G20 Genç Girişimciler İttifakı İstanbul'da Toplandı

G20 üyesi ülkelerde bulunan en etkin girişimcilik derneklerini bir araya getiren G20 Genç Girişimciler İttifakı, birinci icra kurulu toplantısını, Türkiye Genç İşadamları Derneği - TÜGİAD’ın ev sahipliğinde, 6-9 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirdi. İşte detaylar..

G20 üyesi ülkelerde bulunan en etkin girişimcilik derneklerini bir araya getiren G20 Genç Girişimciler İttifakı, birinci icra kurulu toplantısını, Türkiye Genç İşadamları Derneği - TÜGİAD’ın ev sahipliğinde, 6-9 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirdi.

Hedef; G20 Liderlerine “Girişimcilik” dersi vermek

G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, Türkiye’nin Girişimcilik Strateji Belgesi olması gerektiğini bildirdi. G20 nezdinde yaklaşık 1 milyon genç girişimciyi temsil eden G20 Genç Girişimciler İttifakı, Fransa’da Liderlere sunulmak üzere 4 stratejik tema belirledi;  21. Yüzyıl Girişimcilik Çağı, Girişimcilik Eko-Sistemi Kurulması, Finansmana Erişim ve Girişimcilik Kültürünün Yaygınlaştırılması

Dünyanın en geniş katılımlı uluslararası genç girişimci birliği olan ‘G20 Genç Girişimciler İttifakı’nın yeni dönem stratejileri, Kasım ayında Fransa’da düzenlenecek G20 zirvesi öncesi İstanbul’da belirlendi. G20 üyesi ülkelerde girişimcilerin yaşadığı sıkıntıların tespit edilerek, çözüm önerilerinin paylaşıldığı toplantıda alınan kararlar, G20 liderler zirvesinden önce Fransa’da 3 bin genç girişimciyi bir araya getirecek G20 Genç Girişimciler Zirvesi’nde deklare edilecek.

Dünya Genç Girşimciler Birliği’nin temelleri İstanbul’da atıldı

4 gün süren toplantılara ev sahipliği yapan TÜGİAD International Başkanı Ferda Kertmelioğlu, dünyanın en geniş katılımlı uluslar arası genç girişim birliğinin temellerinin İstanbul’da atılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları söyledi:

“G20 Genç Girişimciler Zirvesi’nin amacı, üye ülkeler nezdinde etkin bir genç girişimci lobisi olarak, sadece G20’de değil tüm dünyada girişimcilik kültürünü yaymak, genç girişimciliği bir kariyer olarak tanıtmak ve farklı ülkelerde benzer zorluklarla mücadele eden girişimcilerin ortak sesi olmak. Bu doğrultuda İstanbul’da düzenlenen toplantıda dünyadaki genç girişimcilerin karşılaştıkları güçlükler, finansmana erişim, karmaşık bürokratik yapı ve aşırı vergi yükleri, teşvik ve desteklerdeki dağınıklık, eğitim kurumlarında girişimcilik derslerinin verilmesi ve girişimcilik kültürünün doğru algılanmaması olarak belirlendi. Fransa’da düzenlenecek toplantıda bu maddelerin detaylarını G20 Liderlerine sunacağız.”

Detaylı bilgi için www.tugiad.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 3.539 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası, Etkinlik
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor