Yıldızlı Projeler Yarışması 2011 Başvuruları Başladı!

Üst üste iki yıldır Türkiye’nin ‘En Aktif Bilim ve Teknoloji Kulübü’ ödülünü alan YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü, bu yıl ‘Fikrini Geleceğe Taşı’ sloganıyla Yıldızlı Projeler Yarışması’nın 3.’sünü düzenliyor. Geçtiğimiz iki yılda 244 başvuru alan Yıldızlı Projeler Yarışması, ilk yılında İSO’nun, ikinci yılındaysa Makine Tanıtım Grubu’nun ana sponsorluğuyla düzenlendi. Yıldızlı Projeler Yarışması, bu yıl YTÜ Teknoparkının desteğiyle gerçekleşecek. İşte detaylar..

Üst üste iki yıldır Türkiye’nin ‘En Aktif Bilim ve Teknoloji Kulübü’ ödülünü alan YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü, bu yıl ‘Fikrini Geleceğe Taşı’ sloganıyla Yıldızlı Projeler Yarışması’nın 3.’sünü düzenliyor.

Geçtiğimiz iki yılda 244 başvuru alan Yıldızlı Projeler Yarışması, ilk yılında İSO’nun, ikinci yılındaysa Makine Tanıtım Grubu’nun ana sponsorluğuyla düzenlendi. Yıldızlı Projeler Yarışması, bu yıl YTÜ Teknoparkının desteğiyle gerçekleşecek.

Diğer yarışmalara göre göze çarpan en büyük farklılık, proje seçimini bilim kurulunun ve sanayi kurulunun birlikte yapması. Başarılı sanayicilerden oluşan Sanayi Kurulu ve üniversitelerin gözde akademisyenlerinden oluşan Bilim Kurulu sayesinde, sürekli dile getirilen ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen üniversite-sanayi işbirliği somutluk kazanıyor. Finalist projeler, Yıldızlı Projeler Yarışması’nın yenilikçi jüri yapısı ve somutlaşmış Üniversite-Sanayi işbirliği sayesinde, Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi’nden yararlanmak için rakiplerinin bir adım önüne geçmiş oluyor.

Birinciye 5.000 TL, ikinciye 3000 TL, üçüncüye 2000 TL para ödülünün yanı sıra, dereceye giren projelere; iş planı hazırlama semineri ve teknik eğitimler  verilecek. Buna ek olarak; finale kalmaya hak kazanan ‘finalist’ projeler için oluşturulan, sanayicilerin ve akademisyenlerin bulunduğu danışma kurulu, isteyen ekiplere profesyonel destek ve proje gelişimi için mentörlük yapacak.

Yıldızlı Projeler Yarışması 5 ana kategoride düzenleniyor. Bunlar;

  • Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi
  • Mekatronik, Robotik ve Otomasyon Uygulamaları
  • Elektronik ve Haberleşme Uygulamaları
  • Yazılım ve İnternet Uygulamaları
  • Mekanik, Malzeme ve İmalat Uygulamaları

Yarışmaya T.C. veya K.K.T.C üniversitelerinde öğrenim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabiliyor. Yıldızlı Projeler Yarışması’na başvurmak için yapmanız gereken tek şey http://www.elektrikport.com/proje/ adresindeki başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmak.

Başvuru için son tarih 29 Nisan 2011. Yarışma ile ilgili daha detaylı bilgi için www.elektrikport.com sitesini ziyaret edebilir, yarışma afişini buradan inceleyebilirsiniz.

Bir YTÜ mezunu olarak; yarışmada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Girişim Haber olarak; üniversite öğrencilerimiz başta olmak üzere Yıldızlı Projeler Yarışması’nı tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Sagılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.880 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite, Etkinlik, İş Fikirleri, Yarışma
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor