Geleceğin Lideri Olmak İsteyenler, Bu Zirveyi Kaçırmayın!

Esra Tavukçu: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri son sınıf öğrencisi olup, Sosyal Girişimci yönüyle YGA organizasyonunun Çanakkale Sorumlusu'dur. Girişim Haber'in ilk konuk yazarıdır. Sizleri haberiyle başbaşa bırakıyoruz. YGA Liderlik Zirvesi 26 Kasım 2011'de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek ve kısıtlı sayıda başvurunun seçileceği Ön Başvurular için Son başvuru tarihi 30 Mayıs’tır. Katılım için acele edin. İşte detaylar..

Konuk Yazarımız Hakkında; Esra Tavukçu: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri son sınıf öğrencisi olup, Sosyal Girişimci yönüyle YGA organizasyonunun Çanakkale Sorumlusu'dur. Girişim Haber'in ilk konuk yazarıdır. Sizleri haberiyle başbaşa bırakıyoruz.

Geleceğin Lideri Olmak İsteyenler, Bu Zirveyi Kaçırmayın!

Öncelikle siz değerli Girişim Haber okurlarına merhabalar.

Geleceğiniz için, geleceğimiz için sıradışı bir liderlik yolculuğuna hazır mısınız? İşte size bir fırsat: YGA 2011 Liderlik Konferansı. Fırsat diyorum, çünkü; geleceğin liderleri bu zirveden çıkıyor!

2010 yılında Lütfi Kırdar'daki Zirvemizi tıklım tıklım dorduran lider adayları arasında olabilmek için 15 günde tam 6000 başvuru yapıldı. İşte bu yüzden bu fırsatı değerlendirmeniz için acele etmeniz gerekiyor.

Neden mi? Çünkü Konferans 26 Kasım 2011'de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek ve kısıtlı sayıda başvurunun seçileceği Ön Başvurular için Son başvuru tarihi 30 Mayıs’tır.

Başvuru için http://www.yga.org.tr/tr/basvuru_LK_2011.asp sayfasından kendinize yeni bir üyelik hesabı açabilir, üye iseniz mevcut başvurunuzu güncelleyebilirsiniz. Her türlü sorunuz için konferans@yga.org.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz. Size en hızlı şekilde yardımcı olacağız.

İşte YGA Liderliz Zirvesi hakkında sizlerle paylaşmak istediğim bazı satırbaşları;

15 GÜNDE GÖNÜLLÜLÜK İÇİN 6000 BAŞVURU YAPILDI!

2000 yılında Sinan YAMAN tarafından ‘Geleceğin Sosyal Sorumlu Liderlerini Yetiştirme’ amacı ile kurulan Young Guru Academy uluslar arası bir sivil toplum kuruluşu olarak her yıl daha fazla lider adayını bünyesine almaya devam ediyor. Her yıl Kasım ayında Lütfi Kırdar Kongre Sarayında yapılan Liderlik Zirvesi genç lider adaylarının gelecekteki yerlerini almaları için ön basamak oluyor. Bu yıl Liderlik Zirvesine katılmak için 15 günde 6000 başvuru yapıldı.

“Lütfi Kırdar Yıkılıyor”

Geçen yıl yine Kasım ayında gerçekleşen bu zirveye katılmak için tam 33.000 üniversitesi başvurmuştu. Değerlendirmeler sonucunda seçilen 2000 öğrenci Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler SABANCI, Turkcell CEO’su Süreyya CİLİV, Borusan Holding CEO’su Agah UGUR, Hürriyet CEO’su Hasan YILMAZ, Nokia Türkiye CEO’su Conor  PIERCE ve YGA kurucusu Sinan YAMAN’ı dinlemişti. Zirvede ilk konuşmacı olarak kürsüye çıkan Güler SABANCI, karşısında 2000 tane lider adayını gördüğünde hislerini “Lütfi Kırdar yıkılıyor” diyerek dile getirmişti.

‘YGA Geleceğin Çift Kanatlı Liderlerini Yetiştiriyor’

YGA lı gençlerin ürettiği ve hayata geçirdiği bazı sosyal sorumluluk projeleri şunlar:
Oku Düşün Paylaş, Kör Liderler, Global Hizmetkâr Liderler, Anadolu’ya Beyin Göçü, Yıldızlar Koruma Altında, Kardelen Öğretmenler Liderlik Kampı, Değişim Liderleri, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları ile Hayal Ortaklığı.

YGA, Oku Düşün Paylaş projesi ile 2000 yılından beri, “Okuyan, sıra dışı düşünen ve fikirlerini özgürce paylaşan genç beyinler” yetiştirmek için Türkiye genelinde 154 YGA Yaratıcı Kütüphanesinde hizmet veriyor. Bu kütüphanelerde üniversiteleri öğrencileri gönüllü olarak görev alıyorlar.

İşte YGA Şiiri:
Dünyayı değiştireceğine inanacak kadar idealist, 
Hayalinin önündeki engelleri görecek kadar da gerçekçi.
Engelleri kaldırmayı deneyecek kadar cesur,       
Sıra dışı hayal ortakları ile çalışabilecek kadar da uyumlu
Kendine yapabileceği en büyük yardımın,   
Başkalarına yardım etmek olduğunu bilen bir bencilseniz. 
Sosyal sorumluluk sahibi, başarılı,
Çift kanatlı bir lider olmayı hayal ediyorsanız,
Sizi tanımaktan onur duyarız..

Liderlik Zirvesine katılmak ve sonrasında bu uygulamalı liderlik okulunda yer alabilmek için 30 Mayıs 2011 tarihine kadar www.yga.org.tr adresinden ön başvuru yapmak yeterli.

Unutmayın..

  • Ön başvurular için 30 Mayıs son gün ve 5 gün kaldı.
  • Liderlik Zirvesi başvurusu kabul edilen öğrencilerin yol ücretleri YGA tarafından karşılanıyor.

Ön başvuru sonuçları 13 Haziran tarihinde aynı adresten açıklanacak.

2011 Liderlik Zirvemizi siz değerli Girişim Haber okurlarının ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Esra Tavukçu / Konuk Yazar @ Girişim Haber

Bu içeriği 6.515 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite, Etkinlik, Sosyal Girişimcilik, Yarışma
Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor