Siirt'te 'İşim Gücüm Girişim' Kursu Başlıyor!

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (STSO) 'İşim Gücüm Girişim' sloganıyla planlanan uygulamalı girişimcilik eğitim kursunu, DİKA ve KOSGEB işbirliğiyle hayata geçiriyor.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (STSO) 'İşim Gücüm Girişim' sloganıyla planlanan uygulamalı girişimcilik eğitim kursunu, DİKA ve KOSGEB işbirliğiyle hayata geçiriyor.

Yapılan yazılı açıklamada, kursa 120 yeni girişimci adayına 60 saatlik eğitim verileceği kaydedildi. 31 Ocak tarihinde başlayıp 21 gün sürecek kursun eğitimciler tarafından verileceğini ifade eden STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, "Eğitimin ana modüllerine yüzde 80 oranında devam eden katılımcılarımız belge almaya hak kazanacaklar. Belgelerini aldıktan sonra işletmelerini kurarak hazırlayacakları İş Planı ile KOSGEB hizmet merkezlerine, yeni girişimci desteği için başvuru yapabileceklerdir. Başarılı girişimcilere iş kurmaları karşılığında KOSGEB tarafından 27 bin TL hibe, 70 bin TL sıfır faizli sabit yatırım kredi desteği verilecektir. Adayların, başvurularını eksiksiz ve dosya şeklinde şahsen 21 Ocak Cuma günü saat 17.00'ye kadar Siirt TSO proje birimine yapmaları gerekmektedir." dedi.

Haberaktuel kaynaklı haberimizi Siirt'de bulunan girişimcilerimizin ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 4.771 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Eğitim / Üniversite
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor