İflas Eden Şirketi, 30 Ülkeye İhracat Yapar Hale Getirdi!

1995 yılında mali müşavir olarak iş hayatına atılan Hüseyin Bağcı, Bursa'da otomotiv aksesuarı üreten OMSA şirketinin de defterini tutmaya başladı. 2002 yılında OMSA'nın Alman büyük ortağının Türkiye'deki iş gücü maliyetlerini gerekçe göstererek yatırımını Tayvan ve Çin'e kaydırmasının ardından firmanın darboğaza girdiğini gören Bağcı, Avrupa'da marka değeri bulunduğunu düşündüğü şirketi satın aldı.

Mali müşavir olarak defterini tuttuğu firmayı iflasın eşiğindeyken satın alan Hüseyin Bağcı, şu anda 30 ülkeye ihracat yapıyor. Çalışanlarının maaşını ödeyemez haldeki şirketi Avrupa'nın en önemli oto aksesuar üreticileri arasına sokmayı başaran Omtek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bağcı, "Alman ortağın buradan çekilip Çin ve Tayvan'a gitmesiyle firma darboğaza girmişti. Biz de zor durumdaki firmayı satın aldık. Bugün ABD başta olmak üzere Almanya, Fransa, İngiltere gibi 30 ülkeye ihracat yapıyoruz." dedi.

1995 yılında mali müşavir olarak iş hayatına atılan Hüseyin Bağcı, Bursa'da otomotiv aksesuarı üreten OMSA şirketinin de defterini tutmaya başladı. 2002 yılında OMSA'nın Alman büyük ortağının Türkiye'deki iş gücü maliyetlerini gerekçe göstererek yatırımını Tayvan ve Çin'e kaydırmasının ardından firmanın darboğaza girdiğini gören Bağcı, Avrupa'da marka değeri bulunduğunu düşündüğü şirketi satın aldı. Bursa'da 160 çalışanıyla otomobiller için krom, alüminyum, ahşap, karbon ve deri aksesuar üreten fabrika ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Rusya, Arjantin, Cezayir ve İran'ın yanı sıra Türk cumhuriyetlerinin de aralarında bulunduğu 30 ülkeye ihracat yapıyor. Yıllık 12 milyon Euro ciro yaptıklarını belirten Bağcı, paslanmaz otomotiv aksesuarında Avrupa'da bir numara olduklarını ifade etti. Hüseyin Bağcı, yıllık 12 milyon Euro'luk ciroyu artırma gayreti içinde olduklarını söyledi.

Omtec ve ürünleri hakkında daha fazla bilgi için www.omtec.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Zaman kaynaklı haberimizi girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Not: Yayınladığımız bu makale 2011 yılına aittir, dolayısıyla içerdiği bilgiler ve veriler yayınlandığı tarih itibariyle geçerlidir.

Bu içeriği 23.958 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Reel Sektör
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor