İlk altın ATM'si Kuveyt Türk'ten

Kuveyt Türk, ulusal tasarrufta önemli bir yere sahip olan altını kayıt altına alabilmek amacıyla ATM'lerden gram altın satmaya başladı. Böylece Kuveyt Türk, dünyada ve Türkiye'de ilk kez ATM'den altın veren banka oldu.

Kuveyt Türk, ulusal tasarrufta önemli bir yere sahip olan altını kayıt altına alabilmek amacıyla ATM'lerden gram altın satmaya başladı. Böylece Kuveyt Türk, dünyada ve Türkiye'de ilk kez ATM'den altın veren banka oldu.

Kuveyt Türk Bireysel ve İşletme Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, Türkiye'nin, dünyanın en fazla altın ithal eden ülkelerinden biri olduğunu belirterek, bu altının çok büyük bir kısmının ihraç edilmeyip yurt içinde kaldığını söyledi. İstanbul Altın Borsası istatistiklerine bakıldığında son 15 yılda 2 bin 500 ton altın ithal edildiğini ve bunun 100 milyar doların üzerinde bir rakam ifade ettiğini belirten Yılmaz, "İstatistiklere göre ithal edilen altının yüzde 20'si ihraç ediliyor, gerisi yurt içinde kalıyor. İyimser bir tahminle bin tonu ihraç edilmiş olsa, yurt içinde 1 bin 500 ton altın birikiyor. Bu altının mali değeri 70 milyar dolar. Son derece büyük rakamlar bunlar" dedi. Yılmaz, altının ulusal tasarrufta önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Altın Bankacılığına Doğru

İrfan Yılmaz, "Ciddi bir tasarruf var ama kayıt yok. Bu da Türkiye Cumhuriyeti'ni fakir gösteriyor. Türkiye için bunun değişebileceğini düşündük ve altın bankacılığı alanında faaliyetlere başladık" diye konuştu. Türkiye'deki bankaların çoğunda altın bankacılığı faaliyetleri bulunduğunu dile getiren Yılmaz, satılan altını geri de alabileceklerini belirterek, "Kuyumcular da alıp bize getirirse kabul ederiz. Her kim bu altını ibraz ederse biz alırız" diye konuştu.

Hedef Yastıkaltı

Kuveyt Türk Bireysel ve İşletme Bankacılığı Pazarlama ve Ürün Geliştirme Grup Müdürü Mustafa Dereci de "Türkiye'nin yeraltı değil ama yastıkaltı son derece zengin" dedi. Yastıkaltındaki altının ekonomiye bir katkısının olmadığını vurgulayan Dereci, altını ekonominin çarkına almak, kayıt altına almak, üretime dönüştürmek ve istihdam yaratmak istediklerini söyledi.

Sabah kaynaklı haberimizi, yatırımcı ve girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunarız.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 5.520 kişi okudu.
Kategori: Reel Sektör, Yatırım, Yeni Girişim

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor