Fikrine Güvenen, Girişim Fabrikası’na Başvursun

Özyeğin Üniversitesi ve Turkcell işbirliğiyle kurulan Girişimci Fabrikası yeni fikirlerini hayata geçirmek isteyen müteşebbislere destek oluyor.

Özyeğin Üniversitesi ve Turkcell işbirliğiyle kurulan Girişimci Fabrikası yeni fikirlerini hayata geçirmek isteyen müteşebbislere destek oluyor. Fabrika'da akademisyenler ve tecrübeli girişimciler, yeni stratejiler geliştirilmesi, Türkiye'deki yatırımcı ağlarla buluşturulması ve profesyonel servis konusunda yardımcı oluyor. Program için şimdiye kadar yaklaşık 90 başvuru oldu.

Türkiye'de, tekstilden otomotive kadar birçok sanayi kolunda Avrupa ve çevre ülkeler için üretim üssü olsa da, uluslararası arenada rekabet gücünü korumak için yüksek teknolojili ve katma değeri yüksek sektörlere ağırlık veriliyor. Bu amaçla yola çıkan Özyeğin Üniversitesi ve Turkcell, 'Girişimci Fabrikası'nı hayata geçiriyor. Projenin amacı, yeni girişimcilerin fikirlerini destekleyerek ticari ürün aşamasına kadar her türlü danışmanlık hizmeti ve finans desteği vermek.

Bilişim sektörü, Türkiye'nin 545 milyar dolar olan 2023 ihracat hedeflerine ulaşması için 33 milyar dolar olan şimdiki ihracatı 12 yılda 160 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca yine bu hedef çerçevesinde Ar-Ge harcamaları için ayrılan payın GSYİH'ya oranının yüzde 3'e çıkarılması gündemde. Bu çerçevede, Girişimcilik Fabrikası da, üniversitelerin yeni fikirleri olan insanları bir araya getirerek inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin kurulmasında öncü rol oynamak istiyor. Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv tarafından geçen hafta içinde tanıtılan 'kuluçka merkezi', müteşebbislerin yeni fikirlerinin ticarileşmesi aşamasına kadar tüm kademelerde destek olacak. Girişim Fabrikası, 300 metrekarelik alanda her yıl toplam 8 ila 16 arasındaki yeni firmaya bir yıl süresince ev sahipliği yapacak. Projeler, Özyeğin Üniversitesi'nin akademik ve iş geliştirme danışmanlığı, profesyonel servis destekleri ve Turkcell'in iş ortaklığı desteğiyle ekonomiye kazandırılacak.

Şimdiye kadar yaklaşık 90 başvuru alan Girişim Fabrikası'nın ilk yönetim kurulu toplantısı mart ayında yapıldı. Altı girişimin 'fabrika'ya girişi onaylandı. Şu anda Girişim Fabrikası'nda eBrandValue, Antropi, Neoses, KogniGo, MystIC ve SiS projeleri yer alıyor. 'İş hızlandırma merkezi' formatında kurulan Girişim Fabrikası'nın kuluçka merkezlerinden en önemli farkı, akademisyenler ve tecrübeli girişimcilerle birlikte pratik hedefe odaklı stratejiler geliştirilmesi, girişimcilerin Türkiye'deki tüm yatırımcı ağları ile buluşturulması ve profesyonel servis desteklerinin verilmesi. Fabrika'ya kabul edilen projelerin 12 ay içinde yatırımcı desteği de alarak 'mezun olmaları' hedefleniyor. Mobil odaklı girişimcilerden başarılı olanlar ayrıca Türkiye'nin iş ortaklığı ekosistemi Turkcell Partner Program'a katılma şansına sahip olabiliyor. Ayrıca girişimcilere ofis alanından telefon, internet ve sekretarya gibi temel ihtiyaçlarına, hukuki danışmanlık ve muhasebeden insan kaynakları ve medya iletişimine, koçluk desteği ve yatırımcılarla buluşturma gibi ileri seviye hizmetlere kadar destek sunuluyor.

Programa kimler, nasıl başvurabiliyor?

  • Girişim Fabrikası'na, net bir iş planına ve en az iki kişilik girişimci ekibine sahip müteşebbisler zamanlarının tamamını projede geçirme şartıyla, okul veya sektör kriteri gözetilmeksizin ücretsiz başvurabiliyor.
  • Adayların öncelikle www.girisimfabrikasi.com adresinden online başvuruda bulunması gerekiyor.
  • Online müracaatın ardından, uygun görülen adaylar, projelerini sunmak için davet ediliyor.
  • Girişim Fabrikası Direktörü ve ilgili proje konusunda uzman akademisyene yapılan sunumun sonrasında uygun bulunan projelerin girişimcilerine iş planı eğitimi ve yönetim koçluğu hizmeti veriliyor.
  • Girişimcilerin, eğitimin ardından okulun kütüphanesinden faydalanarak ve ilgili akademisyenlere danışarak, 15 gün içinde iş planı hazırlayıp bunu Fabrika Yürütme Kurulu'na sunması bekleniyor. Bu aşamayı da geçen girişimci, iki günlük yoğun temel ders eğitimlerini alarak Girişim Fabrikası'nda çalışmaya başlayabiliyor.

AA kaynaklı haberimizi fikrine güvenen girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunar, Girişim Fabrikası'na başvuran adaylara girişimci arkadaşlara başarılar dileriz.

Sevgi ve Saygılarımla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor