eTohum Yatırımcılarından 2 Yeni Girişime Destek

Etohum Fonu’nu oluşturan Türkiye’nin ileri gelen melek yatırımcıları 2011 yılı içerisinde girişim yapacakları internet projelerini yoğun bir çalışma sonunda belirledi. Oyun programcıları için farklı platformlarda uygulama yapma olanağı tanıyan Gideros Mobile ve ilişkilerindeki mutluluğu bilimsel eşleşme yoluyla bulmak isteyenler için kurulan Pembe Panjur bu yılın yatırım yapılması kararlaştırılan girişimleri oldu.

Etohum Fonu’nu oluşturan Türkiye’nin ileri gelen melek  yatırımcıları 2011 yılı içerisinde girişim yapacakları internet projelerini yoğun bir çalışma sonunda belirledi. Oyun programcıları için farklı platformlarda uygulama yapma olanağı tanıyan Gideros Mobile ve ilişkilerindeki mutluluğu bilimsel eşleşme yoluyla bulmak isteyenler için kurulan Pembe Panjur bu yılın yatırım yapılması kararlaştırılan girişimleri oldu.

Türkiye’nin önde gelen başarılı melek yatırımcılarının internet sektöründe gelecek gördükleri girişimlere yatırım yapmak için oluşturdukları Etohum Fonu 2011 içerisinde ortak olacakları yeni şirketleri belirledi. Bu kapsamda 18 melek yatırımcının bireysel ortaklar olarak bir araya gelmesi sonucunda kurulan Etohum Fonu iki yeni internet girişimi olan Gideros Mobile ve Pembe Panjur şirketlerinin isimlerinin yükselen başarı grafikleri dolayısıyla önümüzdeki yıllarda sıkça duyulacağına dair hissettikleri güveni kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyuyor.

Türkiye’deki internet şirketlerinin sayısını artırmak, sektördeki girişimcileri desteklemek, yeni ortaya çıkan internet ekosisteminin oluşumu ve gelişimi için girişimciler ile yatırımcılar adına ticari bir pazar yeri oluşturmak amacıyla kurulan Etohum yıl içinde yatırım yapılması planlanan 15 internet girişimcisi ve projelerini belirlemek için her sene detaylı bir çalışma yapıyor. Geçen seneki sürece kısaca bakıldığında 2.200 internet girişimcisinin başvuru yaptığı görülüyor. İlk aşamada belirlenen 200 adayla yüz yüze görüşmeler yapan Etohum 40 kişilik bir ön liste oluşturuyor. Bu listedeki girişimciler 2011 Ocak ayı içerisinde Etohum Fonu kurucularına birer sunum yaptı ve aralarından 15 girişimci Şubat ayında son elemelerin yapıldığı Antalya’daki Rixos Etohum kampına katılma hakkını kazandı. 

Gideros Mobile ve Pembe Panjur ekibine başarılar diliyor, e-kolay kaynaklı haberimizi okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 4.491 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Bilişim / Teknoloji, Yeni Girişim
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor