DOĞAKA Girişimcilere 500 Bin Lira Destek Sağlayacak

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Teknik Destek Programı kapsamında kar amacı gütmeyen kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarına 500 bin lira maddi destek sağlayacak. Türkiye'de ilk kez DOĞAKA tarafından 2010 yılında uygulanan Teknik Destek Programı 2011 yılında teklif çağrısına çıkarak 500 bin lira bütçeyle destek sağlayacak.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Teknik Destek Programı kapsamında kar amacı gütmeyen kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarına 500 bin lira maddi destek sağlayacak.

Türkiye'de ilk kez DOĞAKA tarafından 2010 yılında uygulanan Teknik Destek Programı 2011 yılında teklif çağrısına çıkarak 500 bin lira bütçeyle destek sağlayacak.

DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, yaptığı açıklamada, program kapsamında kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarına verilecek olan 500 bin liralık desteğin önemli olduğunu vurguladı.

500 bin lira tutarındaki bütçeye sahip programa Son Başvuru Tarihinin 19 Ağustos olduğunu belirten Serdengeçti, amaçlarının TR63 Doğu Akdeniz Bölgesinde faaliyet gösteren yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz ettiğini, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarında çözüme yönelik geçici süreli uzman desteği sağlanacağını ifade etti.

Projeden Yararlanacak Kurum ve Kuruluşlar

  • Kamu Kurum ve Kuruluşları
  • Yerel Yönetimler ve Mahalli İdare Birlikleri
  • Üniversiteler
  • Meslek Okulları ve Araştırma Enstitüleri
  • Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları
  • Sivil Toplum Kuruluşları

  • Teknik Destek Programı;nın 2010 yılındaki ilk uygulaması kapsamında DOĞAKA'ya yapılan başvuruların yaklaşık %80'i başarılı bulunarak uzman desteği sağlandı. Sunulan teknik destek sayesinde birçok kurum proje geliştirme kapasitesini artırdı. Teknik Destek Programı Ajansın büyük bütçeli mali destek programları kadar çarpan etkisi yarattı. Özellikle bazı kurumlarda kritik noktalar için talep edilen uzmanlar büyük sorunların çözülmesine ve büyük çaplı program ve projelerin hayata geçirilebilmesine olanak sağladı.''

    Yerel Kalkınma İçin Uzman Desteği

    Teknik Destek Programı kapsamında yerel ve bölgesel kalkınmada faaliyet gösterecek kurum ve kuruluşlara da uzman desteğinin sağlandığını belirten Serdengeçti, şunları kaydetti:

    ''Yerel yönetimlerin planlama çalışmaları ile bölge plan ve programlarını uygulama ve yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerine ve kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalarına maliyeti 15 bin liraya kadar ulaşabilecek uzman desteği sağlanacak. Geçen sene olduğu gibi, bu sene de program kapsamında faydalanıcı kurumlara doğrudan mali kaynak aktarımı gerçekleşmeyecek. DOĞAKA sadece talep edilen uzmanların sunacağı eğitim, danışmanlık, proje hazırlama veya lobicilik ve uluslararası ilişkiler geliştirme hizmetlerini finanse edecek.''

    Başvuruda Kolaylık

    2010 yılındaki ilk uygulamadan farklı olarak bu sene yapılacak teknik destek başvurularının daha kolay olduğunu vurgulayan Serdengeçti, ''Başvurular, internetten edinilecek elektronik başvuru formunun bilgisayar ortamında doldurulması ve yine internet ortamında DOĞAKA'ya iletildikten sonra, gerekli destekleyici belgelerle beraber imzalı iki nüshasının da ajansa teslim edilmesi ile tamamlanacak. Teknik Destek almak isteyen başvuru sahipleri en fazla iki proje sunabilecek ve her iki projenin de başarılı bulunması durumunda daha yüksek puanı alan projesine destek alabilecek'' şeklinde konuştu.

    Teknik Destek Programı'na yapılacak proje başvurularının nitelikli ve amaca uygun bir şekilde hazırlanabilmesi için, bölge genelinde programla ilgili bilgilendirme toplantılarının gerçekleştirileceğini anlatan Serdengeçti, başvuru dönemi boyunca, DOĞAKA Program Yönetim Birimi ve Yatırım Destek Ofisleri paydaşların programla ilgili sorularını hızlı bir şekilde cevaplandıracağını söyledi.

    Sosyal Destek Programı Başvuruları için : Tıklayın    / Son başvuru tarihi 12 Ağustos 2011

    Teknik Destek Programı Başvuruları için  : Tıklayın   / Son başvuru tarihi 19 Ağustos  2011

    Doğrudan Faliyet ve Mali Destek Programı Başvuruları için  : Tıklayın  / Son başvuru tarihi 25 Kasım  2011

    Başvuruda bulunacak girişimcilerimize başarılar diliyoruz. Haberimizi girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

    Sevgi ve Saygılarımla.

    Erdem Öztürk / Girişim Haber

    Yazar Erdem Öztürk Hakkında

    2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

    Yorumlar

    fatma bakırcı
    fatma bakırcı
    selam yaptiginiz iş çok güzel bende kendi işmi kurmak istyorim benım bir pirojem var sizden destek beklyorim 0532 625 1544

    Yorum Ekle

    Ad Soyad *
    E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
    Web
    KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
    •   Yorum  
    •   Önizle  
    Yükleniyor