Türkiye'nin En İyi Mobil İş Fikirleri Belli Oldu!

Qualcomm’un düzenlediği ve toplamda 50.000 TL nakit para ödülü veren “Mobil İş Fikri ve Uygulama Yarışması” sonuçlandı. Mobil eğlence, mobil sağlık, lokasyon tabanlı servisler ve mobil platformun diğer alanlarına yönelik en iyi uygulama ve iş fikirlerini değerlendiren yarışmada 30.000 TL’lik birincilik ödülünü “Treasures and Traps” (Hazineler ve Tuzaklar) isimli mobil iş fikriyle Yener Duran kazandı. Yarışmada ayrıca zenginleştirilmiş gerçeklik, mobil eğlence, mobil araçlar, sosyal medya, mobil sağlık, lokasyon tabanlı uygulamalar ve bilgi servisleri olmak üzere farklı kategorilerde özel ödüller verildi.

Qualcomm’un düzenlediği ve toplamda 50.000 TL nakit para ödülü veren “Mobil İş Fikri ve Uygulama Yarışması” sonuçlandı.

Mobil eğlence, mobil sağlık, lokasyon tabanlı servisler ve mobil platformun diğer alanlarına yönelik en iyi uygulama ve iş fikirlerini değerlendiren yarışmada 30.000 TL’lik birincilik ödülünü Treasures and Traps(Hazineler ve Tuzaklar) isimli mobil iş fikriyle Yener Duran kazandı. Yarışmada ayrıca zenginleştirilmiş gerçeklik, mobil eğlence, mobil araçlar, sosyal medya, mobil sağlık, lokasyon tabanlı uygulamalar ve bilgi servisleri olmak üzere farklı kategorilerde özel ödüller verildi.

Yeni nesil mobil teknolojilerde dünya lideri Qualcomm’un Türkiye ofisi Türkiye’de geliştirilen mobil uygulama ve iş fikirlerini desteklemek amacıyla düzenlediği “Mobil İş Fikri ve Uygulama Yarışması”nın ödül töreni 29 Aralık Perşembe günü İstanbul Sofa Otel’de yapıldı. Ekim ayında başlayan yarışmaya başvurular www.mobilisfikriyarismasi.com adresi üzerinden alındı. Mobil platforma ilgi duyan öğrenciler, bağımsız uygulama geliştiriciler ve şirketlerin büyük ilgi gösterdiği yarışmada finale kalan 16 yarışmacı yarattıkları mobil iş fikri ve uygulamaları ile ilgili tüm ayrıntıları 21 Aralık tarihinde düzenlenen jüri sunumlarında jüri üyeleriyle paylaştı.

Qualcomm Genel Müdürü Barış Ruacan, Bloomberg HT Ekonomi Direktörü ve MOBİLSAD Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal, Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir, Mivento Bilişim Kurucusu ve Genel Müdürü Altuğ Acar, Young Turk Ventures Kurucusu Cem Sertoğlu ve KAGİDER Başkanı Gülden Türktan gibi mobil teknolojiler ve girişimcilik dünyasından önemli simaların oluşturduğu jüri, sunumları değerlendirerek kazananları belirledi.

Birincilik ödülü sosyal oyun Treasures and Traps’in

Cheetah Interactive isimli mobil ve sosyal oyun şirketinin geliştirdiği Treasures and Traps (Hazineler ve Tuzaklar) yarışmada birinciliği elde ederken, uygulamanın sahibi Yener Duran 30.000 TL tutarındaki nakit para ödülünün sahibi oldu. İçinde yer alacak ticari, kültürel ve turistik kurumların düzenleyeceği organizasyonlarla birlikte sosyal bir platform özelliğine sahip olan Treasures and Traps, lokasyon bazlı özelliğini zenginleştirilmiş gerçeklik teknolojisi ile harmanlayarak kullanıcılara yeni ve eğlenceli bir oyun deneyimi kazandırmayı hedefliyor.

“Bugün kaç kilometre yürüdüm”

Yarışmada 15.000 TL tutarındaki ikincilik ödülünü kazanan ise, insanların gün boyunca attıkları adım sayısını ölçerek bu veriyi Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda paylaşmalarına olanak tanıyan Adımsayar isimli uygulamasıyla Onur Özkol oldu. Uygulama insanları spor yapmaya teşvik ederek sağlıklı yaşam tarzlarını desteklemeyi amaçlıyor.

Masal ve hikâyeleri video desteği ile oluşturan ürün: “Öykücü – The Story Maker”

Yarışmada 5.000 TL tutarındaki üçüncülük ödülünün sahibi ise, çocuk eğitimine yönelik uygulamalar üzerinde çalışan ve daha önce “Hadi Bakalım” adlı mobil çocuk uygulamasını geliştiren Minidahi projesinin “Öykücü – The Story Maker” isimli mobil yazılım geliştirme kiti ile Tansu Kendirli oldu. Proje kullanıcıların, programlama bilgi ve becerisi gerektirmeden kendilerine ait çizim, müzik ve ses kayıtlarıyla kendi masal ve hikâyelerini birer mobil uygulama (application) biçiminde oluşturmasına imkân veriyor. “Öykücü – The Story Maker” projesi çocukların gelişiminde, hızlı biçimde içerik oluşturulmasını ve çocuklara yönelik nitelikli eserlerin ortaya konmasına imkan sağlayan interaktif anlatımın yararlarını öne çıkarmayı amaçlıyor.

Yarışmada farklı kategorilerde Jüri Özel Ödülü kazanan mobil uygulama ve iş fikirleri ise şöyle:

  • Augmented Reality (Zenginleştirilmiş Gerçeklik): IstanbulLive – Engin Şenalp
  • Mobil Eğlence: Barcode Player – Ahmet Keleş, Gökçe Karalezli ve Buket Karalezli
  • Mobil Araçlar: EasyApp – Emre Ertan, Mert Sevinç, Sarp Erdağ ve Yavuz Dalkılıç
  • Sosyal Medya: Play or Love – Gürel Yıldız
  • Mobil Sağlık: Kanka – Talat Demir ve Ramazan Hocaoğlu
  • Lokasyon Tabanlı Uygulamalar: Taxi Buddy – Şahin Erdemir ve Ahmet Özkan
  • Finansal Servisler, Bilgi veya Haber Servisleri: Pronunciation – Ersin Gülbahar

Ödül töreninde yarışmaya katılan herkese ve jüri üyelerine Qualcomm Türkiye adına teşekkür eden Qualcomm Türkiye Genel Müdürü Barış Ruacan şu açıklamayı yaptı: “Türkiye olarak mobil platforma en hızlı uyum sağlamış, en yetenekli uygulama ve fikir geliştiricilere sahip ülkelerden biriyiz. Qualcomm, ülkemizde mobil ekosistemin gelişmesine ve yaygınlaşmasına öncülük etmeyi amaçlamakta ve bunun için çeşitli etkinliklerle gerek bağımsız gerekse kurumsal uygulama ve fikir geliştiricilerini desteklemektedir. Yarışmada karşılaştığımız birbirinden çarpıcı fikirler de bu konuda geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır.”

Yarışma ile ilgili diğer tüm detayları www.mobilisfikriyarismasi.com adresinden öğrenebilirsiniz.

Girişim Haber olarak ödül kazanan tüm girişimcileri tebrik ediyor, haberimizi mobil alanda faaliyet yatırımcı ve girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

YTÜ Matematik Mühendisliği mezunu, 2005 yılında yazılım mühendisi olarak bilişim sektöründe çalışma başladı. Şimdilerde data, martech ve ai odaklı projelerde Teknik  Proje Yöneticisi olarak çalışıyor. 2006-2010 yıllarında girişim analizlerini kişisel blogunda paylaştı, Eylül 2010'da yeni medya girişimi Girişim Haber'i kurdu. Yayın Yönetmenliğine ek olarak yazılarıyla da bu platformda yer alıyor.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor