Avea, Anadolu'daki Genç Girişimcilerin Projelerine Destek Verecek

Avea, Anadolu’da mobil girişimciliği teşvik edecek yeni bir projeyi hayata geçiriyor. ‘Memleketim Anadolu İşim Teknoloji’ adlı proje ile eğitimli gençlerin yetkinliklerini ülkenin geri kalmış illerine değer katacak biçimde kullanmalarına imkân tanınıyor.

Avea, Anadolu’da mobil girişimciliği teşvik edecek yeni bir projeyi hayata geçiriyor. ‘Memleketim Anadolu İşim Teknoloji’ adlı proje ile eğitimli gençlerin yetkinliklerini ülkenin geri kalmış illerine değer katacak biçimde kullanmalarına imkân tanınıyor. 

İlk olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da uygulamaya koyulan projenin hem mobil iletişim sektörünün gelişimine hem de yerel ekonomilerin güçlenmesine katkıda bulunması öngörülüyor. 

‘Memleketim Anadolu İşim Teknoloji’ projesi Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir ve Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun tarafından basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. 


Avea olarak birikimlerini toplum için kullandıklarını belirten CEO Erkan Akdemir, hedeflerinin Anadolu'da mobil girişimciliği teşvik etmek olduğunu dile getirdi. Bu anlamda faaliyetlere Doğu ve Güneydoğu'dan başladıklarını anlatan Akdemir, "Kendi imkânlarımız dâhilinde bölgede yatırım yapmaya aday girişimcilere uygun ortamı sunmayı vaat ediyoruz." dedi. Anadolu'ya inovasyon tohumları ekerek, genç müteşebbislere yardım ve katkılarda bulunacaklarını aktaran Akdemir, bunlardan iyi projeleri olanlara alım garantisi verip mobil girişimlerini güçlendireceklerini ifade etti. 

Akdemir, İstanbul'dan Mardin ya da Bayburt için girişim projesi ortaya koymanın hakikate uygun olmayacağını vurgularken, bölgelerin taleplerine kulak veren mobil uygulamaları teşvik edeceklerini duyurdu. Avea'nın üst yöneticisi, “Anadolu’da somut bir varlık oluşturarak girişimciliğin yanında konumlanıyoruz. Şikayet etmeyi bir yana bırakıp sorunların halline odaklanıyoruz. Girişimcilik ruhunu deneyimlerimizle besleyeceğiz. Bir anlamda gençlerde yeni bir anlayış geliştireceğiz. Bizim için mikro firmaların sayılarının artırılması, genç girişimcilerin desteklenmesi önemlidir." ifadelerini kullandı. 

Müteşebbis sayısının artmasının ekonomiye önemli getirileri olacağını savunan Erkan Akdemir, şöyle devam etti: 

“Gençlerin mobil uygulamalara dair projelerinin desteklenmesi yerel ekonomilerin güçlenmesine de katkıda bulunacaktır. Avea olarak mobil çoklu ortam ve web tabanlı uygulamalar bağlamında genç girişimcilere gereken yardımı yapmaya hazırız. Türkiye'de bölgeler arası makasın daralması adına bu tür adımların yaygınlaşması gerekiyor. Avea olarak biz inandık girişimciler de inanmalı.” 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun teknoloji girişimciliği bağlamında en büyük ihtiyaçlarından birinin insan kaynağı olduğundan söz eden Akdemir, bölgede kuracakları Ar-Ge merkezinden girişimcileri faydalandıracaklarını da bildirdi. 

Projenin içeriğinden bahseden Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun ise ilk olarak girişimcilerin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesindeki yatırımlarını teşvik etmeyi amaçladıklarını açıkladı. Üniversitelerin son sınıflarında, yeni mezun veya hâlihazırda işe başlamış müteşebbis adaylarının bölgede teknoloji girişimciliği yapabileceklerine işaret eden Feridun, ‘Memleketim Anadolu İşim Teknoloji’ projesi ile ilgili şu bilgileri verdi: 

“Bugün itibari ile proje fiili anlamda başlatılıyor. Şu an www.aveaisimteknoloji.com adresine genç girişimci adayları proje fikirleri ile başvurabilecek. Haziranın ilk haftasında bu fikirlerin içinden 50’si seçilecek ve 1 ay süre ile online iş adayları proje önerileriyle müracaat edebilecek. Temmuzun son haftasında projeler arasından maksimum 10 tanesi seçilecek ve bu projeler yeni kurduğumuz kuluçka merkezimizde her türlü altyapıdan yararlanabilecek. Bu girişimcilere en büyük desteklerimizden biri de ilgili proje Avea’nın iş modeli ile uyuşuyorsa şirket olarak ürün ve hizmet satın alma garantisi vermek olacak.”

Haberimizi girişimlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorumlar

Murat Uysal
Murat Uysal
Sitenin başvuru formlarını doldurdum ancak bir problem var formu post edemedim. Uyarı da vermiyor. Sorun nedir bilgisi olan var mı ?
ümidooo
ümidooo
yep yeni ürün ve cihazlarla garanti kampsamı altında www.enucuznokia.com da samsung ve nokia modellerini takip edebilirsiniz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor