Tüsiad Başkanı Kobi'lerin Finansman Sıkıntısına Dikkat Çekti

Patronlar kulübü TÜSİAD'ın başkanı Ümit Boyner, küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansman sıkıntısı çektiklerini söyledi. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Boyner, "İstihdamın yüzde 70'ini karşılayan KOBİ'lerin üretime katkıları yüzde 30. Bu firmalar finansman...

Patronlar kulübü TÜSİAD'ın başkanı Ümit Boyner, küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansman sıkıntısı çektiklerini söyledi. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Boyner, "İstihdamın yüzde 70'ini karşılayan KOBİ'lerin üretime katkıları yüzde 30. Bu firmalar finansman sorunlarına maruz kalıyor. Türkiye'nin büyümesi ve istihdam imkanlarının artması adına KOBİ'ler önemli." dedi.

TÜSİAD ve Endeavor'un tertip ettiği İyi Girişim Zirvesi, Akbank ana sponsorluğunda yapıldı. Girişimciler tarafından ilgiyle izlenen zirvenin açılışında konuşan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, bir ülkenin gücünün girişimci sayısı ile orantılı olduğunu söyledi. Türkiye'de yatırım ortamını iyileştirmek adına mikro reformların hayata geçirilmesini isteyen Boyner, burada girişimcilere önem ve öncelik tanınması gerektiğini vurguladı.

İstihdamın yüzde 70'ini karşılayan KOBİ'lerin üretime katkılarının yüzde 30 olduğuna dikkat çeken Boyner, bu firmaların finansman sorunlarına maruz kaldığına işaret etti. Tohum çekirdek sermaye ya da mikro sermaye eksikliğinin yeni girişimciler için en büyük sorunlar olduğunu ifade etti. Türkiye'nin büyümesi ve istihdam imkanlarının artması adına KOBİ'lerin önemli olduğunu anlatan Boyner, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ekonomik yapının girişimci ve yenilikçi olması için ekonomik, teknolojik ve kanuni altyapı ile insan kaynaklarına dayanan politikalar izlenmeli. Bu da yatırım ortamının iyileştirilmesinden vergi ve iş hukuku mevzuatının bütüncül bir biçimde el alınmasına, finansman türlerinin artırılmasından girişimcilik destek mekanizmalarının geliştirilmesine, etkin bir Ar-Ge ve inovasyon politikası uygulanmasından girişimcilik eğitimine kadar çok geniş bir alanda faaliyetlerin gündeme gelmesini gerektiriyor."

Ümit Boyner, girişimcilere finansal katkıların yanı sıra idari yardımlarda bulunulmasını, danışmanlık hizmetleri verilmesini de talep etti.

Girişim Haber olarak TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'e girişimcilere verdikleri destekden dolayı teşekkür eder, Cihan kaynaklı haberimizi girişimci ve yatırımcı okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunarız.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 4.065 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Reel Sektör

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor