, değişimde genç girişimcilerin etkisi güçlendirilecek, holdingler ve yeni girişimler karşılıklı fayda sağlayacakları ilişkiler geliştirmeleri için cesaretlendirilecek ve medeniyetlerin kesiştiği Türkiye’de Batı ve Doğu biraraya getirilerek girişimcilikte kültürel farklılıkların ortaya çıkardığı farklı bakış açıları keşfedilecek. 300’e yakın katılımcı, yatırımcı, girişimci iş planı yarışması kazananlarının üç günlük bu etkinlikte sıkı ilişkiler geliştirmesi de sağlanacak. Bu açıdan etkinliğin Türkiye’de eşi benzeri yapılmamıştır. Türk girişimciler için dolu dolu geçecek, verimli ilişkilerin kurulabileceği bir ortam sağlamış olmaktan da gururluyuz.”

Üniversiteler girişimciliğe el attı

Basın toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’de girişimciliğin en zayıf halkasının bugüne dek üniversiteler olduğunu söyleyen Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, “Oysa ABD gibi gelişmiş ülkelerde araştırma ve teknoloji odaklı üniversiteler, kurdukları şirketler sayesinde, girişimciliğin motoru olmanın yanı sıra ülke ekonomisi üzerinde ciddi etkiye sahiptir. Bir örnekle açıklamam gerekirse, MIT mezunları tarafından kurulmuş ve halen var olan şirketlerden bir ülke oluşturulsa, bu ülke elde ettiği gelirler bakımından dünyanın en büyük 11. ekonomisi olur,” dedi. “Girişimciliği stratejik programına yerleştirmiş, Girişim Fabrikası’nı kurmuş ve Girişimcilik lisans ve yüksek lisans programları ile girişimci de yetiştirmeyi hedefleyen bir üniversite olarak, bu alanda istekli üniversitelerle ve kurumlarla işbirliği yapmaya hazırız. Girişimcilik yolunda en aktif üniversitelerin başında gelen Sabancı Üniversitesi ve Global Startup Workshop’a ev sahipliği yapan MIT Enterprise Forum Turkey ile işbirliğimizin bundan böyle de farklı ortaklıklarla devam edeceğine inanıyorum.”

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker ise şunları söyledi: “İşsizlik oranı ülkemizde yüksek, özellikle şehirlerdeki gençlerimiz diğer kesimlere göre iki kat daha fazla işsizlikle yüz yüze kalıyor. Biz Sabancı Üniversitesi olarak hep iş arayan değil, iş yaratan gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu bizim gibi eğitim kurumları için bir fırsattır.” 1999 yılından beri Sabancı Üniversitesi’nde girişimcilik derslerinin verildiğini söyleyen Prof. Berker, üniversitenin teknopark ve SUNUM (Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi) ile Türkiye için birçok teknoloji üretmenin yanında, özellikle teknoloji transferine önem verdiklerini, bunu da üniversite içindeki teknoloji transferi ofisi ve kurdukları INOVENT firması ile başardıklarını belirtti. Prof. Berker sözlerini şöyle bitirdi: “Girişimcilik uzun bir yolculuktur ve takım oyunu gerektirir. Bu konferans etkinliğinde olduğu gibi SÜ, ÖzÜ, MIT Enterprise Forum ve MIT işbirliği ile yeni şirket kuracaklara yol gösterici olacak bu uluslararası etkinliğin içinde olmaktan gurur duyuyoruz. Yeniliğe ve teknolojilere dayalı girişimciliğin Türkiye'de kök tutması için gerekli her konuda çalışmaya devam edeceğiz.”

14 yıldır dünyanın dört bir yanında düzenleniyor

1998 yılından beri, yılda bir kez düzenlenen 14 uluslararası workshop ile 6 kıtada 70 farklı milletten katılımcıyı kendine çekmeyi başaran MIT Global Startup Workshop’un 15’incisi, bu yıl 28-30 Mart 2012 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. Girişimcilik konusundaki liderleri, yatırımcıları, öğrencileri, akademisyenleri, devlet kurumlarını ve özel sektörü bir araya getiren MIT GSW, girişimciliği destekleyen küresel bir ağ oluşturmayı hedefliyor. MIT GSW, tartışmalara yön vermek, fikirler geliştirmek ve en iyi girişimcilik uygulamalarını paylaşmak için farklı sektörler arasında köprüler kuruyor.

Özyeğin Üniversitesi Hakkında

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi, yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Özyeğin Üniversitesi, Türkiye ortamında olduğu kadar bölgesel ve küresel ölçekte de geçerli olacak yaratıcı, özgün, faydalı ve uygulanabilir bilgi üretmeyi ve üretilen bilginin uygulamaya geçirilmesi sürecinde aktif bir rol oynamayı hedeflemektedir. Öğrenim programlarını, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin ve uygulama becerisi olan gençler yetiştirmeye yönelik şekillendiren Özyeğin Üniversitesi, bireysel sorumluluk alabilen, ilkelerine bağlı, sonuç odaklı, teorik bilgi ve uygulama deneyimine sahip, sürekli öğrenmeyi ilke edinen mezunları sayesinde sahip olduğu vizyonu gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Daha fazla bilgi için www.ozyegin.edu.tr adresini inceleyebilirsiniz.

Sabancı Üniversitesi Hakkında

1999 yılında, Türkiye’deki ilk “bölümsüz üniversite” olarak öğretime başlayan Sabancı Üniversitesi, öğrencilere okumak istedikleri program tercihini ikinci sınıfın sonunda yapma olanağı sağlıyor. Sabancı Üniversitesi’nin disiplinler arası yapısı, günümüz iş ve akademi dünyasının ihtiyaçlarına cevap veren bireyler yetiştiriyor. Sabancı Üniversitesi’nden mezun olan yaklaşık 4000’in üzerinde genç gerek akademik, gerekse iş dünyasında başarılı bir kariyer sürdürüyor. Sabancı Üniversitesi mezunlarının yüzde 90’ı, mezuniyetten sonraki bir yıl içinde, kariyerlerine akademik yaşamda veya profesyonel iş hayatında devam ediyor. Mezunların önemli bir bölümü ise girişimci olarak, yurtiçinde ve yurtdışında, reklam, bilgi teknolojileri, yazılım, proje, gelişmiş malzemeler ve danışmanlık gibi alanlarda kendi işlerini kurdular.

Dünyanın önde gelen yönetim bilimleri okullarından MIT Sloan School of Management’ın bölgedeki stratejik ortağı olan Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi, yönetim bilimleri derecesi veren eğitim kurumlarının ulaşabileceği en üst nokta olan AACSB International akreditasyonuna sahiptir. 1916 yılında kurulan AACSB (the Association to Advance Collegiate Schools of Business) , işletme ve muhasebe dallarında lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunan yönetim bilimleri fakültelerinin en eski küresel akreditasyon kurumudur. Daha fazla bilgi için www.sabanciuniv.edu.tr adresini inceleyebilirsiniz.

MIT Enterprise Forum Turkey Hakkında

MIT Enterprise Forum, Massachusetts Institute of Technology Üniversitesi’nde 1978 yılında kurulduğundan beri girişimcilik ile ilgili eğitim ve iletişim platformu olmuştur. Girişimcilik ve varlık yaratma tutkusunu, kaynaklarını ve sahip olduğu bilgiyi paylaşan bir gönüller topluluğudur. MIT Enterprise Forum girişimcilik hakkında bir dizi eğitim programını dünya çapındaki 28 şubesiyle kurduğu ağ aracılığıyla düzenlemektedir. Kasım 2010 tarihinde kurulan dernekle etkinliklerine başlayan MIT Enterprise Forum Turkey, ABD dışında, çeşitli ülkelerde bulunan dokuz şubesinden biridir. Girişimciler ve ilgili oldukları sektörler arasında geliştirilen networking sayesinde yenilikçi şirketlerin kuruluşlarını teşvik etmeye ve bu şirketleri güçlendirmeye adamıştır. Daha fazla bilgiyi www.mitefturkey.org adresinde bulabilirsiniz.

MIT Global Startup Workshop hakkında daha fazla bilgi için www.mitgsw.org adresini inceleyebilir, kayıt sayfasından etkinliğe kaydolabilirsiniz.

Bu güzel gelişmeleri aktardığımız haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor