Doğanlar Grubu Yeni Yatırımlarıyla Dikkat Çekiyor

Doğanlar Grubu 2011-2015 dönemi stratejik plan ve hedeflerini açıkladı. Mobilya, enerji, perakende, sağlık, sağlık turizmi ve madencilik alanlarını kapsayan 6 sektörde faaliyetlerini sürdüren Doğanlar Grubu, 5 yıllık yatırım hedeflerini Yönetim Kurulu Üyeleri ve tüm yöneticileriyle birlikte açıkladı. Çanakkale’de basınla bir araya gelen, tüm Doğtaş Yönetim Kurulu üye ve yöneticilerinin yer aldığı yemekte konuşan Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut DOĞAN “2008 yılında yine hep birlikte hazırladığımız 5 yıllık stratejik planımızı bugüne kadar başarıyla gerçekleştirdik. Bugünden başlayarak 2015 yılına kadar hazırladığımız programımızda daha büyük hedefler belirledik.

Doğanlar Grubu 2011-2015 dönemi stratejik plan ve hedeflerini açıkladı. Mobilya, enerji, perakende, sağlık, sağlık turizmi ve madencilik alanlarını kapsayan 6 sektörde faaliyetlerini sürdüren Doğanlar Grubu, 5 yıllık yatırım hedeflerini Yönetim Kurulu Üyeleri ve tüm yöneticileriyle birlikte açıkladı.

Doğtaş 2011’de yüzde 30 büyüme hedefliyor

Çanakkale’de basınla bir araya gelen, tüm Doğtaş Yönetim Kurulu üye ve yöneticilerinin yer aldığı yemekte konuşan Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut DOĞAN “2008 yılında yine hep birlikte hazırladığımız 5 yıllık stratejik planımızı bugüne kadar başarıyla gerçekleştirdik. Bugünden başlayarak 2015 yılına kadar hazırladığımız programımızda daha büyük hedefler belirledik. Son 4 yılda baktığımızda sırasıyla %17, %19, %22 ve geçtiğimiz yılda %27’lik büyüme gerçekleştirdik. 2010 yılında yakaladığımız bu başarıdan yola çıkarak Doğtaş olarak,  bu yıl %30’luk bir büyüme hedefliyoruz. Bunun sonucu olarak Mayıs ayından itibaren 100 kişi üretim 150 kişi mağazacılık grubumuz olmak üzere toplam 250 kişiye iş fırsatı sunacağız. Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne taraf olmamızın getirdiği insana ve çevreye verdiğimiz değer, kurumsallaşma ve sosyal şirket olmanın getirdiği değerler üzerinde daha fazla ne yapabiliriz soruları üzerinde çalışmalarımız oldu” dedi.

Doğan, “Bu 2011 Mayıs ayında 15 bin metrekare ek tesisimizin açılışını yapacağız. 2012 yılında Biga’da 30 bin metrekarelik yeni bir son teknoloji mobilya fabrikası kurmayı planlarımıza aldık. Doğanlar Grup olarak ayrıca mobilya, enerji, perakende, sağlık, sağlık turizmi ve madencilik alanlarını kapsayan 6 sektörde faaliyetlerimizi sürdürmeyi ve yeni yatırımlar yapmayı planlıyoruz” diye devam etti.

Doğanlar Grubu, enerji yatırımlarıyla da adından söz ettirecek. 

Enerji yatırımlarıyla ilgili konuşan Doğtaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Grup Başkanı İlhan Doğan, “2007 yılında 1450 MW’lık rüzgar enerjisi santrali için girişimlerde bulunduk ve bununla ilgili yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu yatırımın 980 MW’ı Çanakkale bölgesinde olacak. Bu nedenle Çanakkale’de 18 tane ölçüm direği diktik. Üç yıldan bu yana Çanakkale’nin rüzgarını ölçüyoruz. Çanakkale şu an Avrupa’nın en iyi rüzgarına sahip bir kent. Rüzgar olarak % 50 kapasite bulunuyor. Fakat bürokratik süreç umduğumuzdan daha uzun sürdüğü için bu yatırımların süresinin uzun bir dönemde gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Rüzgar santralleri ile ilgili yatırımlar için lisansları sabırsızlıkla bekliyoruz; çünkü, özellikle Çanakkale bölgesinde Amerikalı ortağımız ile 1 milyar doların üzerinde yatırım yapmayı taahhüt ettik. Bütün altyapıları da yapabileceğimizi belirttik. Grup olarak, devam eden enerji yatırımlarımız ile hidroelektrik ve doğalgaz ile iyi bir enerji potansiyeline sahip olmayı arzu ediyoruz” dedi.

Takım ruhunu ve birlikteliğin verdiği gücü esas alan Doğanlar Grubu, yeni strateji ve hedefleriyle başarılarına başarı ekleyerek adından söz ettirecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 3.851 kişi okudu.
Kategori: Ulusal, Yatırım
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor