İşsizlikle Mücadele Ekonominin En Önemli Gündemi Olmalı

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı kasım ayı işsizlik verilerinin işsizlik oranlarında kayda değer

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı kasım ayı işsizlik verilerinin işsizlik oranlarında kayda değer gerilemelerin yaşandığına işaret ettiğini söyledi. TÜİK’in verilerine göre, kasım ayında işsizliğin yüzde 11’e gerilediğini hatırlatan Canlılar, şu görüşleri dile getirdi:

'TÜİK’in resmi verilerine göre Türkiye’deki işsiz sayısı 2.8 milyon. Bu, aynı zamanda kasım ayında bir önceki aya göre işsiz sayısının 459 bin kişi azaldığını gösteriyor. Ekonomik büyüklük, ihracattaki artış, enflasyondaki istikrar başta olmak üzere makro ölçekli göstergelerdeki olumlu tablo, işsiz sayısındaki azalmayla, ya da bir başka ifadeyle, istihdamdaki artışla anlam kazanır. Bu bağlamda, işsizlikle mücadele ekonominin en önde gelen gündemi olmalı. Hükümet başta olmak üzere, tüm siyasi partiler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları, işsizlikle mücadelede ortak hareket etmeli. Girişimciye, olumlu yatırım iklimi oluşturulmalı. Yakın zamanda hükümetin açıkladığı ‘istihdam paketi’ bu bağlamda umut verici.

Cihan kaynaklı; BUGİAD yönetim kurulu başkanı Hayati Canlılar'ın işsizlikle mücadele ve girişimcilerin işlikle mücadeledeki önemini anlatan konuşmasını girişimci ve yatırımcı okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunarız.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 4.293 kişi okudu.
Kategori: Reel Sektör

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor