Yazılım Sektöründe 1 Milyar Dolarlık İş Potansiyeli Var

Kamu hizmetlerinin elektronik ortamda verilmeye başlamasıyla yazılım sektörünün büyüme hızı arttı. Türkiye'de e-devlete geçişle birlikte 1 milyar dolarlık iş potansiyeli ortaya çıktığını belirten Uyumsoft'un Genel Müdürü Mehmet Önder, "Kamu, projeleri sahaya indirirse sektör çok daha büyür." dedi. İşte detaylar..

Kamu hizmetlerinin elektronik ortamda verilmeye başlamasıyla yazılım sektörünün büyüme hızı arttı. Türkiye'de e-devlete geçişle birlikte 1 milyar dolarlık iş potansiyeli ortaya çıktığını belirten Uyumsoft'un Genel Müdürü Mehmet Önder, "Kamu, projeleri sahaya indirirse sektör çok daha büyür." dedi.

Krizle birlikte sarsılan dünya ekonomisi toparlanmanın sinyallerini verirken Türkiye'de birçok sektör bahar havası yaşıyor. Otomotiv ve tekstilde rakamlar kriz öncesine dönerken ihracat sözlüğüne yeni bir kalem eklendi. Türkiye'nin ekonomik sarsıntıyı artçı şoklarla atlatması Türk cumhuriyetleri, Pakistan, Afganistan, Sudan, Rusya, Libya ve İran'ın gözünden kaçmadı. E-devlet uygulamasına geçerek kamu hizmetlerini yeniden düzenlemek isteyen söz konusu ülkeler Türk yazılımcıların kapısını çalıyor.

Uyumsoft Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Önder, bu ülkeleri yazılımcıların yeni pazarı olarak tanımlıyor. Önder, "Bir zamanlar biz gider iş isterdik onlardan. Artık onlar gelip bizden iş istiyor." diyor. Sektörün büyük bir hızla açıldığını ve 1 milyar dolarlık iş potansiyeli olduğunu kaydeden Önder şunlara dikkat çekiyor: "Türk yazılımcılar akıllı olursa para kazanır. Özellikle kamuda bekleyen büyük bir iş hacmi var. Kamu bunu sahaya indirirse yerli firmalar ve sektör çok büyür."

Geçen yıl Azerbaycan'da ofis açan Uyumsoft buradan Türk Cumhuriyetleri ve Rusya'ya hizmet götürüyor. Bakü'de uluslararası büyük projelere imza atan şirket, Azerbaycan'daki kamu binalarını yazılım anlamında yeniden yapılandırıyor. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı ve danışmanlığı konusunda, Azerbaycan başta olmak üzere komşu ülkelerde ciddi bir pazar bulunduğuna dikkat çeken Mehmet Önder, bu ülkelerdeki firmaların ve kamunun bilgi teknolojileri altyapısını kurarak, onları global rekabete hazırlamak için çalıştıklarını söyledi.

Hükümetin sınır komşularıyla iyi geçinme politikası ve Ortadoğu çıkışının yazılımcıların önünü açtığına dikkat çeken Önder, bu ülkelerin Türkiye ile çalışma arzusu içinde olduklarını söylüyor. Mehmet Önder, "Türkiye'den tekstil, gıdanın yanında bilişim istiyorlar. Batılı şirketlerle çalışmak istemiyorlar. Çünkü bu bölgeler riskli bölgeler olduğu için Avrupalı firmalar risk almak istemiyor. Ancak Türk yazılımcısı pratik ve çözüm odaklı. Her zaman riskle iç içe yaşadığı için korkmuyor." diye konuşuyor. Uyumsoft, Pakistan'daki sel felaketi sonrasında ülkeye giden Türk Kızılay'ının bilişim altyapısını kurdu. Yine Sudan'ın çok önemli teknoloji çalışmalarına destek verdi. İş yazılımları konusunda uzman bir firma olarak öne çıkan Uyumsoft'un yazılımları İngilizce, Fransızca, Azerice, Farsça ve Arapçaya çevirildi.

Kaynak: Zaman

Yazılım sektörüne ilgi duyan yatırımcılarımızın ve yazılım kökenli girişimcilerimizin ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 6.034 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Ulusal
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor