Malatya KOSGEB´e 700 Girişimci Başvurdu

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu´nun (İŞKUR), ortaklaşa düzenledikleri Girişimcilik Proje Destek Programı için Malatya'dan 700 başvuru yapıldı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu´nun (İŞKUR), ortaklaşa düzenledikleri Girişimcilik Proje Destek Programı için Malatya'dan 700 başvuru yapıldı.

KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, 15 Haziran tarih ve 27612 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren KOSGEB Destek Programları Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanan programın amacının ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak olduğunu söyledi. İş kurmak isteyen girişimcilere 27 bin lira hibe verilen programa 700 kişinin başvuru yaptığını anlatan Seki, "Bu başvuru sahiplerinden en az 600'üne eğitim vermeyi hedefliyoruz. Girişimcilik eğitim programına iki yıldır ağırlık verdik, geçen yıl 450 kişiye bu kapsamda eğitim imkanı sağlandı. Geçen yıl eğitim verdiğimiz girişimci adaylarından 50 tanesi kendi işini kurdu. Bu yıl eğitim verecekleri girişimci adaylarından en az 150'sinin kendi işini kurmasını hedefliyoruz. Her bir kişi en az 5 kişi istihdam etse bu 750 işsize iş imkanı demektir. Ekonomiye sağlayacağı katma değer, vergi, sosyal ve ekonomik boyuttaki etki de düşünüldüğünde gerçekten 2011 yılı bu açıdan parlak geçeceğe benziyor." diye konuştu. 

Merkez olarak bu yıl 6 milyon liralık hibe destek bütçesine sahip olduklarını bildiren Seki, bu bütçenin bir milyon lirasını girişimci eğitim programı için ayıracaklarını kaydetti.

Cihan kaynaklı haberimizi girişimcilerimizin ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 11.788 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Eğitim / Üniversite
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor