KOSGEB 60 Bin Girişimci Adayını Sisteme Dahil Etti

KOSGEB Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, son 1,5 yıl içinde 60 bin girişimci adayını sisteme dahil ettiklerini söyledi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın Girişimcilik Destek Programı kapsamında, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) ile KOSGEB Adana Hizmet Merkez Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' programına katılan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törende bir konuşma yapan KOSGEB Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, "Ekonomik hayatımızın vazgeçilmezi olan KOBİ'lerimizin arasına katılma iradesini ortaya koyuyorsunuz. Girişimcilik Türkiye'de zor bir alan. Girişimci olmak önce cesaret ister. Sizler, AGİD'le yaptığınız işbirliği ile yarının KOBİ'leri olma iradesini gösterdiğiniz için öncelikle sizleri tebrik etmek istiyorum." dedi.

KOSGEB Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, son 1,5 yıl içinde 60 bin girişimci adayını sisteme dahil ettiklerini söyledi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın Girişimcilik Destek Programı kapsamında, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) ile KOSGEB Adana Hizmet Merkez Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' programına katılan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törende bir konuşma yapan KOSGEB Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, "Ekonomik hayatımızın vazgeçilmezi olan KOBİ'lerimizin arasına katılma iradesini ortaya koyuyorsunuz. Girişimcilik Türkiye'de zor bir alan. Girişimci olmak önce cesaret ister. Sizler, AGİD'le yaptığınız işbirliği ile yarının KOBİ'leri olma iradesini gösterdiğiniz için öncelikle sizleri tebrik etmek istiyorum." dedi.

En Önemli Destek Alanımız Girişimcilik Faaliyetidir

KOSGEB olarak 2009 yılında, bir değişim ve dönüşüm başlattıklarının altını çizen Hüseyin Tüysüz, "Bunlardan en önemli destek alanımız girişimcilik faaliyetidir. Hem girişimcilik konusunu Türkiye'ye yaygınlaştırmak, farkındalığını ortaya koymak hem de iş kurmak isteyenlerin iş planı ile tanışarak ekonomik hayata hazırlanma sürecini sağlıklı bir şekilde yürütebilmemiz adına böyle bir faaliyeti başlattık. Tabii, Türkiye'de girişimcilik 1998 yıllarında KOSGEB'in öncülüğünde başlayan bir yaklaşım olmakla beraber, 2010 yılına gelindiği süre içerisinde toplamda geriye dönük baktığımızda 6 bin tane girişimci adayına ulaşmışız. KOSGEB Başkanlığı'ndaki bu değişim sürecinde bu eğitimleri stratejik ortaklarımızla, İş-Kur, Ticaret Odalarımızla, belediyelerimizle, üniversitelerimizle ve derneklerimizle işbirliği içerisinde bunları yaygınlaştırmanın arzusu içerisinde olduk. Bu girişimcilik eğitimi seferberliği talebimize bütün bu kuruluşlar cevap verdi. Bu cevabım karşılığında 12 yılda 6 bin girişimci adayını eğitmişiz ama son 1,5 sene içerisinde ise yaklaşık 60 bin adayımızı bu sistem içerisinde aldık. Bu kapsamda stratejik ortağımız AGİD'e de özellikle teşekkür ederim." diye konuştu.

Talih Bile Hazır Olanlara Güler

Dünyanın çok büyük değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu söyleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar da, "Günümüzde, bu değişim ve dönüşümü iyi algılayabilir, çağı iyi okuyabilirseniz, bu değişimi hayatınıza adapta edebilirseniz başarılı olabiliyorsunuz. Aksi taktirde ayakta durmanız mümkün değil. Sanayici de olsanız, bürokrat da olsanız, nerede olursanız olun bu değişim ve dönüşümü kavrayabilmek önemli. Sonuçta, bisikletin üzerinde gidiyoruz. Daha fazla pedal çevirmek zorundayız. Pedalı çevirmediğimiz zaman düşeceğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Kendimizi her gün yenilemek, kendi dünyamızda yeni şeyler katmak mecburiyetindeyiz. Katmadığımız zaman rekabet edebilmemiz, ayakta kalabilmemiz mümkün değil. Bir kitapta okumuştum, diyor ki, 'talih bile hazır olanlara güler'. Dolayısıyla hazır olmak gerekiyor. Olmadığınız zaman bu dünyada rekabet edemiyorsunuz. Bu anlamda, KOSGEB'in çok önemli projeleri var. KOSGEB'in belirli şartlar içerisinde verdiği finansal destek büyük bir imkandır. Bu imkanı iyi değerlendirmek gerekiyor. Umutsuz olmadan, 'ben de bir şeyler başarabilirim' düşüncesiyle hareket ederek belki önümüzdeki 10 yıl içerisinde içinizden Türkiye'nin en büyük sanayici ve işadamları çıkabilir." ifadelerini kullandı.

AGİD Başkanı Ahmet Coşkun da, KOSGEB'le işbirliği yaparak 30 kişiye kurs sağladıklarını söyledi. Coşkun, "2012 yılı içinde 240 kişiye aynı eğitimi vermek istiyoruz. Ayrıca, İş-Kur'la birlikte yapacağımız organizasyonda da 325 kişiye meslek edindirme kursu vermeyi planlıyoruz. Eğitimlerini tamamlayıp kendi işini kuran kursiyerlerimizle, üyelerimizle kardeş firma yapıp tecrübelerinden faydalanmalarını sağlayacağız." diyerek girişimci adaylarına müjde verdi. İş adamlarına yönelik çalışmalarının dışında bu tip faaliyetlerin yanı sıra yeni projeleri de hayata geçireceklerini söyleyen Coşkun, "Derneğimizin bir şubesini açma çalışmamız var. Orada daha büyük eğitim salonları olacak." dedi. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Törene Sosyal Güvenlik Kurumu Adana İl Müdürü Muhammed Gerçek, Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve kursiyerlerin yakınları katıldı.

Kosgeb ile ilgili tüm bilgilerini ve girişimcilere sundukları tüm fırsatları/destekleri/hibeleri www.kosgeb.gov.tr adresinden inceleyebilirsiniz. Zaman kaynaklı bu haberimizi ilgi ve bilgilerinize sunuyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 3.970 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Ulusal, Yatırım
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor