Arkadaşınıza Attığınız SMS'i Başkalarıyla Paylaşır mısınız?

Hukuk fakültesi öğrencisi Lauren Leto ve arkadaşları tarafından kurulan ''Texts From Last Night'' sitesi, umulmadık bir ilgi ile karşı karşıya. İnsanların birbirlerine gönderdikleri gerçek cep telefon mesajlarını sitede yayınlayarak bir fenomen haline gelen site, ayda 4 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Hukuk fakültesi öğrencisi Lauren Leto ve arkadaşları tarafından kurulan "Texts From Last Night" sitesi, umulmadık bir ilgi ile karşı karşıya. İnsanların birbirlerine gönderdikleri gerçek cep telefon mesajlarını sitede yayınlayarak bir fenomen haline gelen site, ayda 4 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Günde 5 bin ile 15 bin arası kısa mesaj siteye ekleniyor. Sitenin 99 cente satılan iPhone uygulaması ise bir milyondan fazla satın alındı. 20 bin dolara kurulan sitenin kurucusu Leto ile ilgili bir kitap yazılmaya başlandı bile. 

Detroit'te hukuk okurken site yayına başladıktan sonra okulu bırakıp New York'a yerleşen Leto, Brooklyn'de kendisi gibi yeni site kuranların yer aldığı Makery'de soluğu aldı.  

İlk sitenin ardından başka sitelerin kurulmasına da destek olan Leto, Bnter isimli bir site üzerinde çalışıyor. Site kısa mesaj servislerini bulup kamuoyuna açık şekilde yayınlamaya imkan tanıyor. 

Text From Last Night sitesinde en önemli kurallardan biri mesajı gönderenin kimliğinin saklı kalması. Bnter sitesinin de kendi iPhone uygulaması bulunuyor. Sitenin kurulması için Dixon's Founder Collective'den fon sağlayan Leto, her nerede olursa olsun kısa mesajları bulup yayınlamak istediklerini söylüyor.

http://www.textsfromlastnight.com/

Kaynak : TechCrunch / Çeviri : Turkavenue

Bu içeriği 4.675 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası, Bilişim / Teknoloji, Yeni Girişim
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor