17'nci TOYP Ödülleri Sahiplerini Buldu

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından Genç Liderler ve Girişimciler ( JCI ) Derneği ( Junior Chamber International ), bu yıl 17’inci kez gerçekleşen (Ten Outstanding Young Persons) “Türkiye’nin 10 Başarılı Genci Ödülleri” sahiplerini buldu. JCI Türkiye tarafından JCI İstanbul’nun ev sahipliğinde İstanbul Bilgi Üniversitesi ‘nin ana sponsorluğunda Global Girişimcilik Haftası içerisinde 17 Kasım 2011 tarihinde Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda görkemli bir tören ile Türkiye’nin 10 başarılı genci ödüllendirildi. İşte detaylar..

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından Genç Liderler ve Girişimciler ( JCI ) Derneği ( Junior Chamber International ), bu yıl 17’inci kez gerçekleşen (Ten Outstanding Young Persons) “Türkiye’nin 10 Başarılı Genci Ödülleri” sahiplerini buldu.
JCI Türkiye tarafından JCI İstanbul’nun ev sahipliğinde İstanbul Bilgi Üniversitesi ‘nin ana sponsorluğunda Global Girişimcilik Haftası içerisinde 17 Kasım 2011 tarihinde Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda görkemli bir tören ile Türkiye’nin 10 başarılı genci ödüllendirildi. 
Ödül süreci, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve belirlenen 10 farklı kategoride  tasarı aşamasını geçerek hayata geçirilmiş bir projesi  olan, bu proje ile kendine ve çevresine pozitif katkı sağlayan 18 -40 yaş arası gençlerin başvurularının alınması ile başladı..  Aranan kriterler bunlarla da sınırlı kalmadı, ödüle başvuran projelerin hem buluş hem girişimcilik özelliğinin yanı sıra hem de anlamlı bir hikâyesi olmasına dikkat edildi. Değerlendirmeler ise, her biri kendi alanında uzman profesyoneller ve akademisyenlerden oluşan tarafsız ve bağımsız jüri komiteleri tarafından gerçekleştirildi.

10 farklı kategoride Türkiye’nin en başarılı on genci seçilenlerden; Tolga Tatari (İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik ) , Leo Süren Halepli (Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi ) , Güray Kaya (Bilimsel Önderlik), Cem Vardarcı ( Kültürel Başarı), Ceren Öztulca (Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik ) , Mustafa Dalcı (İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı ), Bener Erkorur (İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet ) , Hatice Altuğ (Fen ve Teknik Gelişme ), Fuat Sami (Kişisel Başarı) , Aydoğan Özcan (Tıbbi Yenilik ve Buluşlar ) 2012 JCI Dünya Kongresi'nde Tapei / Taiwan’da Dünya’nın en başarılı genci olmak için ülkemizi temsil edeceklerdir.

Şafak Pavey, duygulandırdı.

2010 yılında Türkiye’nin en başarılı gençlerinden biri seçilen Şafak Pavey, 2011 yılında Belçika’da yapılan JCI Dünya Kongresi’nde Dünya’nın en başarılı gençlerinden biri seçildi. Pavey, JCI Dünya Kongre’sinde ülkemizi gururlandırırken yaptığı konuşmada da olduğu gibi yine dinleyicileri duygulandırırken ülkemizden tekrar Dünya birincisi çıkarma dileklerinde bulundu.

Dünyaya ilham veren Türkiye birincileri:
TOYP’97 birincilerinden Dr. Arın Namal, İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet Kategorisinde   “AIDS Hastalarının Topluma Kazandırılması” konulu çalışması ile “Dünya Birinciliği” ödülünü 1998 yılında Filipinler- Manila’da almıştır.
TOYP’98 birincilerinden Harun Güçlüsoy, Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik Kategorisinde   “Akdeniz Foklarının Kurtarılması” konulu çalışması ile “Dünya Birinciliği” ödülünü 1999 yılında Fransa- Cannes’da almıştır.

 TOYP’98 Dünya birincimiz Erol User Dünya barışına katkı alanında ödülünü almıştır.  

TOYP’98 birincilerinden Doç. Dr. Hasan Alanyalı Fen ve Teknik Gelişme Kategorisinde “ Biyomalzemeler” alanındaki çalışmaları ile  dünya jürisi tarafından büyük ödüle layık görülerek,“Dünya Birinciliği” ödülünü 1999 yılında Fransa- Cannes’da almıştır.

TOYP’06 birincilerinden Yrd. Doç. Dr. Hilmi Volkan Demir  , “ Bilimsel Önderlik ” dalında  “optoelektronik ve kuvantum aygıtları üzerine araştırmaları ve icatları nedeniyle  dünya jürisi tarafından büyük ödüle layık görülerek,“Dünya Birinciliği” ödülünü 2007 yılında Türkiye’de almıştır.

TOYP’09 birincilerinden  Tuğba Kalafatoğlu , Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi kategorisinde “  dünyada kadınların siyasette daha aktif rol alması için Votewomaninpolitics adlı bir organizasyon alanındaki çalışmaları ile  dünya jürisi tarafından büyük ödüle layık görülerek,“Dünya Birinciliği” ödülünü 2009 yılında Tunus-Hammamet’de almıştır.

TOYP’09 birincilerinden   Dr. Utkan Demirci  ise; Tıbbi Yenilik ve Buluşlar kategorisinde  projeleriyle  Her testin maliyetini 1 dolar seviyelerine düşürecek ve hastane dışı ortamlarda bile 3 dakikada test sonucunu öğrenmeyi sağlayacak geliştirdiği cihaz ile dünya jürisi tarafından büyük ödüle layık görülerek,“Dünya Birinciliği” ödülünü 2009 yılında Tunus-Hammamet’de almıştır.

TOYP’10 birincilerinden Şafak Pavey ise; İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı kategorisinde Dünya birinciliği aldı. Birleşmiş Milletlerdeki görevi sırasında Ortadoğu, Güney Batı Asya ve Kuzey Afrika`da zor durumdaki sayısız insan için insani yardım çalışmaları yaptı. Cezayir, Sahra, Mısır, Yemen, Lübnan, Suriye, Afganistan, Irak ve İran`daki çatışma ve savaş krizlerinde görev aldı.

Junior Chamber International (JCI) Hakkında:

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan, JCI (Junior Chamber International  Genç Liderler ve Girişimciler Derneği ), 200 bini aşkın üyesi ile dünyada 115 ülkede faaliyet göstermektedir. Küreselleşen dünyada, evrenselliği benimseyen ve dünya barışını destekleyen bir oluşum olan JCI, üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişime katkıda bulunmalarını hedefler. ICC, UNICEF, AIESEC gibi derneklerle de işbirliği içinde olan JCI, Jacques Chirac (Fransa Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Fransa Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk (AT Komisyon Başkanı),  Gerald Ford (ABD Başkanı), Paul Schulter (Danimarka Başkanı) gibi birçok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırmaktadır.

Bu haberimiz vasıtasıyla ödül alan genç lider ve girişimcileri tebrik eder, başarıların devamını dileriz.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 5.959 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Ulusal, Yarışma

Yorumlar

Nihan Balcaz
Nihan Balcaz
Bu tip etkinliklere katılım cesareti göstrebilmek te ayrı bir girişimcilik ruhu olsa gerek. Bende  ödül alan genç girişimcileri tebrik ediyorum. Başarılar çocuklar!

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor