SaklıŞehir İle Şehrinize Saklanmış Fırsatları Kaçırmayın!

Girişim Haber olarak röportaj haberlerimize yeni bir fırsat girişimi ile, bir Ömer Ekinci projesi olan SaklıŞehir ile başlıyoruz. Ekip olarak çalışmalarını ve başarılarını yakından takip ettiğimiz Ömer Ekinci'yi ofisinde ziyaret ettik ve SaklıŞehir hakkında konuştuk. İşte Ömer Ekinci ile yaptığımız SaklıŞehir röportajı...

Girişim Haber olarak röportaj haberlerimize yeni bir fırsat girişimi ile, bir Ömer Ekinci projesi olan SaklıŞehir ile başlıyoruz. Ekip olarak çalışmalarını ve başarılarını yakından takip ettiğimiz Ömer Ekinci'yi ofisinde ziyaret ettik ve SaklıŞehir hakkında konuştuk.

İdris Cin: Ömer Merhaba, Öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğin için ve bu nazik ofis davetin için teşekkürler. İlk olarak; okurlarımıza kısaca kendinden bahsedebilir misin? Ömer Ekinci Kimdir? 

Ömer Ekinci: Merhaba İdris. Rica ederim, röportaj teklifiniz ve ziyaretiniz için asıl ben teşekkür ederim. 1984 Erzurum doğumluyum, 1992 Erzurum depremini yaşamış ve akabinde İstanbul'a göç etmiş bir ailenin çocuğuyum. İş hayatıma 14 yaşında başladım ve o zamandan beri -1997-98 lere tekabül ediyor- teknoloji yörüngesinden çıkmayan, inovasyon odaklı işler yaptım. Bir taraftan çalışırken diğer taraftan üniversite kazandığım 2002'ye geldiğimizde babam Gürbüz Ekinci ile Desnet Yazılım'ı kurma kararı aldık ve işlerimizi giderek büyüterek Türkiye'nin ilk %100 yerli yazıcısını Printhoot adıyla ürettik. Babamın elektronik dehasıyla benim girişimci yönlerim birleşince; Destech markasıyla 12 ülkeye araç yazıcı seti ihraç eder hale geldik. 

Takvim yılı 2007 olduğunda mobil tarafa olan ilgimizi Vodera ismiyle şirketleştirip; bir taraftan ülkemizle BlueTooth Marketing'i tanıştırıp başarılı projeler imza attık, diğer taraftan ise 2 yıl boyunca Eurovision Şarkı Yarışması'nın iletişim altyapısını Bluetooth ile kurduk ve takipçilerimize bir haftada 5 milyondan fazla içerik göndererek dünya çapında bir başarıya imza attık. 

2010 yılına geldiğimizde web girişimlerine ve sosyal medyaya olan kişisel ilgimi Quizy.Me ile projelendirip dünya çapında kullanılan bir proje haline getirdik. Hatta tam da şu günlerde Silikon Vadisi taraflı yatırım görüşmelerimiz olduğunu ve yepyeni bir Quizy.Me hazırladığımızı buradan Girişim Haber okurlarına duyurmuş olalım. Web girişimlerine ve internete olan ilgim ve inancımı Quizy.Me ile sınırlı tutmuyorum. Süregiden bütün bu çalışmaların yanısıra son günlerde SaklıŞehir projemizi de duyurarak fırsatlar dünyasında yerimizi alalım dedik.

Toparlayacak olursam; şuan Desnet Bilişim Grubu'nun direktörü olarak faal çalışma hayatımı, girişimcilik-inovasyon konularında sunduğum konferans ve eğitimlerle sosyal hayatımı sürdürüyorum. Bu kadar detay yeter sanırım :)

İdris Cin: Bu detaylı cevap için teşekkürler Ömer, tam da asıl röportaj konumuz olan yere geldik aslında. Evet, nedir, ne değildir bu son Ömer Ekinci projesi olan SaklıŞehir?

Ömer Ekinci: SaklıŞehir yaklaşık 6 ay önce giriştiğimiz bir proje. Şehrin özel fırsatlarını özel üyelerine sunan bir deneyim merkezi. Daha açık bir ifadeyle; İstanbul'umuzun saklı fırsatlarını alaturka yaşam biçimini benimsemiş ülke vatandaşlarımıza ve ülkemize, Türkiye'mize hayran Ortadoğu'lulara sunmak istiyoruz. Bir de şunu belirtmem gerekiyor ki; Quizy.Me de olduğu gibi SaklıŞehir sadece bir Ömer Ekinci projesi değil. Çünkü girdiğimiz pazarın portansiyeline inanıyoruz ve bu yüzden Desnet Bilişim Grubu'nun teknoloji ve bilişim tecrübesini, beceri ve yetkinliklerini projeye dahil ettik.

İdris Cin: Grup alışveriş, özel alışveriş ve fırsat sitelerinin ülkemiz başta olmak üzere Dünya genelinde oldukça popüler olduğu bir dönemde; rekabet ve pazar açısından SaklıŞehir'i nasıl bir yere koyabiliriz?

Ömer Ekinci: Biz SaklıŞehir olarak önce lokal başlayarak daha sonrasında global hareket etmeyi planlıyoruz. Çünkü hedeflediğimiz kitle bu şekilde genişlemeye oldukça müsait. Halihazırda çalışan diğer modellerden farlı bir işleyişimiz olacak ve dahası hitap edeceğimiz alaturka kitleye bu tip bir model ile ilk biz hitap ediyor olacağız.

İdris Cin: SaklıŞehir'i daha yeni yeni duyurmanıza rağmen şimdiden yatırım görüşmelerinin olduğunu duyduk. Biraz bilgi verebilir misin?

Ömer Ekinci: Doğru duymuşsun. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; ben bir girişim fikri üzerine yoğunlaşmaya başlayınca fikri saklayıp kendi içimde daraltmak köreltmek yerine, çevremdeki dostlarımla paylaşıp bakış açımı genişletmeyi seçerim. SaklıŞehir içinde  aynı şekilde davrandım ve bu bakış açısı daha projeyi duyurmadan yatırımcı kazanmamıza sebep oldu. Yani projeyi yayınlamadan bir Ortadoğu'lu dostumuz opsiyonel seçeneklerle ortağımız ve yatırımcımız oldu.

İdris Cin: Tebrikler öyleyse :) Son olarak okurlarımız SaklıŞehir'e nasıl üye olabilirler? Okurlarımıza başka ne söylemek istersin?

Ömer Ekinci: Bu haberi okuyan ve ilgi duyan herkes saklisehir.com ve facebook.com/saklisehir adreslerinden ön kayıt yaptırabilirler. SaklıŞehir olarak 8 kişilik bir ekiple yola çıkıyoruz, ancak kısa zamanda bu sayıyı artırmayı düşünüyoruz. Böyle bir projede çalışmaya istekli tüm okurlarınız ik@saklisehir.com'a başvuruda bulunabilirler.

İdris Cin: Girişim Haber olarak yaptığımız bu ilk röportaj haberi gerçekten güzel oldu. Bu güzel röportaj için okurlarımız adına ekip olarak teşekkür ediyoruz Ömer ve SaklıŞehir başta olmak üzere tüm projelerinizde yürekten başarılar diliyoruz.

Ömer Ekinci: Ben teşekkür ederim İdris. Girişim Haber'e yayın hayatında başarılar diliyor ve haberlerinizi ilgiyle takip ettiğimi belirtmek istiyorum. Tüm girişimci arkadaşlara da Girişim Haber'i kesinlikle takip etmelerini öneriyorum.

Sevgili Ömer Ekinci ile yaptığımız bu güzel röportajda SaklıŞehir projesini siz değerli okurlarımız için konuştuk. Girişim Haber olarak tüm Desnet Bilişim Grubu ailesine ve SaklıŞehir projesine başarılar, bol ve bereketli kazançlar diliyoruz.

Bu güzel projeyi siz değerli okurlarımızın ilgi ve bilginize sunuyor, ön kayıt yaptırmanızı ve şehrinizin saklı fırsatlarını kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz. 

Sevgi ve Saygılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor