İGİAD: Yeni Anayasa İle Girişimcilerin Önü Açılmalı

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkanı Şükrü Alkan, 2012′de hem ekonomiyi hem siyaseti yeni anayasa çalışmalarının etkileyeceğini belirtti. Alkan, “Sivil anayasa bir an evvel tamamlanmalı. Girişimcinin önü açılmalı.” dedi. Girişimciler, İGİAD tarafından tertip edilen ‘Türkiye Ekonomisi 2011 Değerlendirmesi ve 2012′den Beklentiler’ konulu panelde bir araya geldi. Panele Prof. Dr. Kerem Alkin ve Prof. Dr. Yusuf Tuna ile Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak katıldı.

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkanı Şükrü Alkan, 2012′de hem ekonomiyi hem siyaseti yeni anayasa çalışmalarının etkileyeceğini belirtti. Alkan, “Sivil anayasa bir an evvel tamamlanmalı. Girişimcinin önü açılmalı.” dedi.

Girişimciler, İGİAD tarafından tertip edilen ‘Türkiye Ekonomisi 2011 Değerlendirmesi ve 2012′den Beklentiler’ konulu panelde bir araya geldi. Panele Prof. Dr. Kerem Alkin ve Prof. Dr. Yusuf Tuna ile Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak katıldı.

Paneli açan İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan, 2011′i piyasalar adına olumlu buldu. 2012′de hem ekonomiyi hem de siyaseti yeni anayasa çalışmalarının etkileyeceğini dile getiren Alkan şöyle devam etti: “Genel seçimler sonrası iktidarın uygulayacağını vadettiği yeni, sivil anayasa bu da bir an önce tamamlanmalı. Girişimcinin önü açılmalı. Türkiye’nin daha iyi yönetildiği, daha büyük ekonomi olmasını, daha müreffeh ülke olmasını mümkün kılacağını umut ettiğimiz anayasa çalışmalarına biz de İGİAD olarak katkı sunduk.”

Alkın: 2012′de yüzde 4 ‘ün altında büyüme lüksü yok.

Panelistlerden Prof. Dr. Kerem Alkin ise Türkiye ekonomisinin artık yüzde 4′ün altında büyümeme lüksünün olmadığını ifade etti.

Alkin, Türkiye’nin şu anda dünyada en büyük 15 ekonomi arasında olduğunu ancak ilk 10′da yer almak için çok daha fazla üretim yapılması gerektiğini vurguladı. Büyümeyi devam ettirmek için 2012′den itibaren her sene özel sektörün en az 100 milyar dolar, devletin 20 milyar dolar yatırım yapmasını önerdi. Alkin, Türkiye’de güçlü bir ekonomik yapı kurulduğunu, yakın zamanda ekonomi için bir tehdit öngörülmediğini belirtti.

Boydak: Ekonomi büyümesini devam ettirecek

Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Bekir Boydak, 2011′in reel sektör adına olumlu geçtiğini, grup olarak yüzde 30 büyüme elde ettiklerini aktardı. Boydak, 2012′deTürkiye ekonomisinin büyümeye devam edeceğini savundu.

Prof. Dr. Yusuf Tuna ise cari açık ile ilgili olarak “Cari açığın artışını tamamen tüketime ve tüketim harcamalarının artmasına bağlamak doğru değildir. Türkiye’de sadece cari açık yok, Türkiye’de cari açık ile birlikte tasarruf açığı ve bütçe açığı da var. Türkiye’de üç tane açık var.” ifadelerini kullandı. Tuna, Türkiye’nin çok tüketip az ürettiğini, bununla birlikte tasarruf açığı meydana geldiğini ekledi.

İGİAD Nedir?

Açılımı İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği olup 2003 yılında kurulan İGİAD, iş ahlâkı ve girişimcilik alanlarında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. İGİAD, girişimciliğin teşvik edilmesi ve iş ahlâkının yaygınlaştırılması hususunda bilgilendirme, eğitim ve yayın faaliyetleriyle toplumda ve özellikle iş dünyasında ahlâki bir duyarlılık oluşturmayı amaçlamaktadır.

İGİAD, ahlâkî olmayan bir işi meşru kabul etmeyerek piyasa şartlarını yeniden sorgulamakta, hak eksenli bir iş hayatının inşaası için gayret sarfetmekte ve helâl kazancın adil bölüşümünü yaygınlaştırmaya çalışmaktadır. Öte yandan bu yolda çalışacak girişimcileri desteklemekte, onlara rehber olmayı ve model sunmayı ve bu bağlamda iş hayatını dayanışma ekseninde yeniden kurmayı amaçlamaktadır. İGİAD, bu amaçlarını gerçekleştirmek için, iş ahlâkı ve girişimcilik alanlarında seminer, konferans, panel vb. eğitim programları düzenlemekte; periyodik bülten, ilgi alanındaki konularda kitap yayını (telif ve tercüme), web yayını yapmakta; yurtiçi ve yurtdışı fuar ziyaretleri, ikili ilişkileri geliştirmek üzere kurum ve işyeri ziyaretleri gerçekleştirmektedir.

Zaman kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 5.058 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor