Sanal Yatırım Simülasyonu VOB Başladı

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB), özellikle bireysel yatırımcılar ve üniversite öğrencileri için sanal yatırım imkanı sağlayan VOBXGAME simülasyonunu hizmete açtı.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB), özellikle bireysel yatırımcılar ve üniversite öğrencileri için sanal yatırım imkanı sağlayan VOBXGAME simülasyonunu hizmete açtı.

VOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, VOBXGAME simülasyonunun, finansal piyasaların vazgeçilemez risk yönetim ve yatırım araçlarından olan vadeli işlem sözleşmelerinin daha iyi anlaşılabilmesi için tasarlandığı ifade edildi. ”www.vob.org.tr” adresinden, isteyen herkes kayıt yaptırabilecek. VOBXGAME’e kayıt olan kullanıcılar, kendilerine verilen sanal teminat tutarıyla simülasyonda listelenmiş olan vadeli işlem sözleşmelerini, gerçek zamanlı fiyatlar üzerinden alıp satarak işlem yapabilecek, kendi portföylerini yönetebilecek.

Açıklamada, VOBXGAME’in web tabanlı bir türev işlem platformu simülasyonu olduğu belirtildi. Simülasyon ile kullanıcılar VOB’da işlem gören belli vadeli işlem sözleşmelerini alıp satabiliyor. Özellikle bireysel yatırımcılara ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak geliştirilen simülasyon, VOB’da işlem gören vadeli işlem sözleşmelerinde alım satım işlemlerinin çok geniş kitleler tarafından öğrenilmesi için kolay bir yöntem sunduğu ifade edildi.

Cihan H.A. kaynaklı bu haberimizi sanal ortamda kendisini denemek isteyen girişimci ve yatırımcı okurlarımızım ilgi ve bilgilerine sunarız.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 4.680 kişi okudu.
Kategori: Reel Sektör

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor