Bu Yüzyılın En Şanslı Girişimcileri Türkiye'de

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, bu yüzyılda en şanslı girişimcilerin Türkiye’de yaşayanlar olduğunu söyledi. Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu’nun (MÜNBİT) düzenlediği ‘7. Girişimcilik Kongresi’nde konuşan Çalık, “Bugün girişimciler için çok iyi bir yüzyıl, özellikle Türkiye’de yaşamak.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, bu yüzyılda en şanslı girişimcilerin Türkiye’de yaşayanlar olduğunu söyledi.

Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu’nun (MÜNBİT) düzenlediği ‘7. Girişimcilik Kongresi’nde konuşan Çalık, “Bugün girişimciler için çok iyi bir yüzyıl, özellikle Türkiye’de yaşamak. Ortalama yaşımız 28. Türk girişimcisi sayısı bizde çok az ama inanıyorum ki önünün açılmasıyla bundan sonra bu sayı süratle artacaktır. Bu coğrafya büyük fırsatlar sunuyor. Bu yüzyılda en şanslı girişimciler Türkiye’de yaşayan girişimcilerdir. Bölgemizin bizim yaptığımız aktivitelere ve girişimcilere ihtiyacı var” diye konuştu.

Ergün: Girişimci Yeterli Değil

Toplantıda konuşan Sanayi Bakanı Nihat Ergün ise “Genç nüfusumuza rağmen ülkemizde girişimciliğin yeterli seviyede olmadığını söylemeliyiz. Türkiye’de her 100 yetişkinden şirket kuranların sayısı sadece 4.6’dır” dedi. Girişimcilik konusunda yaşanılan sıkıntıların bu ülkenin en önemli sorunlarının başında geldiğini ifade eden Ergün, ekonomi, demokratikleşme, sosyal hayat, yargı alanı ve eğitim sisteminde yaşanılan sıkıntıların tamamının girişimcilik düzeyi üzerinde doğrudan belirleyici olduğunu söyledi.

Sabah kaynaklı haberimizi, yatırımcı ve girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunarız.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 4.270 kişi okudu.
Kategori: Araştırma / Rapor

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor