TSPAKB'den Geleceğin Finans Girişimcilerine Destek

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB), 200 lisede uygulanacak olan "Genç Başarı Şirket Programı"na destek oluyor. TSPAKB ülkemizdeki finansal okuryazarlığın artırılması ve bu doğrultuda yatırımcı eğitimlerinin düzenlenmesi için yoğun bir çaba içinde bulunuyor. Bu çevrede TSPAKB, Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın (GBEV) İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptığı protokol kapsamında, 2010-2011 Bahar Döneminde, liselerde yürüteceği Genç Başarı Şirket Programına destek oldu. İşte detaylar..

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB), 200 lisede uygulanacak olan "Genç Başarı Şirket Programı"na destek oluyor.

TSPAKB ülkemizdeki finansal okuryazarlığın artırılması ve bu doğrultuda yatırımcı eğitimlerinin düzenlenmesi için yoğun bir çaba içinde bulunuyor. Bu çevrede TSPAKB, Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın (GBEV) İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptığı protokol kapsamında, 2010-2011 Bahar Döneminde, liselerde yürüteceği Genç Başarı Şirket Programına destek oldu. TSPAKB’nin bu katkısı, projeleri bugüne kadar yabancı kuruluşlar tarafından desteklenen Genç Başarı Eğitim Vakfına Türkiye’den yapılan ilk destek.

TSPAKB programa, lise çağından itibaren finansal okuryazarlığı geliştirmek, geleceğin yatırımcılarına destek olmak, girişimci olabilmeleri için gençlerde farkındalık yaratmak, iş bulma ve istihdam yaratma konularında yetkinlik kazandırmak amacıyla katkıda bulunuyor.

Program, 2010-2011 öğretim yılı Bahar döneminde, İstanbul’un her ilçesinden Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi ve Özel Lisenin olduğu toplam 200 okulda, 400’e yakın öğretmen ve 5.000’e yakın öğrenci ile uygulanacak. Yaparak öğretmeyi hedefleyen programda öğrenciler, gerçek bir şirketi kuruluşundan tasfiyesine kadar yönetecekler. Programa katılanlar; girişimcilik becerilerini geliştirmiş, genel işletme yöntemlerini öğrenmiş, sorumluluklarının bilincinde ve finansal konulara hakim olarak eğitimi tamamlayacaklar. Programın uygulandığı liselerde okuyan öğrenciler ve öğretmenleri, Genç Başarı Avrupa Organizasyonu tarafından düzenlenen Avrupa Öğrenci Ticaret Fuarları ve yarışmalarına da katılabilecekler.

Program kapsamında görev yapacak eğitmenlere yönelik eğitimler önümüzdeki dönemde Genç Başarı Vakfı tarafından TSPAKB’nin katkılarıyla düzenlenecek.

GBEV, Brüksel/Belçika merkezli Genç Başarı Avrupa Organizasyonu’na (JUNIOR ACHIEVEMENT YOUNG ENTERPRISE/JA-YE) bağlı olarak çalışan ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu. Dünyada 118 ülkede şubesi olan JA-YE, temel olarak geleceğin iş insanlarının bugünden yaratılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Türkiye’de 1998 yılından beri faal olan Vakıf, özellikle Ticaret Meslek Liseleri, Anadolu Meslek Liseleri, Anadolu Liseleri ve Özel Liselerde yürüttüğü “Şirket Programı” ile bugüne kadar 80 okulda 1.450 öğrenciye ulaşmış durumda.

TSPAKB Hakkında

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB), 103 aracı kurum, 1 vadeli işlemler aracılık şirketi ve 41 bankanın üye olduğu özdüzenleyici bir meslek kuruluşudur. 11 Şubat 2001 tarihinde kurulan Birlik, meslek kurallarını oluşturmakta ve sektörü denetlemektedir.

Sermaye piyasalarını ve finans sektörünü hedefleyen girişimci ve yatırımcılarımız başta olmak üzere, tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.871 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Eğitim / Üniversite, Ulusal
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor