Siemens "Innovation Think Tank" Yarışması Başlıyor!

Siemens Sağlık'ın Almanya'daki "İnnovation Think Tank" (İnovasyon Beyin Takımı), yüksek lisans ve doktora da dahil olmak üzere her yaştan öğrenciyi geleceğin şekillendiricileri arasında yer almaya davet ediyor. Siemens AG içinde disiplinler arası yenilikleri teşvik etmek üzere kurulan bir platform niteliğindeki İnovasyon Beyin Takımı, tüm dünyada sağlık alanında yeni şekillendiricileri aramaya başlıyor. Bugüne kadar 115'in üzerinde icadıyla sıradışı bir rekora sahip olan İnovasyon Beyin Takımı Platformu, yüksek lisans ve doktora da dahil olmak üzere her yaştan öğrenciyi geleceğin mucitleri arasında yer almaya davet ediyor. İşte detaylar..

Siemens Sağlık'ın Almanya'daki "İnnovation Think Tank" (İnovasyon Beyin Takımı), yüksek lisans ve doktora da dahil olmak üzere her yaştan öğrenciyi geleceğin şekillendiricileri arasında yer almaya davet ediyor.

Siemens AG içinde disiplinler arası yenilikleri teşvik etmek üzere kurulan bir platform niteliğindeki İnovasyon Beyin Takımı, tüm dünyada sağlık alanında yeni şekillendiricileri aramaya başlıyor. Bugüne kadar 115'in üzerinde icadıyla sıradışı bir rekora sahip olan İnovasyon Beyin Takımı Platformu, yüksek lisans ve doktora da dahil olmak üzere her yaştan öğrenciyi geleceğin mucitleri arasında yer almaya davet ediyor.

Başvuruların 06 Mart 2011 tarihine kadar kabul edildiği yarışmanın amacı; kronik hastalardaki (diyabet, kronik kalp hastalığı, felç vb) artışın sağlık bakım sistemleri üzerinde oluşturduğu olağanüstü yükü azaltmak ve insanlığa yardımcı olacak fikirleri hayata geçirmek.

Geleceğin sağlık teknolojilerinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla ilk defa düzenlenen yarışma kapsamında; yaşlanan nüfus için çözüm önerileri, yeni teşhis ve tedavi görüntüleme cihazları ve yöntemleri, görüntüleme cihazları bileşenleri, görüntüleme cihazlarını destekleyen altyapılar ve gelişmekte olan ülkeler için kırsal ortam bakım ürünleri ana başlıkları altında yeni fikirler değerlendirilecek.

Yarışma ayrıca kronik hastalık yönetimi, ev bakım cihazlarına (örn. Kan şekeri takibi, kan basıncı takibi vb) yönelik yeni iş fikirleri ve sağlık bakım iş modelleri olmak üzere sağlıkla ilgili her konuda yeni iş fikir ve çözüm önerilerine açık olacak.

İlk 10 aday Almanya'daki kampa katılacak

Yarışmanın 1'inci, 2'nci ve 3'üncüleri sırasıyla 5000 euro, 3000 euro ve 2000 euro ödül kazanacak. İlk 10 adaya, 3 ay boyunca Siemens mucitleriyle birlikte gerçek yaşam problemleri üzerinde çalışma imkanı verilecek. Siemens A.G, 10 adayın, ulaşım ve konaklama masraflarının yanı sıra mucitlerin 3 aylık dönemde temel ihtiyaçlarını giderebilmeleri için özel bir ödeme de yapacak.

Adaylar, bu 3 ayda, ödül kazanan fikirlerini gerçekleştirme veya Siemens'in önerdiği inovasyon projelerinden herhangi birinde çalışma şansına sahip olacak. Mucitleri 3 aylık kampta üzerinde çalıştıkları projeler ise Siemens çalışanlarından oluşan bir komite tarafından; ticari/ekonomik değer (yüzde 25), sosyal değer/etki (yüzde 25), yenilikçi değer (yüzde 25) ve teknik gerçekleştirme değerine (yüzde 25) dayalı olarak değerlendirecek.

Adayların yarışmaya katılabilmesi için; fikirlerinin kendi fikri mülkiyetleri olduğunu ve fikrin başka yarışmalara sunulmadığını doğrulamaları, akademi veya araştırma enstitülerinden bir 'itirazsızlık belgesi' almaları ve fikirlerini üçüncü taraflara ifşa etmemeleri isteniyor.

Yaşıma katılım koşulları:

  1. Bir aday en fazla 3 fikir sunabilecek. Yalnızca son sunuş tarihi ve öncesinde teslim alınan fikirler değerlendirilecek.
  2. Fikirler gruplar halinde sunulabilecek. Takımlardaki maksimum katılımcı sayısı ise 3 kişi olabilecek. Yarışmaya takım halinde girilmesi durumunda, ödül adaylar arasında paylaştırılacak.
  3. Başvuru için proje özeti; her bölüm en fazla 500 kelime olmak üzere: Problem tanımı, Mevcut durum, Çözüm önerisi, Avantajlar/kullanım (gerekliyse niceliksel bir değerlendirmeyle birlikte) içerecek şekilde hazırlanacak.
  4. Projenin tamamının elektronik bir form içinde gönderilmesi ve prototipin/fikrin ayrıntılarını, uygulama adımlarını, takım profilini ve ilgili kurumlardan bir itirazsızlık sertifikasını içermesi gerekiyor.
  5. Proje raporunun tamamının (formda) 10 sayfayı geçmemesi gerekiyor.
  6. Uluslararası bir yarışma olduğu için raporun İngilizce olarak yazılması isteniyor.

Sonuçları Nisan 2011'de açıklanacak olan yarışmanın katılım şartlarına ve detaylı bilgiye, http://www.siemens.com/innovationthinktank adresinden ulaşılabilir.

Tarihler

Yarışma başlangıcı: Aralık 2010
Özet gönderim ve  proje son gönderim tarihi: 6 Mart  2011
Sonuçların açıklanması: Nisan 2011
Ödül töreni: 17 Haziran 2011
İcat kampı: En iyi 10 fikir sahibi: 15 Haziran - 15 Eylül 2011, Almanya (yer belirtilecek)

İnovasyon Beyin Takımı (İBT)

İBT, Siemens AG içinde disiplinler arası yenilikleri teşvik eden bir platformdur. Bu platform, şimdiye kadar 115'in üzerinde icadıyla sıradışı bir icat rekoruna sahip olduğu için Siemens Healthcare'in Yönetim Komitesi tarafından ödüllendirilen, Siemens'in en genç baş uzmanı Sultan Haider tarafından kurulmuştur. Haider şu anda 1300'den fazla üyesi olan ve Siemens Healtcare'in Almanya-Erlangen'deki İş Birimi Bileşenleri ve Vakum Teknolojisi dahilinde hizmet veren İBT organizasyonuna başkanlık etmektedir.

İBT işbirliğine dayanan inovasyon geliştirme fikrine dayalıdır. Siemens'in ve partnerlerinin mevcut çok disiplinli know-how'ı, kültürler arası çeşitliliği ve yaş çeşitliliğinin potansiyelini değerlendirmeye çalışan İBT, disiplinler arası problemleri çözmekte ve yeni fikirler üretmektedir. Bir beyin fırtınası seminerinden sonra, problemler tartışma için sanal foruma gönderilmektedir. Üyeler istedikleri kadar çok sayıda problemi seçip, belirli kurallar ve rehberlikler olmaksızın işbirliği içinde çalışabilmektedir. Problemi tespit edenler ve çözüm üretenler arasındaki serbest düşünüş ve bilgi alışverişi genellikle sıradışı çözümler oluşturmaktadır.

Tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.470 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası, Etkinlik, Bilişim / Teknoloji, Yarışma, İnovasyon
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor