20 Yaşında Patron Oldu, Hikayesini Kitap Yaptı

Genç yaşta iş dünyasına adım atan ve başarı üstüne başarı yakalayan Erdem Genç'in bir süredir üstünde çalıştığı "20 Yaşında Patron Olmak" isimli yeni kitabı geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı. “20 Yaşında Patron Olmak”, henüz lisede, üniversitede okuyan veya yeni mezun okuyuculara alternatif bir kariyer yolculuğunda ilham vermek için kaleme alınmış bir eser. Erdem Genç, kendi öyküsünden yola çıkarak bu işin nasıl yapıldığını, nasıl genç yaşta, ne gibi olayları fırsata çevirerek paraya dönüştürebileceğinizi açık yüreklilik ve samimiyetle yazmış. Dahası, 20'ye yakın 20li yaşlarında kendi şirketinin sahibi olmuş ve başarıyı yakalamış genç arkadaşlarımın öykülerini örnek olarak vermiş.

Genç yaşta iş dünyasına adım atan ve başarı üstüne başarı yakalayan genç girişimci Erdem Genç'in bir süredir üstünde çalıştığı "20 Yaşında Patron Olmak" isimli yeni kitabı geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı.

20 Yaşında Patron Olmak”, henüz lisede, üniversitede okuyan veya yeni mezun okuyuculara alternatif bir kariyer yolculuğunda ilham vermek için kaleme alınmış bir eser. Erdem Genç, kendi öyküsünden yola çıkarak bu işin nasıl yapıldığını, nasıl genç yaşta, ne gibi olayları fırsata çevirerek paraya dönüştürebileceğinizi açık yüreklilik ve samimiyetle yazmış. Dahası, 20'ye yakın 20li yaşlarında kendi şirketinin sahibi olmuş ve başarıyı yakalamış genç arkadaşlarımın öykülerini örnek olarak vermiş.

Erdem Genç kitabını şu sözlerle anlatıyor; "Yirmili yaşları bitirmeden ve henüz milyonlarca dolarlık servete ulaşmamış biri olarak bu kitabı yazmaktaki amacım, yukarıda bahsettiğim başarıları sıcağı sıcağına yaşıyorken yaşça ve çağca yakın olduğum gençlere ilham verebilmek, “siz de yapabilirsiniz” diyebilmek. Elbette 60’larını devirmiş, dev holdinglerin başına kurulmuş deneyimli üstatlarımızın paylaşımları da çok değerli. Ancak onların çalıştığı şartlar çok farklıydı. Yedek parça fabrikasını nasıl kurduğunu anlatan biri döneminde aslında başka yedek parça fabrikası yoktu. Ben ve benim jenerasyonumdan birçok arkadaşım ise –reklamcılar bize Y kuşağı demeyi seviyor- her şey varken, birçok şeyi başardık ve bize sunulan kariyer yolu yerine alternatif, girişimcilik yolunu tercih ettik.

Diğer bir amacım ise birkaç yıldır Genç Girişimci ve İşadamı olarak katıldığım onlarca üniversite seminerinde ulaştığım arkadaşların dışında kalan diğer üniversite öğrencilerine de ulaşabilmek. Bugüne kadar ulaştığım kişilere de sunumlardan çok daha fazlasını, kalıcı bir şekilde aktarabilmek."

Erdem Genç Kimdir?

Türkiye’nin iş dünyasını en çok eğlendiren şirketi  M3 Works’ün başında olan Erdem Genç’in, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları üyelikleri dışında edebiyat, müzik, fotoğraf gibi uğraşları bulunmaktadır. YTÜ Makine Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunu olan, 1983 doğumlu Erdem Genç, şirketlere takım çalışması ve motivasyon atölyeleri düzenleyen M3 Works şirketi sahibi, Park Kitap Yayıncılık Hizmetleri  ve Gizlimoda.com  şirketleri kurucu ortağıdır. Ayrıca edebiyat, müzik ve fotoğraf gibi uğraşları bulunan Genç’in “20 Yaşında Patron Olmak” ve “Debut”  adlarında iki kitabı bulunmaktadır.

1999-2004 arası Metal Monster dergisi editörlüğü yapmış, 2006-2010 Yılları arasında Üniaktivite ‘de Yönetici Ortaklık görevinde bulunmuştur. Campus TV’de program yapmış, Köprüaltı, Şebek, Dream ve Fortune dergilerinde yazmış olup Alternatif Süreç gazetesi ve bloglarında halen yazmaktadır. Soul Shred’le 2003, Karma ile 2009 tarihli olmak üzere vokalist olarak kayıtları bulunmakta, M3 Ritm Atölyesi ile 2006′dan beri perküsyon çalmaktadır. 3. İfsak Genç Fotoğrafçılar Festivali, Modern Face Of Istanbul gibi birçok sergide yeralmış, sırasıyla İzzet Keribar, 3. Kingston & Fotoğraf Dergisi ve 4. Kingston & Fotoğraf Dergisi yarışmalarından ödüllü bir fotoğrafçıdır.

2006 Yılı JCI İstanbul “İlk 15 JC” Proje Direktörü, Young Ceo Club 2010-2011 Dönemi Üye İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Nişantaşı Leo Kulübü 2009-2010 Dönemi Başkanı olan Erdem Genç, 2011-2012 Dönemi Nişantaşı Lions Kulübü Başkanı, JCI Bahçeşehir ve YTÜMed üyesidir.

Otuzun üzerinde üniversitede “Girişimcilik” konulu seminerler veren Erdem Genç’in TÜGİAD, Boğaziçi Üniversitesi, Startup Weekend, JCI, Lions, Peryön, Eduplus gibi çeşitli kurumlardan ödülleri bulunmaktadır.

Girişim Haber olarak genç girişimci Erdem Genç'i tebrik ediyor, "20 Yaşında Patron Olmak" isimli kitabını tüm genç girişimcilere öneriyor, siz değerli okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 13.548 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Genç Girişimciler, Tanıtım Haberi

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor