Girişimci Reklamcılar İçin İş Fikirleri

Zaman zaman haber bültenlerimizde girişimcilerimiz için fırsat olabilecek iş fikilerini paylaşıyoruz. bu seferde reklamcı girişimcilerimizi ilgilendirecek iş fikirlerini paylaşıyoruz. İşte reklamcılık sektöründeki girişimcilerimizi ilgilendirebilecek iş fikirleri..

Zaman zaman haber bültenlerimizde girişimcilerimiz için fırsat olabilecek iş fikilerini paylaşıyoruz. Bu seferde reklamcı girişimcilerimizi ilgilendirecek iş fikirlerini paylaşıyoruz. İşte reklamcılık sektöründeki girişimcilerimizi ilgilendirebilecek iş fikirleri;

Reklam Ajansı Açmak

Ticari bir hizmet sektörü olan reklam ajanslığı müşterilerinin pazarlama ve iletişim konularında onlara basın yoluyla ve medya araçlarının etkin kullanımıyla ilgili yardımcı olmayı amaçlar. Gerek kendi adına gerekse müşterisinin adına reklam verir ve verdiği reklamın müşteriye geri dönüşümünden ve kontrolünden sorumlu olur.

Reklam Brokerlığı

Reklam ajansları ve firma sahipleri arasında arabulucuk yaparak para kazanma mantığına dayalıdır. Günümüzde bir çok firma ve bir çok reklam ajansının olması sebebiyle reklam brokerlarına olan ihtiyaç doğmuştur.

Hava Fotoğrafcılığı

Havadan fotoğraf çekmek, ekipman gerektiren ve aynı zamanda da eğlenceli bir iştir. Temel olarak alçak irtifa hava fotoğrafçılığı ve yüksek irtifa hava fotoğrafçılığı olarak ikiye ayrılır. Alçak hava fotoğrafcılığında çekilecek yerin maximum 100 m.ye kadar yükselip istenilen görüntüler elde edilir.Fiyatlandırmaları işin boyutuna göre değişmektedir. Genel olarak kazançları yüksek seviyededir.

Bank Veya Tezgah Reklamcılığı

Bankların veya buna benzer tezgahların üzerine alınan reklamcılık modelidir. Evden çalışmanında mümkün olduğu bu iş modelinde banklar, tezgahlar, kapalı alanlar, eğlence merkezleri, halk pazarları ve alışveriş merkezlerindeki uygun yerler kiralanıp müşterilere satılabilir. Yurt içi ve yurt dışında örnekleri olan bu işin farklı modelleride mevcuttur. Yurt dışında bu işten yıllık 60.000 dolara kadar kazananlar vardır.

Reklam Panoları - Billboardlar

Genelde şehirde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde bulunurlar. Tek taraflı olup insanların gözle görebileceği seviyelerde yer alır. Bu iş modeli reklam sektörünün en gözde ve en rekabetçi alanlarından biridir. Kar potansiyeli yüksek olan Billboard reklamcılığında işi yapan kimseler genelde bir bina ya da araziyi 1 yıllığına kiralar ve bunu firmalara aylık veya haftalık olarak pazarlar.

Posta-Kupon-Mail Hizmeti

Firmaların kampanyalarını veya indirim kuponlarını müşterilerine ulaştırmasına aracılık etme işidir. Eskiden posta pazarlaması olarak bilinen bu uygulama günümüzde yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başlamıştır. İnternetin etkisiyle maille pazarlamaya dönen bu sistemde spam mail olaylarından dolayı geri dönüşüm oranını oldukça düşürmüştür. İzinli mail ve az sayıda toplu mail atmak ise geri dönüşümü arttırdığından en geçerli yöntemdir.

Asansör Reklamcılığı

İşin özü hedef kitleye uygun olarak yapılan tanıtımdır. Alışveriş merkezleri, hastaneler, ofis kuleleri ve sitelerde yapılabilir. Mülk sahipleriyle yapılan anlaşma oranına ilave edeceğiniz kar miktarı ile müşteriye sunulur. Gerilla pazarlamada daha sık kullanılan bu yöntem başlı başına bir iş modelidir. Fakat düzensiz ve plansız yapılırsa işin başarısı çok çabuk düşmektedir.

İnsan Billboardlar

Bu iş modeli insanların eline veya başına taktığı ilan panoları ile gerçekleşir. Ülkemizde örnekleri mevcut olan bu sistem genellikle günlük kiralamalarla ilgilidir. Bu reklamın amacı yoldan geçen insan ve araçlara ürün-hizmeti tanıtmaktır. Fiyatlandırmalar günlük olarak belirlenir ve çalışanlar genelde ek iş yapmak isteyen öğrencilerden oluşur.

İnternet Reklamcılığı

Online reklam kampanyaları düzenlemek ve takip etmek adına yapılan reklamcılık modelidir. Son zamanlarda hızla yükselen iş modellerinden biridir. Firmaları online ortamda müşterileriyle buluşturmayı amaçlayan bu iş modelinde kar oranları tatminkar edicidir. En ufak bir örnek vermek gerekirse ilaçlama yapan bir şirket eğer Adwords'ü doğru kullanmayı başaramaz ise tıklama başı maliyetleri çok yüksek olacaktır. Oysaki bir adwords danışmanı ile ürününü çok daha fazla insana ve tıklama başı daha az bir oranla tanıtabilir.

Çöp Kovaları Reklamcılığı

Bu iş Amerika'da yapılan bir reklamcılık türü. Belediyelerin çöp kovalarına reklam alarak aradan komisyon kazanma işidir. İşin ciddi miktarlarda kazandırdığı aldığımız duyumlar arasında

Mobil Reklamcılık

Mobil uygulamaların popüler olduğu ve önümüzdeki 5 yıl içinde çok  büyüyecek olan bu sektör için şimdiden çalışmalara başlayan firmalar var. Mobil uygulamaların arasında reklam yayınlamak tüketiciye çok çabuk ulaştığından dolayı firmaları cezbediyor. Bu yüzden ileriye dönük bir iş kurmak istiyorsanız bu alanı şimdiden araştırmanızı tavsiye ediyoruz.

Reklam Promosyonları

Reklam promosyonlarını bir çok şirket yaptırıyor ve yaptırmaya da devam edecek. Tişört, kupa, ajanda vs... gibi ürünlerden oluşan bu pazar oldukça büyük ve yeniliklerede bir o kadar açık bir piyasa. Rekabetin sıkı olduğu bu alanda bir iş kurmak isterseniz size önerim promosyon hizmetlerinde farklılığa gitmeniz ve müşterilerinize inovatif çözümler sunmanız.

Video Reklamcılık

Yurt dışında yapılan bir uygulama. Firmaların tanıtım ve kampanya videolarını Youtube, Dailymotion, Metacafe, Vimeo gibi video izleme portallarında yayınlamaya dayalı bir model. Profesyonel çekim yapan bu firmalar videoları online ortamlarda izleterek para kazanıyor.

morfikirler.com kaynaklı haberimizi reklamcılık üzerine hedefleri olan girişimci ve yatırımcılarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 15.622 kişi okudu.
Kategori: İş Fikirleri, Pazarlama
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

şafak
şafak
bir girişimci olarak reklam ajansı kurmak için destek bulma imkanımız varmı, varsa nasıl bir yol izlemeliyim gerçekten güzel fikirlerim var lakin imkanım yok...
burak zobu
burak zobu
Çorumda kurumsal bir reklam şirketi kurarsanız başarılı olabilirsiniz buyrun gelin görüşelim
Zafer bayraktar
Zafer bayraktar
Merhabalar reklam organizasyon isiyle urasiyorum wep sitesinden seoya gergi tavandan matbaya promosyon urunlrrine dagatim organizazyon ve dijital baskiya kadar istanbulun bi cok bolgesinde semt ve adres bilgisine ve is tecrubesine sahibim isteyen herkese saydim is hizmetli ajans kuruyorum maliyet yedi bin tl ile on bin tl arasidir isteyen ve soru icin araya bikirsiniz muthis is yakalama garantili dir Zaferbayraktar05@hotmail.com

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor