Evde Mantar Üretme Devri Başlıyor

Evinizin bir köşesinde, saksıda çiçek yetiştirir gibi tamamen organik kayın mantarı yetiştirebilirsiniz.. Ankara da manTarım markası ile organik kayın mantarı üretimi yapan 4M Gıda Tarım Ltd.Şti. üretim müdürü M.Ramazan Arıkan evde mantar yetiştirilebilen hoby üretim kiti geliştirdi. İşte detaylar..

Evinizin bir köşesinde, saksıda çiçek yetiştirir gibi tamamen organik kayın mantarı  yetiştirebilirsiniz..

Ankara da manTarım markası ile organik kayın mantarı üretimi yapan 4M Gıda Tarım Ltd.Şti. üretim müdürü M.Ramazan Arıkan evde mantar yetiştirilebilen hoby üretim kiti geliştirdi.

Satışa sunulan hoby üretim kitini alarak evinizin bir köşesine saksı gibi koyarak üretim yapılabiliyor.Tamamen organik malzeme ile hazırlanan kitlerden 1 hafta içinde mantar vermeye başlıyor..10 litrelik bir kitten yaklaşık 6 ay boyunca 4 kg mantar üretebiliyorsunuz. Hoby mantar üretim kitinin satış fiyatı ise 10 TL şirket Türkiyenin her yerine kargo ile istediğiniz sayıda hoby kiti gönderebiliyor..

İstiridye ve yaprak mantar olarakta bilinen kayın mantarı , doğal kokusu, lezzeti ve zirai ilaç kullanılmadan organik şartlarda üretilmesi ile dikkat çekiyor..

Kayın Mantarının Faydaları

Kayın mantarı potasyum, bakır, kalsiyum ve fosforun yanı sıra B, D, P ve K vitaminleri açısından zengindir. Doğada çok az sayıdaki besinde bulunan D vitamini kayın mantarında bulunur. İçerdiği demir açısından kansızlığa iyi gelir. İçerisinde çok az şeker ve yağ vardır, kalorisi düşüktür. Protein açısından zengindir. Kandaki kolesterolü düşürür.Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sakinleştirici özelliği vardır.Gözlere iyi gelir Doğal bir antioksidandır. Bedensel ve zihinsel gelişim için yararlıdır Şeker, karaciğer ve böbrek hastalarının tüketmesi gerekir.

www.mantarim.net

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 22.640 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Reel Sektör, Tarım / Hayvancılık
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorumlar

halil
halil
ANKARA OZ MANTAR.
-MANTAR SATIN ALINIR
-KOMPORT MISEL HAZIR KIT SATISI YAPILIR
-YENİ İŞ KURUMU KONUSUNDA FİKİR VE FİZİBİLİTE ÇALİŞMASI --YAPILIR. ÖZ MANTAR ULAŞMAK İCİN
TEL 0542 534 79 21
http://facebook.com/OZKULTURMANTAR
ozkulturmantar@facebook.com
halil_odabasi_@hotmail.com
oktay
oktay
Kayın mantarı ağaç kütüklerinde yetiştirildiğinde tadı daha keskin ve en organik haliyle olmakta, bende kayın mantarını kütüklerde yetiştiriyorum bakalım ne olacak www.bizimbahce.net/.../...te-istiridye-mantari.htm

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor