ETohum, 2012 İçin Seçtiği 40 Girişimi Zirve'de Açıkladı!

Hava muhalefetine rağmen yoğun ilgi gören ETohum 2012 Girişimcilik Zirvesi 28 Ocak Cumartesi günü tam günlük bir organizasyon olarak başarıyla gerçekleştirildi. Başarılarıyla adından söz ettiren girişimci konuşmacıların tecrübelerini katılımcı genç girişimcilerle paylaştığı organisazyonda 2012 yılı içinde yatırım yapmaya değer bulunan 40 girişim açıklandı. İşte 2012 Yılı Etohum 40 Girişimi..

Hava muhalefetine rağmen yoğun ilgi gören ETohum 2012 Girişimcilik Zirvesi 28 Ocak Cumartesi günü tam günlük bir organizasyon olarak başarıyla gerçekleştirildi. Başarılarıyla adından söz ettiren girişimci konuşmacıların tecrübelerini katılımcı genç girişimcilerle paylaştığı organisazyonda 2012 yılı içinde yatırım yapmaya değer bulunan 40 girişim açıklandı.

İşte 2012 Yılı Etohum 40 Girişimi;

İyiBilir: Kullanıcıların ilgi alanları, iş hayatı ve davranışlarına göre kişiye özel eğitim ihtiyaçlarını belirleyen, sosyal bir eğitim yönetim sistemi üzerine inşa edilmiş, ürünü eğitim olan bir e-öğrenme projesidir. Faruk Erdoğan, Bihter Olcay ve Mehmet Demir tarafından kurulmuştur.

Millandfashion.com: 2011 Ağustos’ta açılan Millandfashion.com çanta ve aksesuar ürünlerini satan dikey eticaret sitesidir. Kurucusu Orhan Seyfi Dayıoğlugil'dir.

OpenAgenda: geleceğe yatırım yapan hizmet sektörünün yenilikçi işletmelerine yönelik ürünler sunan bir teknoloji şirketidir. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin internet üzerinde işlerini büyütmelerine yardımcı olmayı hedefler. Kurucularından Talip Taştemel'dir.

Giysicini.com: akıllı bir sanal gardıroptur. Web ve mobil uygulamayı içeren platformun amacı, kullanıcılarına gardıroplarını sanal ortama taşıma imkânı sunmak ve tekstil ürünleriyle ilgili seçimlerinde kullanıcılarının günlük hayatı kolaylaştırmaktır. Didem Yeni ve M. Gökay Borulday tarafından kurulmuştur.

Akillibaslangic.com: İ.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun Erdem Samut tarafından kurulan Akillibaslangic.com okul öncesi dönemdeki çocuklar için hazırlanmış eğlenceli bir gelişim ve eğitim destek sistemidir. Akademik danışmanlık ve çocuk gelişimi psikologları tarafıdan hazırlanan içeriklerin dışında çocuklarının gelişimi ve eğitimi ile ilgili olarak velilere belirli alanlarda ( dikkat, hafıza, dil gelişimi, sanat gelişim vb..) analitik raporlar sunmaktadır.

Foodback: restoran ve kafelerde aldığınız hizmetlerle ilgili tüm düşüncelerinizi, restoran işletmecisine anında iletebileceğiniz bir mobil uygulamadır. Yemekler, servis, temizlik gibi unsurları oylayabilir, işletmeciye bildirmek istediğiniz yorumları uygulamayı kullanarak ekleyebilirsiniz. Berk Çağlayan ve Çağlar Çakar tarafından kurulmuştur.

Etrafimda.com: QR kodu teknolojisi ile kullanıcılara akıllı telefon üzerinden  günlük cazip kampanyalar bulmalarını sağlayan, gerçek zamanlı ve lokalizasyon  tabanlı olan bir mobil kupon platformudur.  Berkant Kölem, Ismail Örün, Tom Reil ve Michael Schramm tarafından kurulmuştur. Berkant Kölem, Ismail Örün Viyana Teknik Üniversitesi’nde  Business Informatics ve Computer Science Management bölümlerinden mezundurlar. Tom Reil Business Informatics bölümünde master yaparak MBA öğrenimini Hult Business School’da  tamamlamıştır. Michael Schramm Viyana Teknik Üniversitesi’nde Computer Science ve Applied Mathematics bölümleri mezunudur.

Lastmoon Games: Levent Ahmet Sevgili tarafından kurulan Lastmoon Games mobil oyun geliştirme şirketidir. Kendi geliştirmiş olduğu yazılım altyapısı ile de kısa sürede hızlı oyun üretme yeteneğine sahiptir.

Dekoreko: A.Elif Coşkunkan ve Zeynep Akın kardeşler tarafından kurulan dekoreko.com ev dekorasyon ürünlerine odaklanan kapalı ve dikey özel alışveriş kulübüdür.

Yurtlarburada.com: Türkiye Geneli Özel Öğrenci Yurtlarının tanıtımını yapan, öğrencilere bilmedikleri şehirlerde kalacak yer bulmalarına yardımcı olan öğrenci yurdu rehberidir. Murat Durak tarafından kurulmuştur.

Apsiyon: SaaS olarak geliştirilmiş, apartman ve site yönetimlerini kolaylaştırması ile birlikte site sakinleri arasında kapalı devre bir sosyal ağ yaratma amacı taşıyan internet girişimdir. 2.000 konutta aktif olarak kullanılan site sektörel ve yazılım tecrübeleri bulunan üç ortak Erkan Doğan, Meriç Akdamar ve Kudret Türk tarafından kurulmuştur.

Mobilsoru: öğrencilerin test, soru bankası, deneme sınavı, konu anlatımlı kitap ve benzeri bilimum eğitim içeriklerini dijital ortamda satın almasını, yine dijital ortamda bir kullanıcı hesabı altında arşivlemesini sağlayan ve bu içerikleri hem web sitesi üzerinden hem de cep telefonu üzerinden erişebilir ve kullanılabilir kılan bir dijital eğitim portalıdır. Şeref Burak Selvi ve Mürsel Yıldız tarafıdan kurulmuştur.

Mija: 2011 Mayıs ayında Dinemis Sabancıoğlu ve Çiçek Çizmeci tarafından kurulan Mija, Türkiye’nin ilk bağımsız internet giyim markasıdır. Mija Kendi tasarladığı ve ürettiği ürünleri, kendi web sitesi üzerinden satmaktadır.

BiAcayip.com: 2011 yılında kurulan BiAcayip.com dünyaca ünlü fenomen ürünlerin ve ilginç hediyelerin bulunabildiği dikey bir e-ticaret girişimidir. Mustafa Namoğlu ve Gökalp Üstün tarafından kurulmuştur.

Minder Bilişim: Çağrı Karahan, Uğur Acar, Ahmet Engin Bayrak tarafından 2009 yılında ODTÜ Teknokent’te kurulan Minder Bilişim Yüz ifadeleri ile bilgisayar kontrolü (Mimik Projesi), Beyin dalgaları ile bilgisayara komut verme ve akıllı kontrol sistemleri (P300 Projesi), Yüz ifadeleri ve beyin dalgaları ile oynanan oyunlar, Beyin dalgaları temelli beynin 3D görüntü oluşumu ve yorumlanması (Kahin Projesi), Nöropazarlama, Duygu temelli bilgisayar programları (Affective Computing), Beyin Dalgaları ve Yüz İfadeleri ile Mobil ve Tablet Kontrolü projelerini yürüten girişimdir.

Popkop uygulaması: iPhone ve Blackberry (ocak ayından itibaren) kullanıcılarının bulundukları yerde etraflarındaki yeni insanlarla tanışmak, herhangi bir konu veya mekan hakkında fikir alışverişinde bulunmak veya sadece sohbet etmek için kullanabilecekleri lokasyon bazlı bir mesajlaşma uygulamasıdır. Tolga Esin ve Can Elbeyli tarafından kurulmuştur.

Connected2.me: Ozan Yerli tarafından kurulan connected2.me insanların sizinle anonim olarak anlık iletişim kurmasını sağlayan bir web sitesidir. 2011 Ağustos ayında kurulan connected2.me 90.000 üyeye ulaşmıştır.

Parlakbirgelecek.com: üniversite adaylarının ilgi, beceri ve kişiliklerine uyan üniversite programlarını bulmalarını sağlayan bir internet platformudur. Kurucusu Orkun Şahmal'dır.

Lamagama: Nilay Yüce ve Gökhan Ertem tarafından kurulmuştur. Lamagama simülasyon ve oyun teknolojileri konusunda çalışmaktadır. Hali hazırda IOS, PS3 ve PS Vita platformlarında üretilmekte olan 3 oyunu olan Lamagama, son 1.5 senedir Sony Playstation 3’ün resmi içerik sağlayıcıları arasında bulunmaktadır.

Fiyatbilir.com: Talat Uyarer tarafından 2011 yılı için kurulan Fiyatbilir.com üreticileri tarafından paketlenmiş market ürünlerini satan bir eticaret sitesidir.

Alışveriş Kulüpleri: özel alışveriş sitelerinin yayınladığı kampanyaları tek noktadan takip etmeyi sağlayan, ilgi gruplarına göre ayırarak erişim kolaylığı sunan bir servistir. Zülfiye Avcı tarafından kurulmuştur.

Udo Games: Andaç Altak, Gökhan Güngör, Samet Kara ve Türker Karahan tarafından oyun geliştirme amaçlı kuruldu. 2011 yılı içerisinde ODTÜ Teknokent ATOM bünyesine Eren Albayrak ve Şeref Akyüz takım arkadaşları ile birlikte 4 proje ile kabul edilen Udo Games ekibi oyun geliştirme çalışmalarına ODTÜ Teknokent bünyesinde mobil oyunlar geliştirerek devam ediyor.

Gimora.com: dünya markaları ve tasarımcılarını bir araya getiren gimora.com zor bulunan takı ve aksesuar ürünlerinin Türkiye’ye ve yurtdışına online satışını yapmaktadır. Murat Durguner ve Aydın Günal tarafından 2010 yılında kurulmuştur.

InfoDif: Kerem Çalışkan ve Salih Eren Parlakgümüş tarafından kurulan Infodif, görüntü işleme ve video analizi yazılımları geliştirmektedir. Askeri ve sivil güvenlik, perakende, endüstriyel otomasyon ve medikal görüntüleme ürün ve çözümler ürettiği başlıca sektörlerdir.

Knoobl: bir mobil bilgi paylaşım aracıdır. Kullanıcılar anlatmak istedikleri dersi, paylaşmak istedikleri bilgiyi veya tecrübelerini yani genel olarak her türlü konuyu akıllı telefonları veya tabletleri vasıtasıyla anlatır ve diğer kullanıcılarla paylaşır. Süleyman Uslu, Emin Sadıyev, Mehmet B. Kopmaz ve Ömer Eldemir tarafından kurlumuştur.

Padmenu: restoran, kafe ve barlar için düşünülmüş, tablet bilgisayarlarla kullanılan, markalaştırılabilen interaktif bir dijital menü ve sipariş sistemidir. Duygu Kutluoğlu, Çağatay Çelebioğlu ve Adil Burak Kılıç tarafından başlatılan girişimdir.

Abonekit: bireylerin basit ihtiyaçlarına ya da ilgi alanlarına hitap edecek ürünlerin periyodik olarak gönderildiği abonelik tabanlı bir e-ticaret platformudur. Eda Evdüzen, Aslı Gökdere ve Onur Bozkurt tarafından kurulmuştur.

Alictus: Arif Emre TAŞ, Ecem BARAN ve Onur Dilek tarafından kurulan Alictus’un ilk projesi GamePho, akıllı telefonların bilgisayar ve akıllı TV’lerde harekete duyarlı kumanda olarak kullanılmasını sağlayacaktır. Alictus, GamePho projesi ile konsoldaki rakiplerinin sunduklarını daha fazla kullanıcıya ve daha düşük maliyete sunmayı planlamaktadır.

Ollaa: kullanıcıların cep telefonlarından o an yaptıkları aktiviteleri uygulama tarafından sağlanan fiiler çerçevesinde, birlikte yaptıkları arkadaşlarını etiketleyip, bulundukları konumları belirtip, fotoğraf ekleyerek paylaşabildikleri bir sosyal ağdır. Ahmet Alp Balkan ve Uğur Kumru tarafından kurulmuştur.

Mobiluygulamam.com: web üzerinden düşük maliyetler ile KOBİler için mobiluygulama yaratma platformudur. Genel olarak şablon üzerinden websitesi yaratan ürünlerin mobil uygulama benzeri olarak düşünülebilir. Yiğit Darçın, Halil Cem Tonguç ve Cenk Çivici tarafından kurulmuştur.

Mutualizm: bir girişimin parçası olmak, kendi ekibini kurmak ya da daha kalabalık bir ekiple yola devam etmek isteyenler için hazırlanmış bir platformdur. Kurucusu Lütfi Demirci'dir.

WASD: Ufuk Şahin tarafından kurulan Pantheon strateji oyun motoru projesi ODTÜ Teknokent bünyesinde yer alan  ATOM (Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi)’nde sürdürmektedir. Pantheon ve Nakrum üzerinde hayata geçirmeye çalışan ekip, Pantheon ile kısa sürede ve daha az maliyetle yeni nesil tarayıcı tabanlı strateji oyunları geliştirmeyi amaçlamaktadır.

BMsmart: projesi ile firmalara, iş yönetimiyle ilgili tüm ihtiyaçlarının karşılayabileceği bir SaaS çözümü sunmayı amçlamaktadır. Alper Kılıç ve Barış Eskikaya tarafından kurulmuştur.

Buggum: Burkay Özdemir, Emre Canbazoğlu ve Murat Pak tarafından kurulan Buggum, mobil ve sosyal oyunlar geliştiren girişimdir. Mobil ve sosyal dünyadaki bazı eksikliklerin farkına varıp bunların doldurulması amacıyla yola çıkmışlardır.

Vanilyaclub: Kozmetiğe ilgili kadınların aylık abone olabildiği, her ay lüks markaların  güzellik ürünlerinin mini boylarından 4-5 tanesini özel bir kutuda üyelerine gönderildiği internet eticaret girişimidir. Mustafa Ekim ve Beri Bener tarafından kurulmuştur.

UniversiteliAnlatsin.com: üniversite öğrencileri için profesyonel bir sosyal ağdır. Eril Gün Ezerel, Tuğberk Kılıç ve Övünç Metin tarafından kurulmuştur.

Drawium: web geliştiricilerine kullanıcılarının dikkatini kanalize edebilme yeteneği sağlayan bir takım çantasıdır. Seçkin Can Şahin ve Özgür Saygın Bican tarafından kurulmuştur.

Funrika: Cem Nahit Köne, Mehmet Öykü Bilgiseren, Tufan Özdoğan ve Yücel Fakıoğlu tarafından kurulmuştur.  “Eğlence Fabrikası” Funrika’nın temel vizyonu yaratıcı fikirleri özgün oyun deneyimlerine dönüştürerek, sosyal ve mobil oyun alanlarına odaklanmaktır.

Wimsh: sosyal fotoğraf paylaşım ağıdır. İTÜ öğrencisi iki genç girişimci Hayri Can Akyel ve Berkay Yıldız tarafından kurulmuşlardır.

TrendPin: internet ortamında alışveriş deneyimini üst seviyeye taşıyacak bir sosyal ağdır.  Kerem Işık ve M. Murat Demir tarafından kurulmuştu.

ETohum'un seçtiği 40 girişim için hazırladığı web sayfasını inceleyerek girişimler ve girişimcileri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Girişim Haber ekibi olarak ETohum organizatörü Burak Büyükdemir ve Etohum ekibini gerçekleştirdikleri zirve için tebrik ediyor, her birine hayatlarında başarılar dilediğimiz seçilen 40 girişimi ilgi ve bilginize sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor