Türkiye'de İnternet Kullanımının Son Durumu

Interactive Advertising Bureau (IAB) Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması'nın sonuçları yayınlandı. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'de 24 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Bu kullanıcıların yüzde 86'sı her gün online durumda. İşte detaylar..

Interactive Advertising Bureau (IAB) Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması'nın sonuçları yayınlandı. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'de 24 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Bu kullanıcıların yüzde 86'sı her gün online durumda.

Araştırmanın ürettiği sosyal bulgulara göre, Türk internet kullanıcılarının büyük bölümünü satın alma gücü fazla, karar verici bir topluluk oluşturuyor.

Araştırmaya göre; söz konusu topluluğun yüzde 42'si 25-44 yaş aralığında ve yüzde 57'si erkek. Eğitim durumuna gelince; internet kullanıcılarının yüzde 30'u ilkokul, yüzde 25'i ortaokul, yüzde 30'u lise ve yüzde 15'i üniversite ve üstü mezunu. Üniversite ve üstü eğitimli kullanıcı sayısı 1,1 milyon iken, üniversite ve üstü eğitimli yönetici sayısı 838 bin 362'i buluyor.

Araştırmaya göre internet kullanıcılarının yüzde 34'ü 25 yaş üstü ve hane alışverişinden sorumlu ve yüzde 53'ü ABC1 SES grubunda. Topluluğun yüzde 48'i de internetten gazete ve haber okuyor.

Cep telefonundan internet kullananların oranı yüzde 32. 875 bin 297 kişinin online alışveriş yaptığı Türkiye'deki internet kullanıcıları arasında 3,4 milyon kişi şehirlerde ikamet ediyor.

Kullanıcıların yüzde 86'sı her gün, yüzde 13'ü haftada birkaç kez, yüzde 0,62'si haftada bir, yüzde 0,27'si ayda birkaç kez, yüzde 0,14'ü ise ayda bir internete bağlanıyor.

Kullanıcı profili internetin artık önemli bir iletişim mecrası haline geldiğini ve bu mecranın geniş topluluklara hizmet verdiğini ortaya açıkça koyuyor. Araştırma ile ilgili detayları IAB Türkiye 'nin sitesinden inceleyebilir, diğer internet ölçümleme araştırmalarına http://www.iab-turkiye.org/arastirma-raporlari.php sayfasından erişebilirsiniz.

IAB Nedir?

Dünyada 24 ülkede faaliyet gösteren IAB tüm dünyada interaktif reklamcılığın gelişmesi, reklam yatırımlarından daha fazla pay alması için çalışıyor. Reklamverenlere, ajanslara ve medya ajanslarına interaktif iletişimin katma değerini anlatıyor. Kamu nezdinde yürüttüğü faaliyetlerle endüstrinin doğru ve nitelikli biçimde büyümesine katkı sağlıyor. Merkezi Amerika'da bulunan IAB'nin, Avrupa'daki ülke bazlı örgütlenmesi IAB Europe tarafından koordine ediliyor.

Girişim Haber olarak; internet sektörüne ilgi duyan ya da bu sektörde faaliyet gösteren ilgili girişimci ve yatırımcı okurlarımız için tüm bu istatistiklerin önemli veriler olduğunu düşünüyor ve hazırladığımız haberimizi okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 7.156 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Mobil Teknolojiler, Ulusal
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor